שבועת ברק מה ערכה?האם

amor

New member
שבועת ברק מה ערכה?האם

יש ערך כלשהוא לשבועת ברק על קברו של רבין ז``ל ? האם ברק התחיל להיות רגשני ומנותק משכלתנות? ממתי ראש ממשלה יכול להשביע נשיאים בעתי שלא לחנון אדם גם אם הוא יגאל עמיר ? משהוא עובר על הראש.

אלוני.

New member
אותי מדאיג

הצורך של הנשיא וראש הממשלה להתחייב לדבר שבעיניי הוא מובן מאליו , מקומו של הרוצח בכלא כפי שפסק בית המשפט .

amor

New member
לא זאת הנקודהאלא

האם יכול ראש הרשות המבצעת לכבול את שיקול דעתם של נשיאי ישראל לעתיד ומה ערך יש לדברים אלה , פרט להתפרקות סנטימנטלית?

אלוני.

New member
שאלה רטורית למדי

הלא כך ? אין שום מחוייבות לשבועות ובקשות מחילה של ראשי מדינה לא כאשר מבטיחים שהארץ תשקוט ארבעים שנה , לא שישראל תגיב בזמן ובמקום המתאים , לא כאשר אומרים שידינו הארוכה תשיג את ה... ולא במקרה הזה . איך אמר מי שאמר פעם , הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים. ( וזה עוד ציטוט מדברי מי שהיה ראש ממשלה בישראל )

amor

New member
נכון .אני מנסה להבין מה עומד

מאחרי התפרצות רגשית כזו של ראש ממשלה שמתימר להשתייך לאסכולה שכלתנית , קור רוח ושיקול דעת ולא לרגשנות ועשיית רושם. האם אנו מבחינים בסדק בנפשו של הראש ? אין לי ספק שגם הוא יודע שאין כל ערך לשבועתו . אם כן ,למה ?! רצה לעשות רושם על מישהוא ? להתחנף למישהי ? ואולי יותר גרוע הוא זקוק לסגנון כזה בגלל מצב נפשי אליו נקלע לאחרונה עקב לחץ האירועים ואי יכולתו לתת פתרון כפי שהבטיח ? צריך להיות עם יד על הדופק . המצב מתחיל להיות מסוכן .

amor

New member
מה דעתך על התפטרות מרצון ,עקב

המצב וכו` ככה הוא יצא (תרתי משמע )טוב ובלי בושות.

אלי 7

New member
לשבועה אין שום ערך, כשבועה.

הרי במצבים מהסוג שבו היא נאמרה, נהוג לחנטרש כל מיני קלישאות, רק כדי לצאת ידי חובה (``הוא היה איש יקר``, וכו`). מה לעשות, וחלק ממחויבותיך כראש ממשלה זה לנאום בטקסים כאלה ? אז אתה בא, אומר את מה שמצפים ממך להגיד (גם אם זה לא מסתדר עם האנליטיות היומיומית שלך), גומר והולך. לי אישית אין שום טענות לרוה``מנו בקטע הזה (ורק בו).

amor

New member
מסכים שראש הממשלה מחנטרש

הענין הוא שזה הופך להיות שיטה אצלו ולא רק באירועים כאל. השאלה אם אפשר לסמוך על מה שהוא אומר . האם דבריו והתחייבויותיו הם ענין רציני או שהוא אומר מה שרוצים לשמוע ממנו ? נראה לי שייש לנו עסק עם שרלטן . רף הציפיות ממנו ירד לגובה הדשא.

אלי 7

New member
אני איתך.

אשכול (מהדוגמא של אלוני) היה פוליטיקאי, אבל לפחות היה ישר, והודה בזה. ברק, לעומתו, מבצע בסדר כרונולוגי: מצהיר על רפורמות, מצביע בעד חוק שנוגד את הרפורמות הללו בכדי להשרד פוליטית, מצהיר שהוא הולך להחיות את הרפורמות ההן בגדול, ומקפיא את הרפורמות בעבור תוספת של 28 יום של ראשות ממשלה. זה לא פוליטיקאי. זה אפילו לא שרלטן.

Mike_b

New member
לא לותר

האם יש משהו פסול בכך שברק לא מוותר? מה אתה היית עושה במקומו?

amor

New member
האם שבועתו מעידה על מעידה או

נפילת מתח מחשבתית ובריחה אל חיק הרגשנות ?

העסק הזה ממש לא פשוט

מצד אחד הוא רוצח כמו שאר הרוצחים ולכן מאסר עולם וזהו מאידך גיסא הבן אדם רצח ראש ממשלה!! רצח פוליטי ראשון בכל זאת ואולי כן ראוי לשבת עד יומו האחרון כל צד שתבחר יהיה שגוי...

למעלה