שבוע אחרי ניפוח -2.5 ק"ג

עדי.פ

New member
שבוע אחרי ניפוח -2.5 ק"ג

זה עובד עבר בדיוק שבוע ונעלמו להם עוד 2.5 ק"ג לאחר עצירה בת חודשיים זה ממש משמח נשארו ממש קילוגרמים בודדים לרדת והאופק כבר קרוב מאוד חוץ מזה היום אני לוקח את אמא שלי לד"ר סובחי אולי הוא יסכים לנתח גם אותה (היא עברה הצרה עם סיכות לפני 15 שנים בערך והסיכות נפתחו לחלוטין

רוייקו

New member
אהלן עדי. בקשר לאימך

אני מניח שסובחי יסכים לנתח את אימך, בעצם למה לא ? ועוד יותר מיזה, כניראה שיוכל אפילו לבצע את הניתוח, למרות שפתחו בעבר, ללא פתיחה. השאלה היא מה היא עברה באותה תקופה. היכן היא נותחה, אתה יודע ?

עדי.פ

New member
אז ככה

היא עברה שני ניתוחים לפני ב 15 שנים באילת הראשון היה עם תפרים לרוחב (שנפתחו מהר מאוד) והשני היה עם סיכות וטבעת לאורך (הסיכות נפתחו אבל הן עדין בקיבה והטבעת נעלמה לה לחלוטין) בגלל שני הניתוחים שלא הצליחו בעבר יש לי ספק אם הוא יסכים ואני גם מוטרד מבעיות שיכולות להוצר מטבעת על קיבה המולקת שכזאת

רוייקו

New member
הוא בטוח יפתח. אין ספק בכלל

אז מה אם עברה שני ניתוחי גסטרופלסטיקה. יש כאלה באו אליו אחרי 4 ניתוחים. אז מה ? היה מקובל אז באילת ניתוחי גסטרופלסטיקה. מי שביצע אותם עשה מה שעושים בעולם: HORIZONTAL GASTROPLASTY שזה בעצם פלסטיקה אנכית של הסיכות בכיפת הקיבה.כמו בתמונה שצרפתי לכאן. הניתוחים האלה ניכשלו כישלון חרוץ משום שלא יכלו לשלב בהם טבעת בכלל. אני חושב שרעיון הטבעות היה אז בחיתוליו. בכלל, מרבית ניתוחי ה STOMACH STAPLING ניכשלו. ניסו למקם את הפתח בין סיכות בכל מיני מקומות אבל הסיכות התרופפו והפתח הלך וגדל במהירות ואיתו הכשלון. זו הסיבה שכבר ב 1982 החלו לבצע את הניתוח בעקומה הקטנה של הקיבה כמו ב VBG וב SRVG. את הטבעת הקבועה קיבעו בסוף שורת הסיכות על מנת לשמור על המוצא הפאוצ´ שלא יתרחב וגם כדי לשמור על שורת הסיכות הסיכות שלא תהרס. עכשיו: לגבי אמא שלך: מעניין מה הוא יראה כשהוא יפתח את הבטן. אם לא ימצא סיכות מהניתוח הראשון ולא ימצא מצב של כוורת על הקיבה, סביר להניח שיוכל למקם את הלאפ-בנד מעל ה VBG הסורר, עם הטבעת האבודה. אגב, לא משנה היכן היא כרגע. היא בטח כבר מזמן לא מפרה את יכולת האכילה
אגב, אם הייתה צעירה יותר, הייתם יכולים לשקול BYPASS. אז המנתח יכול לסלק את כל הרקמות עם הסיכות המיותרות וגם להרוויח ניתוח מצויין. הנה הניתוח הראשון כפי שבוצע ביוספטל לפני 15 שנה.

עדי.פ

New member
הינו בפגישה

ודוקטור סובחי אמר שאפשר לנתח ( רק שבשל הנתוחים הקודמים יש סיכוי ש 2% שיהיה במהלך הניתוח צורך לפתיחת הבטן. הבעיה היא שיש לאמי גם בקע סרעפתי וכעט אנו מחפשים פתרון במסגרת הביטוח המשלים לשלב את שני הניתוחים לאחד בלי לקחת משכנתא. ככלל אני מאוד מרוצה שאפשר לנתח אותה (כזכור לי אמך גם עשתה כזה ניתוח, איך התוצאות)

רוייקו

New member
עדי, אימי הייתה מועמדת לניתוח

SRVG באסף הרופא, לפני 3 שנים בדיוק אבל היא לא הגיעה אליו כלל, ועל כך אני מודה שטוב עשתה. לפני שנה וקצת הצלחתי לשכנע אותה וסובחי ניתח אותה. עד כה ירדה עם הלאפ-בנד 37 קילו והיא די מאושרת. היא ניראית ממש טוב והחזירה לעצמה הרבה שנים אבודות. לפני חודש בדיוק סובחי ניתח גם את אחותי. האמת היא שלא שינה לי הרבה, באופן אישי, מי ינתח אותה, סובחי או חרוזי אלא שהיא רצתה שאת החתכים ידביקו לה ללא סיכות, כפי שדר´ סובחי מבצע. תכין את אמא שלך לאפשרות של פתיחת הבטן. הסיכוי די גדול שהוא יפתח, למרות ששמעתי שהוא חסך להרבה מנותחים פתיחה חוזרת של הבטן. במיקרים של ניתוחים חוזרים ממש קשה להפריד הדבקויות בחלל הבטן. הכבד נידבק לקיבה ולהפך.. לולאות המעי דבוקות ומלא הדבקויות פריטונאליות מקשות בכלל על הגישה פנימה. אמנם יש התקדמות עצומה בנושא ואם מסתכלים אחורה שלוש ארבע שנים בלבד, רופאים היו אומרים אז שהסיכוי לנתח בלפר´ אחרי לפרוטומיה (פתיחה של הבטן) קלוש. היום, כשהמיומנות של המנתחים בגישה הלפר´ עלתה אז יותר ויותר מנסים לחסוך למנותח את פתיחת הבטן. עברו די הרבה שנים מאז הניתוחים הקודמים של אימך ויכול להיות שהסיכות מניתוחים הקודמים פשוט אינם, למעט כמה סיכות מה VBG שיכול להיות שכולן עדיין שם למעט הטבעת. איפה הטבעת לכל הרוחות, אתה לא שואל את עצמך ??

עדי, לפני שמונה שנים

עברתי ניתוח עם פתיחת בטן מלאה _SRVG אם אני לא טועה במינוח המדויק) כאשר הגעתי הפעם לוולפסון - כשמתוכנן היה LAP-BAND + בקע בסרעפת - פרופ´ קייזר התנגד בתחילה לעשות לי לפרסקופיה מחשש להדבקויות..... אבל בסוף סיכמנו שהוא מכניס את המצלמה ואם אין הידבקויות עושים לי את שני הניתוחים בלפרסקופיה. לא היו לי הידבקויות ולכן באמת זה מה שעשו. כך שלא תמיד יש הידבקויות וכנראה שלפעמים ניתן לבדוק את זה (אולי בהסתכנות בעוד פתיחה קטנה כדי להכניס את המצלמה) שיהיה לה בהצלחה אורית

gal33

New member
יופי עדי. אחרי עצירה ממושכת

זה בכלל כיף. שימשיך כך. בסוף עוד תהפוך להיות מאוהדי הניפוח... גל.

עדי..... אני מורידה את הכובע../images/Emo61.gif

כל הכבוד.... תמשיך..... ושתגיע בקלות לאופק.....(שמתקרב) ולאמא שלך....בהצלחה. אורית

שלגיה**

New member
ברכותיי עדי נהדר !!!

שמחה על הירידה במשקל ,נכון שעכשיו אחרי הניפוח הרבה יותר קל? חג שמח שלגיה

למעלה