שבוע בקרוואן

שבוע בקרוואן

חשבנו לנסות טיול בקרוואן לאירופה בפסח ובדקנו כל מיני אפשרויות. בסוף הרגשנו מבולבלים ובהמלצת חברים החלטנו לפנות עם השאלות שלנו בפורום. בגלל שזה פעם ראשונה שלנו בקרוואן אז חשבנו שכדאי להתחיל בקטן ולנסוע לשבוע שזה גם מסתדר טוב עם פסח. אחר כך שמענו ששבוע זה מעט מידי בקרוואן ולא כדאי. מה הדעה של חברים בפורום שמכירים את הנושא יותר טוב?

כן ולא...../images/Emo13.gif

שבוע זה אכן קצר אך למשפחות רבות זה מספיק. אישית אני חושבת שאם אפשר יותר, אז לא יותר מ-10 עד 12 יום בשביל פעם ראשונה. צריך גם לזכור שאם טסים עם טיסות שכר הן בדר"כ נותנות מחיר זול יותר לתקופה של שבוע וכל פעם שרוצים להגדיל את מספר הימים הם גובים עוד כסף מהלקוח.

../images/Emo66.gifשבוע בקרוואן פעם ראשונה

מבלי שציינת את מספר המטיילים ואם יש אילוצים ספציפיים אחרים, ואם אוכל ליעץ מנסיוני הרי ששבוע זה מהיר וקצר מידי בשביל פעם ראשונה בפסח. במיוחד שהפסח השנה יוצא על האיסטר של האירופאים והרבה דברים סגורים שם בתקופה הזו. מספיק שיהיו לכם יומיים של גשם ועוד יום הגעה ויום חזרה והופ....נגמר הטיול לפני שהתחיל. אתם עלולים לשאול את עצמכם בסוף הטיול כמה עלה לנו יום טיול ומה הפקנו מכל הטיול והמסקנה כנראה תהיה חבל שא המשכנו יותר. הפסח הזה מומלץ לצאת למינימום 10 ימים ואם אתם רוצים למצות את הטיול על הצד הטוב ביותר אז שבועיים יעשו את העבודה הכי טוב. יש להבחין שאילו הייתם מנוסים בקרוואן ואילו הפסח שלנו לא היה חופף לאיסטר ואילו העונה היתה חמה יותר אז שבוע היה יכול להספיק. שיהיה לכם בכיף במה שתחליטו.

דרורית10

New member
מצטרפת לשאלה

אנחנו מתעניינים בטיול מאורגן בקרוואן והציעו לנו לשבוע בפסח אבל יש לנו התלבטות לגבי זה שאולי שבוע זה קצר.

שבוע זה לא קצר

ולא ארוך אני מכירה משפחות שאחרי שבוע שמחו לחזו לארץ כי הרגישו שזו היתה טעימה טובה, הם נהנו בטיול ו חלקם אף חזרו לטייל שוב לתקופה ארוכה יותר, חלק מהם הבינו שקרוואן שזה לא ממש בשבילם ולא חזרו יותר לטייל. אז אם זה טיול ראשון ובונים נכון את הימים כלומר מגיעים בטיסת בוקר ולוקחים את הקרוואן בבבוקר וחוזרים בטיסת ערב ומחזירים את הקרוואן בערב אז יש לכם 7 או 8 ימים מלאים. תבנו מסלול נכון ומלא המנצל את כל הימים ובהחלט תרגישו מיצוי של הזמן. נכון שאולי מייטבי יותר זה 9 או 10 ימים. בטיול ראשון לא ההיתי הולכת על שבועיים - אלה אם את יודעת שאין לכם בעיה להסתדר שבועיים בתוך 12 מטר מרובע כולם ביחד. אני אישית אוהבת את המשפחה שלי ואוהת לטייל בקרוואן אבל אחרי 8 ימים יחד איתם בתוך הקרוואן נמאס כבר ורק מחכה לסיים ולחזור ככה שמי שבכלל זו בפעם ראשונה חבל לצאת בתחושה לא טובה של מסטיק בסוף. אז לכי על שבוע לטעום ואם זה טוב פעם הבאה תעשו טיול ארוך יותר עוד אופציה שאלי את מי שקיבלת ממנו הצעה האם ניתן להמשיך אחרי הטיול המאורגן עוד כמה ימים לבד או בקבוצה.

אבנרa

New member
תישארו בבית

יותר טוב להישאר בבית ולא לנסוע לשבוע בקרוואן. שבוע מתאים לכל מיני טיולים אבל לא לטיול קרוואן. היינו שבועיים לפני שנה וזה היה מצוין.שום מסטיק בסוף ושום בעיה. זה נכון שהתכוננו הרבה לפני הטיול אבל מנסיון שלנו מי שלא יכול שבועיים אז עדיף להשאר בבית. תלמדו טוב טוב מה אתם עושים שם ותצאו לשבועיים בלי לפחד. מי שלא יכול לחיות עם המשפחה שלו בקרוואן אז זה לא משנה שבוע או שבועיים. מי שמסתדר שבוע יכול להסתדר בלי בעיה שבועיים ואפילו יותר טוב כי כלום לא לחוץ ויש זמן להספיק הכל בלי לחץ.

kobiesh1

New member
מסכים איתך

מסכים איתך מאהאחוז. מהנסיון שלנו ישגעו אותכם שהכי כדאי ככה וככה אבל זה רק מי שרוצה למכור לכם ואל תהיו פראיירים. בשביל להנות בקרוון צריך טיול שלפחות שבועיים ואנחנו לא רצינו שזה יגמר. מי נוסע לשבוע? זה לא מספיק אפילו בשביל ללמוד דאיך לרוקן את הכימי. גם בשבוע זה לא מספיק בשביל להגיע בכיף למקומות ותאמינו לי יש מקומות חבל על הזמן שאפילו אני שרציתי לנסוע רק בשביל הפרק אירופה נהנתי שם חבל על הזמן מכל המקומות שטיילנו. בלי שיהיה את הזמן רק רצים ולא רואים כלום. חבל להפסיד הכל. שמעו לי מהנסיון ובאמת שהאיש שמלפני צודק שיותר טוב להשאר בבית אם לא נוסעים טוב וכמו שצריך.תסעו בכיף לשבועיים ותראו איך פעם הבאה כמו שקרה לי רק תרצו יותר זמן וגם כל הזמן רק תחשבו כמו שקרה לי על הפעם הבאה.

גרזנית

New member
אני לא הייתי נוסעת לשבוע

נסענו בחגים האחרונים לשבועיים, ילדים: 15, 11, 3 בפעם הראשונה בקראוון מאד נהננו, לצערי לא הזמנו ל 3 שבועות. היה מאד חבל להחזיר את הקראוון ולחזור... שבוע זה קצר מדי: יום של נחיתה וקבלת הקראוון - לא מספיקם להתארגן ןלטייל אלא רק ללמוד ולהכיר את הקראוון, ללמוד להחנות, להתחבר, מנהלות בקמפינג, קניות מזון וכו. יום אחרון: לוקח כמה שעות לארוז הכל, לנקות ולהחזיר, כך שנטו נשארים לכם 5 ימים, לא מספיקים לזוז והופ צריך להחזיר. מבחינת עלויות: שבוע במאורגן שווה להרבה יותר בארגון עצמאי (אם הבעיה היא תקציבית) שוב, שבוע זה קצר מדי!

גרזנית

New member
אני אסביר

מבלי לפגוע במארגני הטיולים. אם הבעיה שלכם היא תקציבית ולכן התעניינתם רק בשבוע ואין לכם בעיה עם ארגון טיול בעצמכם (לפי מה שכתבתם כבר יצאתם עם הילדים לטיולים), אזי תבדקו את האופציה של לקיחת דיל טוס וסע מול הטיול המאורגן ותבדקו מה ההפרש, כנראה שההפרש יכסה עוד כשבועיים בחול. לחילופין, תבדקו בנפרד מחירי טיסות ושכירת הקראוון בחול. בשנה שעברה בדקתי יציאה במאורגן (בגלל החששות שלי מהתפעול ורצון לחברה לילדים), יצא יקר ב 2000 יורו מטיול עצמאי, אצלי לא הצדיק את התוספת, יצאנו לבד ונהננו מאד, כמו כן קבענו למספר ימים עם עוד משפחות ישראליות בדרך.

ניסע לשבועיים

השאלה היתה אם שבוע זה מספיק ובאמת תודה לפורום. הבנו ששבוע בקרוואן זה לא מומלץ וכבר קיבלנו את ההחלטה שניסע לשבועיים ואם לא יסתדר לנו בפסח אז יותר מאוחר.אין לנו נסיון בקרוואן אבל בחשבון אנחנו מאוד טובים ועשינו את כל החישובים הכספיים. לא ידענו שיש טיולים מאורגנים ודוקא זה מתאים לנו.שמענו חוות דעת נהדרות מאנשים שהיו ואומרים ששוה את ההפרש במחיר. אנחנו לוקחים בחשבון שזה עולה יותר מטיול לבד אבל אי אפשר להשוות כי זה דברים אחרים. בטיול מאורגן יש דברים שאין לבד ובשביל הדברים האלה צריך לשלם. בכל זאת ההבדל במחיר שנתת מאוד גבוה ואנחנו לא הגענו לכזה הבדל גדול.

למעלה