שבועעעעעעעעעעע הספר

Death of Rats

New member
שבועעעעעעעעעעע הספר

Hogfather-תת סדרה: מוות
סוזאן, oh god of hangovers, מוות העכברושים וכמובן: teatime (מבוטא טה-אה-טי-מה, אם אני לא טועה
). אהבתי, אבל מעולם לא עברתי את החצי והחלק של הטירה העתיקה בלבל אותי עד מאוד. אני צריכה להתחיל אותו שוב, באמת. *ובזאת הוגפאד'ר מצטרף לרשימת-ההמתנה-של-חמישה-ספרים-שאני-צריכה-לקרוא*

The Mad Hatter

New member
HO HO HO

לפני זמן מה התרוצצו בפורום הודעות על ההוגפאת'ר שאמרו שהרעיון טוב אך מבוצע בצורה לא-מספיק טובה. טוב. אני חולקת עליהם. לדעתי הרעיון מועבר בצורה טובה מאד, למרות שלא בדיוק בדרך שצפיתי. זה היה אחד מהספרים האחרונים שקראתי-והספר שהכי רציתי לקרא, אבל הוא לא גילה יותר מידי נוכחות במדפי חנויות הספרים בארצינו, וכשסוף-סוף מצאתי אותו, התחלתי לקרא וסיימתי ביום שלמחרת (זה היה בסוכות לפני...שנה? שנתיים? לא זוכרת...). סוזאן ביססה את מעמדה כאחת הדמוות האהובות עלי אחרי הספר הזה. מוות ואלברט חביבים ביותר וteatime...*_* וכמובן, שאר הדמויות (ביליוס, פיית השיניים, מוות העכברים {חולדות?} וכו'). והיתה גם הופעת האורח של המכשפים (התאוריה שהיתה שם על יצורים שגונבים גרביים, עפרונות וכו' היא הפיתרון הכי הגיוני שהציעו לתופעה עד עכשיו שהייתי מודעת אליו) ושל נובי וכל השאר שהיו חביבות במיוחד. ועוד נקודה קטנה-בlspace בקובץ עם המחוות שפראצ'ט עשה כתבו שיש מחווה למשמעות החיים של מונטי פייתון (הקטע עם מוס הסלמון). חיפשתי אותו ולא מצאתי. אולי, יום אחד....

ויימס

New member
ספרו לי על מה זה...

עלילה, דמויות, רגעי שיא, תובנות מעניינות באשר למשמעות החיים, ציטוטים... (מזילה ריר) ספויילרים...!!! ראיתי את "משמעות החיים", ספרו לי באיזה קטע מדובר.

The Mad Hatter

New member
ובכן...

העלילה-ליל שמירת החזירים (נשמע רע בעברית) מגיע והauditors מחליטים, שוב, שנמאס להם מהאנושות, אז הם פונים לגלדת המתנקשים כדי לשכור מתנקש שיתנקש (אני אוהבת את הדרך בה המשפט הזה כותב את עצמו) בהוגפאת'ר (מין מקביל לסנטה קלאוס). המתנקש, אגב, הוא teatime (זה נהגה כteh-ah-ti-meh. הרבה אנשים טועים בזה) שהוא סוציופט פסיכופט שנהנה לרצוח אנשים, והוא מצרף לעצמו חבורת גנבים כדי לצאת לפעולה (?). בינתיים מוות צריך להחליף את ההוגפאת'ר בתפקידו יחד עם אלברט. ובאותו זמן במקום אחר סוזאן, שכבר מצאה לעצמה קריירה כאומנת (ואימפ, כמובן, נעלם ולא הוזכר כלל), צריכה להציל את היקום, כרגיל, בעזרתם של הoh god של ההנגאוברים ,פיית השיניים, המכשפים ועוד מיני אנשים הנקרים בדרכה כדי....המפ, לגרום לאנשים להאמין בהוגפאת'ר או שהשמש לא תזרח בעולם הדיסק. P: *הקטע המדובר קשור למערכון לקראת סוף הסרט-עם הארוחה שבה כולם מתים בגלל ההרעלה במוס הסלמון. אבל לא מצאתי את זה בספר. והציטוט הישיר מlspace: + [p. 258] "'I didn't even have any of that salmon mousse!'" In Monty Python's The Meaning of Life, a dinner party is rather spoiled when Death visits (a Death not entirely unlike the Discworld's). The visit is occasioned by the hostess serving tinned salmon mousse, and the American guest complains that he didn't have any salmon mousse. (אבל, עד כמה שאני זוכרת, זה היה מייקל פאלין בתפקיד אישה שאמר שלא אכל ממוס הסלמון, לא? :)) *כמה ציטוטים שליקטתי מאתרים שונים- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs." (סוזאן האומנת) She'd become a governess. It was one of the few jobs a known lady could do. And she'd taken to it well. She'd sworn that if she did indeed ever find herself dancing on rooftops with chimney sweeps she'd beat herself to death with her own umbrella. (שוב, סוזאן האומנת) "Real stupidity beats artificial intelligence every time." (הגזבר מול hex המחשב) We took pity on him because he'd lost both parents at an early age. I think that, on reflection, we should have wondered a bit more about that. (לורד דאוני נזכר בteatime) The truth may be out there, but lies are inside your head +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++ (hex המחשב :))

Athaclena

New member
hex, hex, hex!

זו שעתו הגדולה... בדיחות על הווי חג המולד ("איך אני זוכר את הוגסווטץ כשהייתי ילד, עם הציפית תלויה ליד האח..." "ציפית???" "נו, מה כבר אפשר להכניס בגרב?" "כן, אבל ציפית שלמה???" ואז הם מתחילים לריב. dean וה-wrangler באחד מהרגעים הבולטים), מספר בדיחות על מחשבים (לhex יש עכבר, מדבקת anthill inside, וראשי תיבות כמו FTB), מסעדות יוקרה ועוד כל מיני. אחלה ספר!

l o r e

New member
HO HO HO בהחלט

Teatime הוא אחד מאנשי הרשע המוצלחים ביותר בדיסק אי פעם. מוות משחק את סנטה קלאוס כשאלברט משמש כאלף שלו הוא הטוויסט האפל והמשעשע ביותר שנראה אי פעם בדיסק. וכמובן נהנתי מאוד מפיות השיניים, והארגון שעומד מאחוריהן. מה שעצבן אותי בספר הזה וגם ב-Soul Music הוא הנטייה של הבחורים החביבים, שסוזן מסתובבת איתם להעלם לפתע. בהחלט היה שם פוטנציאל עם אל ההאנגאוברים החביב.

The Mad Hatter

New member
א-אבל...

חשבתי שהוא אוהב את פיית השיניים? או שאני לא זוכרת טוב? בכל מקרה, חשבתי שהיא מתאימה יותר לteatime, למרות שבהתחשב בעובדות, זו קצת בעיה. המ. האם גם לובסנג יעלם ללא שוב?

The Mad Hatter

New member
הכוונה בזה היא ללובסנג?

דווקא לא היה נראה שיעלם מסוף הספר. הא..אני לא יודעת. אני צריכה לקרא את הכל שוב (מה שמזכיר לי שכבר כמה חודשים טובים לא נגעתי בספר...P:).

ויימס

New member
תודה לכם אנשים יפים שכמוכם!

במיוחד ליאת! היא נהייתה אומנת...? כל כך לא מתאים לה, מתרככת לעת זיקנה, מה? דווקא הייתי חושבת שהיא תהיה מהאנשים שמרגישים סלידה קלה כלפי ילדים. והייתי מצפה שהיא תהפוך למורה למתמטיקה ותכתוב ספרים על פיזיקה תיאורטית. נו, טוב...

The Mad Hatter

New member
ובכן...take 2

היא מאד לא מתרככת. תקראי את הציטוטים. היא אמרה לעצמה שאם היא תמצא את עצמה רוקדת עם מנקי-ארובות היא תרביץ לעצמה עם המטריה שלה. :) ובThief of time היא כבר משתכללת ועובדת כמורה.

Athaclena

New member
אבל זה cheating אם את לא קוראת!

מה הקטע, את רוצה תקצירים כדי שלא תצטרכי לקרוא את הספרים? אני לא נותנת את ידי לבושה כזאת! סוזאן לא ממש אוהבת ילדים, היא די יורדת עליהם. פיזיקה? בעולם הדיסק??? דרך אגב, היה לי אתמול קטע מה זה מוזר - 2 אנשים באו לבקר (הכרתי אותם דרך פורומים) ושתיהם אהבו טרי פראצ'ט במקרה. אז דיברנו עליו, היה מעניין. וdeath of rats, מה עם לשים את הרשימות של הספרים/סדרות והבוק ריפורטים במאמרים? עד כמה שראיתי זה עוד לא קרה (במאמרים יש את הרשימה, ול"קבצים" לא הצלחתי להכנס בכלל)... ועד שהבאנו לפה הכל!

ויימס

New member
כמה דברים...

קראתי את הציטוטים, זה נראה כאילו היא משכנעת את עצמה שהיא לא מתרככת, אף על פי שהיא כן. אבל אם את אומרת שלא, אני מאמינה לך. באשר לספויילרים: א. זו מין דרך ערמומית שלי לגרום לכך שיהיו בשירשור הרבה הודעות ושהן יהיו ארוכות יותר, למרות שלא קראתי את הספר. ב. מעניין אותי לדעת מה קורה בספרים לפני שאני קוראת אותם. אני יודעת, אני חלשת אופי. עכברושית- מקודם רמזתי בעדינות. כעת אהיה תקיפה יותר: בוק ריפורטים- למאמרים- עכשיו!!!

The Mad Hatter

New member
מכירה את ההרגשה...

גם אני חולה על ספוילרים ותמיד-תמיד אני קוראת את העמוד האחרון לפני שאני מתחילה את הספר. ובהמשך הספר, אני שוב חוזרת לעמוד האחרון כדי לברר לעצמי את מה שהולך עם הדמויות. ואז אני קופצת לכל מיני מקומות באמצע. הרגלי הקריאה שלי מזוויעים. בכל מקרה, סוזאן ממש לא מתרככת. למען האמת, ב"סול מיוזיק" היא הייתה מין טינאייג'רית חביבה (יחסית). בהוגפאת'ר היא כבר קשוחה ביותר, ובthief of time היא נעשית עוד יותר סדיסטית (אבל הכל יחסי) ועוד עם אובססיה קלה לשוקולד! P: והיא כבר מתחילה לאט לאט להשלים עם מעמדה כלא-בדיוק אנושית ולנצל את כוחותיה העל-טבעיים (ברר. לא תיאור טוב. גורם לי לחשוב על סופרמן) לאינטרסים אישיים (?).

Athaclena

New member
חברה שלי קוראת ככה וזה משגע אותי

היא קופצת לסוף כדי לראות מה יקרה, בודקת מי מת ובסוף לא תמיד קוראת את כל הספר. פעם הבאתי לה סדרה (7 ספרים סה"כ) והיא אפילו לא קראה אותם בסדר הנכון, אלא מה שנראה הכי מעניין קודם! איך אפשר
? מצד שני, כל עוד היא לא מגלה לי מה קורה בסוף אני יכולה להסתדר. אני קוראת את כל הספר מתחילתו ועד סופו, אין דבר כזה לדלג על קטעים משעממים ובטח שלא להציץ לסוף! אני לא מסוגלת לזה...

ויימס

New member
פעם הייתי קוראת ככה, אבל הפסקתי.

עכשיו אני קוראת מההתחלה עד הסוף.
אבל אני עדיין נורא אוהבת לשמוע מאנשים מה קורה בספר. מי מת וכאלה.

למעלה