שבועיים ללא מזגן בדירה שכורה

ronen6631

New member
שבועיים ללא מזגן בדירה שכורה

אני שוכר דירה שבעלי הדירה חתמו שהם נותנים אחריות על המזגן.
התקלקל המזגן והודעתי לבעלי הדירה ,למחרת היה טכנאי שאבחן את הבעייה
למחרת הגיע גם בעל הדירה הוחלט אחרי 4 ימים שיגיע טכנאי לתקן.
הטכנאי היה ניסה במשך 4 פעמים ולא הצליח, בינתיים עבורו שבועיים
כל פעם הוא משך אותי עוד ועוד ,
לאחר שבועיים "התפוצצתי " מעצבים ואמרתי לבעלי הדירה שאם לא ישימו לי מזגן חדש אני קונה ומחייב אותם.
באותו יום הביאו לי מזגן חליפי והוחלט שיתקינו מזגן חדש.
האם אני רשאי לדרוש פיצוי על שבועיים ללא מזגן בחודש יולי ואיחורים לעבודה שהייתי עם הטכנאי בכל פעם שהבוס שלי הוריד לי יום?
אשמח לתשובות.

אתה ראשי לבקש זכותך

אים השופט יפסוק לתןבתך סבל על שבועיים ללא מזגן.
תלוי בשופט
היו מיקרים שאדם הלך לבקש דמי ירושה . בסוף שילם דמי קבורה

הפוסק האחרון זה השופט

שגם אפשר לערער עד העליון
אם המשכיר לו יתן לך שקל. אתה רשאי לבקש וליתבוע בבית מישפת ת.ק.
בהצלחה

קלייטון.ש

Well-known member
התשובה היא כן

השאלה היא כמה.
לפי חוק השכירות והשאילה סעיף 9 " דרש השוכר מהמשכיר לתקן את הפגם או את אי-ההתאמה ולא תיקן המשכיר את הפגם או את אי-ההתאמה בתוך זמן סביר מהמועד לאחר שקיבל על כך דרישה מאת השוכר, רשאי השוכר –
להפחית את דמי השכירות, כל עוד לא תוקן הפגם או את אי-ההתאמה, לפי היחס שבו פחת שווי השכירות עקב הפגם או את אי-ההתאמה לעומת שוויה לפי החוזה."

השאלה רק מה הוא זמן סביר לתיקון המזגן, ושאלה יותר חשובה היא כמה פחת שווי השכירות עקב אי קיום מזגן תקין.
המשכיר יכול להגיד ששבועיים הם זמן סביר לתיקון, ואם לא אז שבוע, ולכן אתה יכול לבקש פיצוי על שבוע, והפיצוי לדעתו הוא שקל.

im mitzi

New member
מסכימה עם כוכבית

במקרה הזה בהחלט מדובר על זמן סביר, המשכיר הביא טכנאי, הטכנאי ניסה וניסה וניסה ולא הצליח לתקן.
אומנם היה צריך להתעקש על מזגן חדש, אבל המשכירה הסכים לכך, לכן אין סיבה לפיצוי וכרגע יש לו מזגן.
מבחינת ימי עבודה, זו בעיה אבל בכל תהליך של תיקון יש צורך להיות עם הטכנאי או המתקין, ולכן הכדאיות של תביעה מסוג זה נמוכה עם לא קיימת (לאור כל האמור לעיל)

אני סבור שלא.המשכיר דאג לטכנאי שיבוא 4

פעמים לתקן את המזגן.לא ניתן להאשים אותו כי הזניח בכוונה תחילה את התקלה ומשך זמן.המשכיר ניסה לפתור את הבעיה באמצעות בעל מלאכה .שבועיים נמשך הניסיון לפתור התקלות ולא צלח.
היית יכול לנסות להשאיר אדם אחר בדירה או לנסות לתאם הגעת הטכנאי מזגנים בשעות בהם אינך עובד.
המשכיר דאג בסופו של דבר למזגן חדש לאחר שהתברר כי כשלו הניסיונות לתקן את הישן.
מבין את העצבים שלך על התמשכות הפרשה אך שבועיים נראה פרק זמן סביר לנסות לתקן .
לא חושב כי שופט כלשהו יפסוק לך פיצויים הן בשל פרק הזמן הסביר והן בשל התנהלות המשכיר בפרשה.ברי כי כל משכיר ינסה תחילה לתקן את הנדרש עם איש מלאכה ובמידה ולא צלח העניין ידאג למזגן חדש.
היות ומעורב בעניין בעל מלאכה אשר יש לו לו"ז משלו לתיקונים נראה על פניו כי פרק זמן של שבועיים הוא בגדר הסביר.
אגב,מקווה כי המזגן החדש שהותקן אצלך הוא טורנדו כי לפי הפרסומת של רותם סלע אם תקרה תקלה עתידית תמתין רק יום אחד....

ronen6631

New member
המזגן לא טורנדו אבל העיקר שהתקינו, הערה נוספת..

אני גר קצת דרומית מהמרכז ו14 יום בחודש יולי ללא מזגן,לא קלים בכלל!
אני חושב שאנסה לבקש פיצוי ואם לא יעזור אגיש תביעה!

ronen6631

New member
אתה לא ממש צודק

לתאם טכנאי בשעות סבירות?
זה טכנאי שלהם ולא שלי כך שהם צריכים לקחת אחריות על התנהלות הטכנאי שהבריז לי פעם אחת והגיע אחרי יומיים.
אני ובת זוגתי עובדים ולא יכולים בכל פעם לצאת מהעבודה זו לא דירה שלנו .
בעלי הדירה צריכים לקחת אחריות לצאת מהעבודה ולהיות עם טכנאי ולדאוג שהבעייה תטופל!

האם ביקשת מבעל הדירה להיות נוכח בעת התיקון

האם נתת לו מפתח ואישרת לו להיכנס לדירה לצורך התיקון ?
שלא תבין אותי לא נכון.אכן נגרמה לך עוגמת נפש בגין התיקון שנמשך שבועיים ובהחלט אתה רשאי לבקש פיצוי מהמשכיר או לתבוע אותו.
עם זאת כמתבונן מהצד אני סבור כי פרק זמן כזה וגם התנהלות המשכיר שנענה לבקשתך לתקן את התקלה הוא סביר יחסית.
אם תצא "למלחמה" ותגיש תביעה לא בטוח שתזכה .מה שבטוח תפסיד עוד ימי עבודה לצורך הופעה בבית המשפט ואם השופט יחליט כי פרק הזמן והתנהלות המשכיר הינה בגדר הסביר (כמו שמספר אנשים כבר כתבו לך) אז תעשה את החשבון אם זה כדאי לך.
פנית לפורום זה להתייעץ על נושא שכואב לך.יש כאן משכירים ושוכרים שמביעים דעות אבל מכולם שמעת כי פרק זמן של שבוע-שבועים לתיקון התקלה הוא בגדר הסביר.

למעלה