שבוע הבא הניתוח :) מס' שאלות..

bar101010

New member
שבוע הבא הניתוח :) מס' שאלות..

שלום לכולם :) ,
כיף שיש פורום כזה שממש עוזר ותומך , אז באמת ראשית תודה לכולם !

עוד שבוע בדיוק אני עתיד לעשות את הניתוח (בן 23 , BMI 40 גובה 1.75) אצל דר' אילנית מלר בבלינסון, לפני כן הייתי שמח לקבל תשובות על מס' שאלות שסופר חשובות לי..
1. בפגישה האחרונה שהייתה לי עם דר' מלר (שבוע שעבר) היא לא נתנה לי שום הנחיות לגבי דיאטה מסוימת שצריך לעשות לפני - פשוט אמרה לי שאין צורך לעשות כלום ורק להגיע לניתוח, הוראות של יום לפני יינתנו לי במרפאת טרום ניתוח.
האם מישהו מכיר את זה ? לעבור את הניתוח בלי שום דיאטה שלפני ? קצת מפחיד אותי לאור הדברים שקראתי כאן שרובכם מדברים על דיאטה דלת פחמימות שצריכה לבוא לפני...
2. אני עובר את הניתוח בבלינסון, האם יש באמת הבדלים משמעותיים ומורגשים בתנאים של אחרי הניתוח בין בלינסון לאסותא ?
במה זה מתבטא ?
3. הכאבים של אחרי הניתוח זה הדבר שהכי מלחיץ אותי..
כבר הצלחתי להבין שכל גוף חווה את זה אחרי, אבל האם יש לי באמת מה להילחץ כל כך ממה שיבוא אחרי זה ?
4. כמה ימים לאחר ניתוח אושפזתם ? אני עובר את הניתוח ביום שלישי.. האם יש סיכוי ש"אסגור שבת" בבית חולים ???

כמובן שישנם הפחדים הטבעיים של "מה יקרה אם אני לא יירדם כמו שצריך" או "שארגיש את הניתוח" וכו'.. בכל זאת לא עברתי אשפוז מעולם וגם לא הרדמה.. אבל משתדל להיות חיובי כל הזמן :)

אשמח לתגובותיכם :) תודה רבה !

wtf1968

New member
תשובות חלקיות

1) נשמע לי מוזר, אבל אני לא רופא. יכול להיות שלמרות שלא אמרו לך לעשות דיאטה, שווה לך בכל זאת להפחית את הפחממות בצורה ניכרת. נזק זה לא יעשה בוודאות. לעומת זאת יש סיכוי שכן תצמח מזה תועלת.
&nbsp
2) אין לי מושג.
&nbsp
3) לי לא היו כאבים. היתה אי נוחות, אבל לא משהו קיצוני. רוב האנשים שדיברתי איתם לפני הניתוח גם לא סבלו מכאבים. כמובן שיש כאלו, שכן כאב להם. בסופו של דבר לכל אחד הגוף מגיב באופן קצת שונה ולכל אחד יש סיבולת שונה ורגישות שונה לכאבים. בכל מקרה אפשר להתעודד שלא שמעתי מישהו שאמר שהוא עבר כאבים מאד חזקים, שאי אפשר לעמוד בהם.
&nbsp
4) יומיים לאחר הניתוח אני וכל מי שעשה את הניתוח באותו יום שאני עשיתי, שוחררנו הביתה. קח בחשבון, שזה לא מבטיח שכל אחד הניתוח ישוחרר הביתה יומיים אחרי הניתוח, אבל זה אומר שרוב מוחלט של הסיכויים הוא שתשוחרר הביתה לפני סוף השבוע.

bar101010

New member
וואו תודה רבה !!!

וואו ! תודה ענקית על התשובות :) טוב לשמוע שהכאבים לא נוראים כל כך כמו שאני חושב.. שמעתי כבר על אנשים שלא יכלו להסתובב במיטה ולא הצליחו להירדם במשך חודש.. או כאלה שכל דבר שהכניסו ישר הקיאו עם כאבים נלווים.. מקווה לעבור הכל בשלום :) אני יותר מישמח לשמוע עוד תגובות מאנשים אחרים מהצד שלכם שעברו את הניתוח.. מה אתם גם אומרים על השאלות שלי :) תודה רבה !

מעיין א3

New member
תשובות

1. יתכן ואין לך כבד שומני, ובנוסף יש לך BMI יחסית נמוך (יש כאלה שמתנתחים בBMI 47 או יותר). מסיבה זו, יכול להיות שאין באמת סיבה לעשות את הדיאטה.
צריך גם לזכור שיש מנתחים עם גישה אחרת. המנתח הספציפי שלי ביקש שאעשה דיאטת דלת פחמימות, אבל לי גם היה כבד שומני מאוד מאוד.
&nbsp
2. ההבדלים בין התנאים של בית חולים פרטי לבין בית חולים ציבורי הוא לרוב היחס של הצוות. באסותא, כל פעם שלוחצים על הזמזם, מגיעה אחות תוך 10 שניות. כנראה שבציבורי היא לא תגיע תוך 10 שניות...
בנוסף יש גם כל מיני פיצ'רים (שמבחינתי הם היו לא רלוונטיים, אבל זה בכל זאת נחמד)- מסך טלוויזיה אישי עם YES וכדומה...
וגם היה לי חדר חצי-פרטי... כנראה שבציבורי זה לא יהיה חדר חצי פרטי.
&nbsp
עקרונית מה שהיה משמעותי בשבילי, זה העובדה שיכולתי לבחור את המנתח האישי שלי- ולכן כל שאר הדברים התגמדו ביחס לזה.
אתה קיבלת אחלה של מנתחת, עם שם מאוד ידוע ומפורסם- ולכן אין לך ממה לחשוש. רק לשמוח.
&nbsp
3. כמו שנאמר, כאבים זה משהו מאוד מאוד אינדבידואלי. עם זאת, מבחינתי הכאבים היו לגמרי נסבלים.. היו לי כאבי עצירויות יותר קשים מהכאב הזה.... אחרי שמוציאים את הנקז ביום השלישי, הכאב שלי עבר לחלוטין.
&nbsp
4. במידה והכל עובר כשורה, משתחררים אחרי יומיים מיום הניתוח. כלומר אם אתה עובר את הניתוח בשלישי, אתה אמור להשתחרר ביום חמישי בערב (לא בבוקר- בערב!).
&nbsp
גם לי היו את הפחדים של התעוררות בניתוח וכל השטויות האלה. המרדים בניתוח הסביר לי מדוע זה לא אפשרי וקורה רק בסרטים... ברגע שמתעוררים, יש עלייה בדופק ובלחץ הדם, והמרדים בודק כל כמה דקות שהכל יציב- וככה מוודאים שאין התעוררות של המנותח. ככה שאין לך שום סיבה לדאוג מהדברים האלה.
אומרים לך לספור עד 10 לפי ההרדמה, ואתה דקה אחרי זה מתעורר בחדר התאוששות :)
&nbsp
בהצלחה!!

שיתוף

אני עברתי את הניתוח ביום ראשון בערב. לא היו לי שום כאבים. כן הקאתי כל הזמן (את עצמי-מה היה לי להקיא? בצום ממוצאי שבת) והיו לי בחילות נוראיות עד היום ושום דבר לא עזר. כן התפתלתי כדי להכניס כמה טיפות כי זה פשוט נתקע בדרך ולא ירד. ראיתי שמשקה ממותק קצת עובר יותר בקלות אצלי מאשר מים. ועכשיו שזה יום רביעי מהניתוח כבר שתיתי יותר מכוס חלב!!. המנתח אמר שהוא משחרר מיומיים אחרי הניתוח את מי שמצליח לשתות מספיק כך שהוא כבר לא צריך לקבל עירוי עם נוזלים. נותחתי באסותא ודוקא דיברו שם על זה שאנשים אומרים שבבית חולים ציבורי יש יותר כוח אדם והתנאים שם לפעמים יותר טובים... ובהחלט שבאסותא אפשר לחכות הרבה זמן לאחות שתבוא.

יש חולשה כי לא אוכלים כלום ובכל זאת זה ניתוח, לפעמים יש סחרחורות.
חשוב להסתובב וללכת כי הגוף מחלים ככה.
מקווה שלא תסבול מהבחילות וכו'- זה פשוט בגלל ההרדמה ולוקח זמן עד שזה עובר.
ויש את הגז שמנפחים איתו את הבטן בניתוח ועד שהוא משתחרר לוקח כמה ימים והוא גם יכול להטריד- כמו אוויר שכלוא ורוצה לצאת...

bar101010

New member
תודה תודה תודה :)

חבר׳ה תודה רבה רבה עזרתם לי מאודדדד לפני הניתוח :) אני כבר יודע להכין את עצמי בצורה טובה הרבה יותר.. לגבי העניין עם הדיאטה, היום סיימתי (ברוך השם) עם מרפאת הטרום ניתוח ושם נאמר לי שיש קשר לגיל שלי ולBMI הנמוך יחסית - בגלל שתי הסיבות האלה המנתחים לא מבקשים בדרך כלל דיאטה מסוימת לפני הניתוח, רק צום מחצות. דרך אגב שאלה נוספת - מישהו חווה קשיים בשינה אחרי הניתוח ? מצליחים בכלל להירדם בלילה שאחרי ? הבנתי ממספר אנשים שלהסתובב במיטה יכולה להיות משימה לא פשוטה.

זו שהיתה במיטה לידי

ישנה שינה מתוקה וקולנית.
אני לא הצלחתי לישון כל כך בבית חולים, במיוחד שכל רגע באים למדוד משהו ולבדוק שאתה נושם. אבל כשחזרתי הביתה כבר ישנתי טוב מאוד. אני אומרת שוב- גם לי וגם לזו שלידי לא היו כאבים.

BeautifulScar

New member
נכון בלילה הראשון קשה לישון

כלומר בלילה הראשון הייתי די מעולפת מכל המורפיום אבל קמתי ממש מוקדם וישנתי רוב היום ביום רביעי. ביום רביעי התעוררתי כל שעה. קמתי ב9 קיוותי שכבר בוקר. ואז כבר מ4 בבוקר החלטתי להשאר ערה עד 12 בלילה ולאחר מכן כבר ישנתי לילה רצוף ושינה טובה.
&nbsp
תנסה לישון על הספה יותר נוח

BeautifulScar

New member
יאללה גם אני נותחת ביום שלישי חח וגם אני בת 23

קודם כל המון בהצלחה!!!
&nbsp
1. גם לי הרופא אמר שאין צורך לעשות דיאטה כשהדיאטנית אמרה שכן ועשיתי בכל זאת! מומלץ.
&nbsp
2. אני עברתי באיכילוב - בית חולים ציבורי ולעומת מה שמעיין כתבה למעלה, כל פעם שלחצתי על הזמזם היא הגיעה תוך 10 שניות. ממש יחס וצוות מדהים.
&nbsp
3. לא כאב לי בכלל עד כדי כך שחשבתי שעבדו עלי שעברתי ניתוח. חח, לאחר ששוחררתי הביתה התחיל לכאוב לי החתך הכי גדול מצד ימין ("גדול" - סנטימטר וחצי) מכיוון שממנו יצאה הקיבה. זה אבל לאחר כמה ימים וגם לומדים לא לקום מהצד הזה כדי לא להשתמש בשריר הזה ובשל כך פחות כואב.
&nbsp
נותחתי בשלישי שוחררתי בשישי בבוקר. מישהי שהיתי איתי נותחה בשלישי ושוחררה בראשון בבוקר. ממש אינדיבידואלי ותלוי בהחלמה שלך בכמה אתה מסתובב וקם מהמיטה ושותה מים
&nbsp
יום אחרי הניתוח הקאתי דם 3 פעמים, זה בסדר לא להלחץ. גם לא להתקלח הרבה במים רותחים כשאתה חלש.. אתה יכול להתעלף.
&nbsp
חוץ מזה.. סה"כ מכל החוויה הקושי הכי גדול היה לי הדיאטת הפחמימות והעירוי הכושל (בעייתית אני במחסור בורידים)
&nbsp
ב-ה-צ-ל-ח-ה תהנה אתה תהיה מבסוט אחכ
&nbsp

למעלה