שבועספר

Death of Rats

New member
שבועספר ../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif

כיוון שהוא הלך לאיבוד היכנשהו בדרך: The last hero. תת סדרה: סתמרוח (מכשפים, נו >_<). בשבוע הבא: סוגרים עולם הדיסק עם "חיל המפלצות"|מפלצת| ספר יפההההההה
. הציור של "בריאת הכוהאן" הוא אחד הציורים האהובים עלי אי פעם

Athaclena

New member
מ-ה-מ-ם

ציורים משגעים הורסים וכו'. הכי טובים הם אלה של מוות, זה שהוא רוכב על בינקי וזה שהוא עם חתלתול. וגם המתוקי של גור חתולים ומוות העכברושים. תת סדרה לדעתי זה מעורב, כי חוץ מסתמרוח והמכשפים יש גם את גזר ולאונד דה קווירם (ועוד דמויות משמר מוזכרות). והדמות הכי ראשית היא כהן הברברי.

Lord bigfoot

New member
../images/Emo58.gifציורים מדהימים.../images/Emo58.gif

מבחינת התוכן זה הספר עם הכי מעט מילים והמחיר הכי יקר. והעלילה: כוהאן שמשועמם מכהונתו כקיסר (ראה סוף זמנים מעניינים) ושאחד מחבורתו נחנק מאכילת מלפפון (או מאכילת משהו בכל מקרה) מחליט להעניש את האלים על כך שגרמו להם להזדקן. הוא מחליט להחזיר לאלים את מה שהגיבור הראשון גנב מהם, כן מה לעשות להחזיר את האש, במקרה זה בצורת כמות גדולה של חומר נפץ למשכן האלים. בדילוג לאנק מורפורק, המכשפים מגלים את תוכניתו, וכיוון שמשכן האלים עמוס כשף, פיצוץ שלו יגרום לחורבן העולם וחייבים להצילו. ליאונרד דה חירם מתכנן מכונה שתעוף מעבר לקצה העולם למטה, מסביב ואז בריחוף למשכן האלים ותגיע, בשאיפה, לפני כוהאן. המכונה תנוע על ידי רקטות (טוב נו, דרקוני ביצות שמופעלים על ידי מראות, לאחר שהוזנו במזון מותאם במיוחד לדחף הרצוי) ומכיוון שהיא חייבת להיות קטנה, רק שלושה אנשים יכולים לטוס בה. לאונרד חייב להיות אחד מהם, כדי לעשות תיקונים תוך כדי תנועה. גזר מתנדב ברצון למשימה. ורינסווינד מודיע שהוא לא מעוניין לעשות את זה, אבל הוא מכיר את החיים שלו ויודע שבסוף איכשהו הוא יעשה את זה, אז כדי לנצח את השיטה הוא מתנדב. בינתיים כוהאן וחבורתו, מלווים במשורר שיכתוב על ההרפתקה, נתקלים בגיבורה ותיקה ובלורד אפל שעדיין עובד לפי החוקים ואלו מצטרפים עליהם. הם מתקדמים לפי מפה שהם מצאו לכיוון מקום שאיש עוד לא היה בו. האלים כמובן עורכים הימורים עליהם. המכונה של ליאונרד (לצורך העניין תקרא חללית) מועמסת על אונייה יחד עם כל הקוסמים שיספקו רוח גבית (כי רוח זה משהו שהקוסמים יודעים לעשות מצויין) ושטה לכיוון קצה העולם. פונדר סטיבונס מסייע ללאונרד, וגם מגלה מכשיר לתקשורת בין מרחקים גדולים בטעות. החללית יוצאת לדרך ויורדת מתחת לעולם אבל אז מגלים שהאוויר אוזל מהר מדי. חיפוש קצר מוצא נוסע רביעי, אם כי לא ממש אדם רביעי, כמובן, שזה הספרן. על מנת לחסוך אוויר הם מחליטים לנחות לחניית ביניים על הירח שם נתקלים בדרקוני הירח שהם גירסה הרבה יותר משוכללת של דרקוני הביצות. בינתיים כוהאן וחבורתו מגיעים לעיר האלים ומתחפשים לאלים מאוד לא שיגרתיים, מאוד משעשע ואני לא זוכר כרגע את האלים. הם מוכנסים לתוך העיר וכוהאן משחק בקוביה נגד הגורל ומרמה אותו, כמובן. החללית יוצאת מהירח ועקב תקלה ליאונרד מתעלף והספרן מטיס אותה והיא מתרסקת בתוך משכן האלים. רינסווינד מנסה לשכנע את כוהאן שהוא יחריב את העולם ואז לא יהיה אף אחד שיזכור אותו. גזר בינתיים אוסר את כל החבורה של כוהאן באשמת ניסיון לרצח (מאוד מדאיג אותם, כי הוא אחד והם שבעה, אין לו נשק מכושף ושום יתרון ולכן, על פי החוקים, הוא חייב לנצח - משהו כמו סיכוי של אחד למיליון). כוהאן וחבורתו מחליטים כאקט אחרון של גיבורים אמיתיים להציל את העולם ולהתאבד בקפיצה מעיר האלים עם כל חומר הנפץ, שבינתיים הופעל. העולם ניצל, הספרן מקבל מהאלים בלון ליאונרד עונש (כי אם האלים היו רוצים שהוא יוכל לעוף הם היו נותנים לו כנפיים) והחבורה חוזרת לאנק. כוהאן וחבורתו באים להיאסף על ידי מי שאוספות גיבורים (שכחתי איך הן נקראות) והם עושים להן מארב ושודדים את הסוסים שלהם וממשיכים להרפתקאות נוספות, לא ברור אם חיים או מתים אבל מה זה משנה. מאוד משמעותי בספר הזה החוקים של גיבורים וכוהאן, בדומה למוות או לאודיטורז, חייב לפעול לפי החוקים ומאוד לא מרוצה מכך שאנשים שוכחים את החוקים כיום. לומדים עוד קצת על האלים של עולם הדיסק. וכמובן מה יכול להיות רע בהרפתקה משותפה של גזר ורינסווינד.

Athaclena

New member
וולקריות valkyrie, לזה התכוונת...

האלים שכהן וחבורתו מתחפשים אליהם אלה אל הירקות, אל הדגים, ונראה לי שגם איזה אל הקללות. יש עוד אבל אני לא בטוחה מה הם.

The Mad Hatter

New member
אוי,

זה נשמע ספר ממש טוב. ובמיוחד מכיוון שבזמן האחרון נהפכתי לגרופית של פול קידבי. אבל איפה משיגים אותו? :(

ויימס

New member
טוב, כל עניין הסתמרוח הזה מדכא אותי

בקושי גייסתי את הכוח הנפשי לעשות-
לביגפוט על הביקורת הנהדרת שלו, מה זאת כבר פעם שנייה או שלישית או רביעית שאתה עושה? אני לא זוכרת, בכל אופן הידד לך והכל, אבל (אנחה) זה מאוד מדכא אותי מאז שסיימתי את אור מופלא לפני שבועיים. לא יודעת אם אני יכולה בכלל להסביר את זה כראוי- הדמות של סתמרוח יוצאת מכלל שליטה!!! לא קראתי את last hero ואת אוסטרליה, אבל באריק וב'זמנים' הוא בכלל לא דומה לאיך שהוא היה במעשי קסמים, שלא לדבר על אור מופלא, שלא לדבר על צבע הכשף!!! אפילו חלמתי יום אחד שאני מדברת עם טרי פראצ'ט וצועקת עליו בגלל זה. (
) מעצבן אותי העניין הזה, אפילו לא כתבתי אתמול בפורום בגלל זה! אתם בוודאי חושבים שאני מגוחכת, אך זוהי הרגשתי. בכל אופן, זו הסיבה למה המחשבה על last hero מדכאת אותי. אני מקווה שתוכלו להביא מזור לנפשי הדואבת. או לשקר לי (אבל, נטע, ב last hero הוא בדיוק כמו בצבע הכשף!
..)

wild sands

New member
זה מה שנקרא "התפתחות של דמויות" ../images/Emo22.gif

דבר דומה קרה גם לגזר ולויימס. במיוחד רואים את זה אצל וטינארי. במשך ההופעות שלו הוא השתנה לאנוש חם ורגיש (ובמיוחד ב"גינגו"), ממש להקיא. למען האמת אני מחבב את הגלגול העכשוי של הבלוק וטינארי יותר מאשר את הדמות שהבליחה בצבע הכשף ואור מופלא.

ויימס

New member
ידעתי! ידעתי שמישהו יתרץ את זה

בהתפתחות של דמות, אז לא! מתחילת צבע הכשף לסוף אור מופלא הוא אכן התפתח, אבל בהמשך הספרים, זו לא הייתה התפתחות, זו הייתה 'לפתע פתאום הדמות היא מישהו אחר וכולם מעמידים פנים שהיא תמיד הייתה ככה והכל בסדר'... לעומת זאת, נשמע שגזר, ויימס ומאגרט התפתחו באופן אמין למדי. בעצם כשאני חושבת על זה... זה היה כזה... בהינף יד אנו לפתע הופכים ללורד עשיר ובחורה מלאת ביטחון עצמי. מהר מדי אחרי ששנים הם היו כמו שהם. הממ. טוב, אני לא יודעת מה איתם, אבל המקרה של סתמרוח זו אפילו לא התפתחות, בסדר??? וטינארי... 'אנושי, חם ורגיש'? אני מקווה מאוד שלפראצ'ט יש תירוץ משכנע למה לעזאזל זה קרה לו ושהוא לא פשוט צץ לו פתאום ככה כאילו כך היה מאז ומעולם. אגב, בצבע הכשף זה לא וטינארי, זה מושל אחר, ופראצ'ט גם הודה בכך. שים לב, הוא לובש תכשיטים והוא שמן. זה לא וטינארי בשום פנים ואופן. ובאור מופלא אני לא חושבת שהוא מופיע בכלל. ההופעה הראשונה שלו היא במעשי קסמים, לא? כשהופכים אותו ללטאה!
ויש לו את הכלב הקטן והמעצבן הזה...

wild sands

New member
אני צריך לחזור לספרים הראשונים ../images/Emo4.gif

נראה לי שהרבה נשכח ממני. בכל אופן, אולי תסבירי מה בדיוק מכעיס אותך בדמות של ריסווינד?

ויימס

New member
טוב, אני אנסה-

מספר סתירות: 1. צבע הכשף ואור מופלא: רינסווינד הוא חכם וערמומי- "האור בעולם הדיסק איטי בגלל שדה הכשף, אבל הוא עדיין הדבר המהיר ביותר בסביבה.. להוציא את מוחו של סתמרוח ברגעים כאלה"... 'זמנים': 'סתמרוח יהיה הראשון להודות שיש לו מחשבה איטית... בעצם הוא יהיה ה-73 להודות בכך'. ...מה???!!! מר פראצ'ט, מעט עקביות, בבקשה..? 2. סתמרוח הכביכול כל כך מוכשר בשפות לא יודע לאיית 'מכשף'??? ...המשך יבוא, מנדנדים לי כאן לצאת מהמחשב.

ויימס

New member
או.קיי, הנה זה כך-

אחרי שעלעלתי בספרים ונשארתי ערה בלילה על מנת להרהר הרהורים נוגים על מצבו של סתמרוח (טוב, האמת שזה לא ממש היה ככה, אבל לא משנה), אני חושבת שאני יכולה להצביע על הנקודות שמפריעות לי, בניגוד לדברים שהם בסדר... אז ככה, בצבע הכשף אנחנו פוגשים במכשף החביב (טוב,לא ממש חביב... המילה שאני מחפשת היא... מניאק בנ****) סתמרוח, ומתוודעים למספר תכונות מלבבות שלו (ואולי מלבבות אינו בדיוק התיאור המתאים). תכונות שמשתנות כתוצאה מהתפתחות של הדמות, וזה אמין ובסדר וסבבה אגוזים: קודם כל, כרוב אזרחי מורפורק, הוא חמדני למדי, תכונה שהוא מתגבר עליה די במהירות (עד סוף צבע הכשף) בעקבות התנייה באדיבותה של התיבה, ולמי שלא למד פסיכולוגיה, התנייה זו תיאוריה שבחור בשם פבלוב היה מאמין בה, כדקלמן: כלב אוהב להשתין על השטיח, כלב משתין על השטיח. פבלוב מרביץ לכלב על האף עם עיתון. כלב שוב משתין על השטיח, פבלוב מרביץ לכלב על האף עם עיתון. וחוזר חלילה. התוצאה- כלב לא משתין יותר על השטיח, לא בגלל שהוא חכם והבין שזה לא בסדר, אלא בגלל שהוא פיתח אינסטינקטים להימנע מכך. אותו דבר קורה לסתמרוח כשהוא רואה מה מעולל המטען לאצבעות חקרניות, וזה למה אף אחד לא הזמין את פבלוב למסיבות.
בנוסף לכך, סתמרוח הוא בוגדני למדי, ינטוש אנשים בעת צרה ("זה היה יכול להיות גרוע יותר... זה יכל להיות אני."), וזאת לא כיוון שהוא רשע מרושע, אלא כתוצאה מחוש הישרדות מפותח, ששוכלל במשך השנים שחי ידידינו במורפורק. התכונה הזאת מעולם לא ממש עוזבת אותו, אבל ניתן להגיד שהיא בהחלט ירדה בחומרתה, והוא פיתח איזה משהו דמוי מצפון שלעיתים מציק לו. אבל רק לפעמים. כאן אני חושבת שאנחנו צריכים להודות לזוגפרח. תכונות שמשתנות בגלל שפראצ'ט החמוד שכח מי זאת הדמות שלו: כפי שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת, סתמרוח הוא אדם חכם למדי, ואם הוא לא יכול לברוח מצרה, הוא תמיד ינסה למצוא דרך מתוחכמת לצאת מהבוץ. אם אין דרך מתוחכמת לצאת מהבוץ,הוא ימהר להתחמש באיזה כלי נשק שמצוי בסביבה (קשתות, חרבות) ואם אין נשק קונבנציונלי, הוא יאלתר משהו, והוא מאוד יצירתי בתחום (גרב מלאה בחול/ חצי לבנה, שקים של זהב בתור רימונים/ אגרופן). מובן שכל הדברים שלעיל הם רק חלופה לבריחה, דבר שהוא עושה לא בגלל שהוא מפחד (ולא אמרתי שהוא לא מפחד, פשוט אמרתי שזו לא הסיבה העיקרית), אלא מתוך דחף בלתי מתפשר לשרוד. מאידך גיסא, ככל שהספרים מתקדמים, הסופר החביב פראצ'ט מציג אותו בתור דביל רכרוכי, בעוד שההגיון אומר שככל שהוא יעבור יותר הרפתקאות, כך הוא יהיה יותר קשוח ויותר מתוחכם. אז זהו, אמרתי מה מפריע לי. זאת דמות שאני אהבתי, ו... ו... הוא לקח אותה ו... ו... הפך אותה למשהו שהיא לא! הוא יכל פשוט לא להשתמש בדמות הזאת יותר ולהמציא דמויות אחרות, אבל לאאאאא! בואו נשבור את ליבה הקטן והענוג של נטע! כעת נותר רק לקוות שהזמן ירפא את פצעי המוות של ציפור נשמתי.

xslf

New member
טרי פרטצ'ט אמר פעם

בניוזגרופ שלו (כן, הוא כותב באינטרנט), שדי נמאס לו מהדמות של סתםרוח, וכיום הוא היה די שמח להפטר ממנה. בקשר לוטינרי- יש ויכוח בניוזגרופ האם אכן מדובר בדמות אחרת בספרים המוקדמים ובספרים המאוחרים. גם הדמות של מוות השתנתה מאוד במשך הסידרה, ולטעמי מאוד לטובה.

ויימס

New member
נמאס לו מסתמרוח..?

מה אתה אומר... לא שמתי לב...! (ציניות, ציניות, ציניות...) אז עצה קטנה... שלא יכתוב עליו!!! (!!)

The Mad Hatter

New member
מוזר...

מוות לא אמור להשתנות. הדמות שלו גם לא אמורה להתפתח. כלומר,,,הו מוות..! אני לא חושבת שהדמות שלו השתנתה במיוחד לאורך הסדרה. לא בצורה קיצונית. לדעתי, אם לפראצ'ט כבר נמאס מסתמרוח (וגם לי קצת נמאס, האמת..*בורחת*) הוא היה צריך להרוג אותו בסצינה מפוארת וטראגית שתהלום את עברו המכובד. זה היה יכול להיות יפה..P: {וכמובן שבתמרוח היקר יכול להופיע בהופעות-אורח קצרות, כי, כפי שנהוג להעיר בעניינים האלה בקשר לעולמדיסק, אם אתה מת בספר, זה לא אומר שאתה מפסיק להופיע..}

ויימס

New member
באשר למוות...

אולי הוא לא אמור להשתנות, אבל תקחי את מוות של צבע הכשף ותקחי את המוות מאור מופלא והלאה, וזו לא אותה הדמות. וזה דווקא בסדר, כי אני יותר אוהבת את המוות השני, דמות הרבה יותר מעניינת ואהובה, אינכם מסכימים איתי? אולי החליפו את מוות אחרי צבע הכשף או משהו.
אחרי הכל, זה נראה כאילו הוא מתחלף כל שבועיים... ובנוגע לסתמרוח, אני חושבת שאחת משתי האופציות הבאות הייתה עדיפה: 1. סתמרוח נהרג באיזשהו משהו, כמובן שזה חייב להיות משהו שהוא הלך אליו מבחירה כמו באור מופלא ומעשי קסמים ולא כמו ב... נו, דברים אחרים. אלא שבניגוד לנבזיות הפראצ'טית הטיפוסית, אנשים יזכרו אותו, יחשבו, וואו, איזה כל הכבוד לסתמרוח, ומכשפים קטנים ירצו להיות בדיוק כמוהו. 2. סתמרוח סוף סוף זוכה למעט שקט, שלווה, כבוד, אנשים מכירים בכך שהוא מכשף אמיתי, לא מציקים לו יותר מדי, וכך כשהוא די שמח וקיבל מה שהוא רצה ומה שמגיע לו, ניפרד ממנו לשלום בברכת- 'יאאארג!' אבל טרי פראצ'ט יותר מדי שונא אותו בשביל זה! לדמויות אחרות הוא נותן את מה שהן רוצות, אבל לאאאאא לרינסי הקט, וכל זה בגלל שהוא לא סופר מספיק טוב בשביל לדעת להפסיק לכתוב על דמות כשהיא נמאסת עליו!

The Mad Hatter

New member
מוות...

כמובן שהדמות שלו עדיפה אחרי "צבע הכשף", אבל גם שם ממש אהבתי אותו. אם אני לא טועה, היה קטע שהוא אמר לסתמרוח "שתיחנק" או משהו בסגנון. לי זה גרם להעריץ אותו למספר דקות ממשוך, בכל מקרה. ובשום פנים ואופן אסור לתת לסתמרוח את מה שהוא רוצה. זה יהרוס את כל ה...המהות שלו. ושל הספרים. הוא צריך למות בסצינה מפואר תוך כדי הצלת העולם ואף אחד לא יהיה שם כדי לספר על זה ואז אנשים יניחו שהוא מת בנסיבות מטופשות והוא יהיה זכור לשמצה. אפשר לפתוח בנושא הזה את הדיון היצירתי הבא שלנו- שכל אחד יכתוב את סצינת-המוות הטובה ביותר לסתמרוח והמנצח יזכה בחופשה זוגית לאיפשהו. ובשבוע שאחר-כך: גראני. יכול להיות נחמד.

ויימס

New member
הכובענית תכף תחטוף מכות!!!

(אהם) אולי המהות שלו צריכה להשתנות. "הוא צריך למות בסצינה מפוארת תוך כדי הצלת העולם ואף אחד לא יהיה שם כדי לספר על זה ואז אנשים יניחו שהוא מת בנסיבות מטופשות והוא יהיה זכור לשמצה"? יענו לדפוק אותו עד הסוף??? אני חושבת שדווקא בגלל שנפרדים מסתמרוח אפשר לתת לו מה שהוא רוצה, כי בכל מקרה לא נראה אותו שוב, אז מה אכפת לנו. אווו, לכתוב סצינות מוות אני אוהבת.
רק שבספרים שלי הם תמיד חוזרים לחיים אחרי איזה שני פרקים, ואף אחד כבר לא מאמין לי. אה, וה'שתחנק' אכן משובח.

The Mad Hatter

New member
oh dear טייק 2:

*ממשוך=ממושך *סצינה מפואר=סצינה מפוארת אני צריכה להתחיל לקרא את ההודעות שלי לפני שאני שולחת אותן..P:

Lord bigfoot

New member
אז ככה!

ב"יבשת האחרונה" זה בדיוק סתמרוח הזה. כל הספר הוא מנסה לברוח ולתחמן את הקנגרו שרוצה להפוך אותו לגיבור. ובלי שום הצלחה. בגיבור האחרון הוא פשוט נכנע, או כפי שהוא אומר "אלו החיים שלי ואני מכיר אותם כל כך הרבה זמן שאני יודע שזה מה שיקרה בסוף" (משהו לפחות בסגנון הזה). כשהוא מתנדב למשימה הוא אומר "באיזה שהוא שלב מישהו יזכר שאני האדם הכי מתאים ואני אלך ואתחבא בתוך איזה ארגז ולא ימצאו אותי ואז יעמיסו בטעות את הארגז על הספינה ואני אגיע לזה בכל מקרה, אז לא הפעם אני מתנדב". לדעתי הוא כבר צריך להחליף את אלברט וזהו.

ויימס

New member
אתם יודעים על מה חשבתי?

סתמרוח הוא כמו יונה (לא, לא מדובר בציפור מעבירת המחלות שהינה סמל לשלום, מדובר בנביא יונה), שימו לב- האיש לא רצה ללכת להגיד לאנשים שאלוהים יחריב את העיר שלהם, אז הוא נמלט על ספינה, תקפה אותם סופה, המלחים קלטו שזה באשמתו, זרקו אותו למים, דג בלע אותו והקיא אותו ליד העיר.
האם אני היחידה שמוצאת דימיון מסויים בסוגי חוסר המזל שלהם? הממ, האמת שמצא חן בעיניי הרעיון שהוא יחליף את אלברט... אבל מה יקרה לאלברט??

למעלה