שבוע הבא פסח ושאלתי היא איך הולכות

kisses

New member
שבוע הבא פסח ושאלתי היא איך הולכות

אצליכן ההכנות מבחינת נקיונות וכו´? האם אתן מבשלות משהוא ומביאות למארחים? ליאת

fila

New member
על הפנים!!!../images/Emo67.gif

האמת היא שעוד לא עשיתי כלום אמא שלי כבר שבועיים בבי"ח ואני כל יום נוסעת אלי ה פעמים וחוזרת הביתה אחרי העבודה בסביביות שמונה בערב ואז כמובן שאין לי כח לנקות ולסדר יכול מאוד להיות שאקח חופש יום אחד בשבוע הבא כדי שאוכל לעזור קצת לאמא שלי ולהביא עוזרת לעצמי שתנקה לי קצת את הבית שמעון במילואים ואין מי שמשגיח שהכל יהיה מסודר

kisses

New member
החלמה מהירה ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

הילית*

New member
אני שלא מטעמי כשרות לפסח

נותנת לעוזרת שלי כל פעם משימה אחרת, אז ככה שלקראת פסח המקרר והארונות בטוח יהיו נקיים. ולגבי ליל הסדר- אנחנו התחייבנו להכין את הסלטים....(כנראה שלא סומכים עלינו לדברים יותר מורכבים
)

סיגל2

New member
אנחנו גם לא שומרי כשרות, אז ככה שגם

הנקיונות הם בהתאם, אולי קצת ננקה יותר רק לשם החג אך לא מעבר לזה, אין לנו כל כך זמן לזה. אנחנו מתארחים אצל ההורים של בעלי, ואמא שלו מכינה הכל.

אתי@

New member
../images/Emo4.gif המצב בקרשים, כמו שאומרים

לא עשינו כלום בתחום הניקיונות, ולא נראה לי שנספיק משהו... באופן כללי אנחנו די שומרים על הניקיון של הבית במשך השנה, ככה שאין צורך בניקיונות יסודיים מיוחדים, חוץ מחלונות ותריסים. לגבי ליל הסדר - אמא שלי אמרה שאין צורך שנכין כלום. אולי אני אגדיל ראש בכל זאת, ואכין משהו מעניין. אני מייד רצה לחפש משהו בפורום מתכונים

kisses

New member
זה נכון שהבית נקי במהלך השנה

אבל לדעתי זה די נורמה שפעמיים בשנה פסח וראש השנה עושים קצת מעל ומעבר לרגיל אצלי זה גם על הפנים יש לנקות את כל הוילונות להזיז רהיטים ועוד ועוד מזל שבעלי המתוק אמר שהוא ישנה את הרגליו ויעזור לי הפעם ככה שאני מאמינה שזה לא יקח יותר מיומיים. לגבי האוכל התנדבתי להכין השנה חרוסת יש למשהוא רעיונות ?

אתי@

New member
את צודקת שחייבים פעם בשנה לעשות

יותר מהרגיל, אבל אנחנו דווקא מקפידים להזיז רהיטים בכל שבועיים ולנקות את הארונות מטבח מידי פעם וכו´. בכל מקרה אין לנו זמן להשקיע בניקיונות מיוחדים. אם נמצא זמן רק לחלונות ותריסים אני אהיה מאושרת...
לגבי חרוסת - אצל המשפחה של רונן שמים בחרוסת כל מה שיש במקרר
: פירות יבשים, פירות טריים מכל הסוגים, ורום או יין אדום.

נופר30

New member
שבת שעברה ניקינו את הבית

מהבוקר ועד הלילה מאחר ובשנים האחרונות אנחנו נוהגים לנסוע לאחותי לחג שכחתי את נושא הנקיון השבוע ישאר לי רק החדר כביסה והמקרר ( והובטח לי שהחל מה 2.5 אני מקבלת עוזרת כי אני עובדת קשה ) וליאתי רק בשבילך קישור של מתכוני חרוסת למזלי אני צריכה להביא קינוחים

kisses

New member
מתוקתי איפה קישור../images/Emo35.gif ו ../images/Emo51.gif מראש

יעלי2

New member
אני ממליצה על כבד קצוץ

(אם אתם אוכלים ואוהבים). זה קל, זה יוצא נפלא וזה תמיד נראה יותר מסלט. אם את רוצה מתכון רק תגידי.

שמופית

New member
אצלנו המצב טיפה מורכב,

כי אני לא שומרת כשרות ולא מתייחסת לפסח במיוחד ותמיר כן. אז הוא הודיע לי לפני כמה ימים שהוא מתכנן להפוך את הבית בסוף השבוע ולנקות, וכשתמיר מנקה - הכל עף החוצה (מזל שיש חצר) ומוכנס פנימה רק כשנקי. אני רק מקווה שהגשם לא ימשיך, אחרת התוכניות קצת ישתנו. החלטנו לעשות את החג אצל דודה של תמיר (שם תהיה כל המשפחה שלו). לא התבקשנו לבשל כלום (חביתה לא מתאים לליל הסדר...) אבל אני רוצה לקנות לה איזו מתנה. עוד לא החלטתי אם זה יהיה זר פרחים או עציץ או לא יודעת מה...

נופר30

New member
מאחר

ואת לודמת שזירת פרחים אני חושבת ששזירה של זר שאת עשית יהיה מתנה נפלאה

shelycat

New member
אנחנו עושים סדר בבית אז...

אנחנו עושים את הסדר בבית עם הורי (אנחנו גרים ביחידת דיור מעל הראש שלהם) וכך יוצא שבעצם ההכנות הן פחות "כבדות" מבד"כ, מהניקיון הוא הניקיון של תמיד . את ארוחת סדר הפסח והרכבת התפריט אני מכינה ברובה (כמו שעשיתי גם שנה שעברה) ואתמול כבר עשינו את מרבית הקניות הנחוצות. אז בעצם לא נשאר הרבה (חוץ מהבישול עצמו ביום החג).

תוכי

New member
הסדר ../images/Emo158.gif

את הסדר אנחנו עושים אצל דודה שלי באילת ובבית עשיתי את הארון בחדר וארונות המטבח היום אני מנקה את המקרר ואת הכיריים וביום שני לפני שאנחנו נוסעים אני מנקה את כל הבית (נוסעים בלילה) וזהו.....

למעלה