שבוע הגאווה: אלי ויידן

לא הראשון ולא האחרון

אלי ויידן אינו הראשון ולא האחרון שאינו מזכיר את הסיוע שקיבל מה.ל.ל. גם אדם שוב לא נוהג להזכיר את העזרה שקיבל. חבל שכך, אבל לעומתו יש רבים וטובים שיודעים להעריך את האכפתיות וההשקעה הרבה של המתנדבים בה.ל.ל, גם אם כדרכם של יהודים יש לעתים גם טענות.

מני3

New member
לגבי הזכרת הלל בכל הזדמנות

יצאתי דרך הלל והייתי בקשר די הדוק עם הלל, לאחרונה עקב קשיים כלכליים ורצניים, פניתי להלל לבקשת מלגה, לסיוע , אני לא אכביד עליכם עם הפרטים, למרות שזה חשוב לתוכן העניינים, וקיבלתי סכום מצחיק של מלגה (ביחס למה שכולם קיבלו) אבל מה שאני רוצה להגיד פה הוא, שבצר לי פניתי לגמ"ח ולקחתי משם כסף כדי לממן את הלימודים שלי,( שלא ישתמע מפה שבהלל לא עזרו לי, אבל ברגע המכריע זה לא הם שעזרו לי) האם את/ה במקומי היית מזכיר את הלל? מני

אלי פלס

New member
היי מני

אני, גם כשכעסתי על ה.ל.ל. מסיבות כאלו או אחרות הזכרתי את ה.ל.ל. בכל הזדמנות שהייתה לך. בנוגע למקרה האישי שלך, אני לא יודע מה קרה שם בדיוק. יכול להיות שיש צורך להעלות את זה לדיון בפורום היוצאים (של ה.ל.ל.)...

SoOren

New member
במקרה אלי ווידן הוא חברי הטוב..

(וגם למדנו תקופה מסוימת באופה ישיבה) ולכן אני רואה צורך להעמיד דברים על דיוקם. אולי במקרה הזה הוא לא הזכיר את הל"ל. אך היה עליו סרט בערוץ 8, ושם בהחלט הוזכרה לטובה אגודת הל"ל, וגם אגודת על"ם שעזרה לו רבות. מה גם שאראיון לא דרש הזכרת את הארגון הנ"ל.

מני3

New member
שלא תבינו אותי לא נכון. הלל זה ...

אירגון שבאמת עוזר, והאנשים שבו הם נפלאים, במקרא האישי שלי חטפתי את הג´ננה לגבי הלל כאירגון, ולא באופן אישי על אף אחד בהלל מני

רינהא

New member
תמיכה של ארגון ה.ל.ל

כידוע- ארגון ה.ל.ל תומך בדרכים שונות ביוצאים לשאלה שהם חברים בארגון. התמיכה הניתנת בתחומים שונים כשהעושים במלאכה הם רק מתנדבים. התמיכה הכספית שהארגון מקבל ממשרד החינוך, משרד העבודה והרווחה, משרד הדתות
, הרשויות השונות..... שווה לאפס.לכן כל הכספים הלא רבים שה.ל.ל מתקיימת עליהם מגיעים אליה דרך תורמים בארץ ובחו"ל. גם גיוס כספים זה- הוא עבודה מאד מאד לא קלה שנעשית על ידי מתנדבים בארץ, ועל ידי מתנדבת אחת שעושה עבודת קודש בחו"ל. הכספים שיש באגודת ה.ל.ל מיועדים כמעט כולם לרווחת היוצאים לשאלה (מלבד הוצאות משרדיות). - מלגות לימודים, תמיכה בדיור,תמיכה בחיילים, עזרה בטיפול נפשי, סופי שבוע,ועוד כל מיני.. לה.ל.ל יש "עוגה " אחת - לא מאד גדולה, ורבים מבקשים לקבל נתח ממנה.ולכן יושבים מתנדבים בועדות שונות -ביניהן ועדת מלגות, וחושבים איך לחלק את הכספים בצורה ההוגנת ביותר, על פי קריטריונים מאד ברורים שלא כאן המקום לפרטם. אין לי שום ספק שהדיונים בדבר התמיכה הכספית ליוצאים נעשית בצורה הנקיה ביותר .ולפעמים קבלת החלטה- היא דבר קשה ביותר. מכיוון שרוב הכספים של ה.ל.ל מגיעים דרך תרומות- אף פעם אי אפשר לצפות מראש כמה כספים יהיו לארגון בשנה הבאה-תמיד קיים חשש שתורם זה או אחר יחליט לא לתרום,ולכן העבודה עם התורמים היא עבודה קשה- חלקם מבקשים גם לדעת מה קורה עם התרומות שניתנו, ומה קורה עם האנשים שקבלו את הסיוע, זכותו של אדם שתורם כסף - לדעת שהתרומה שנתן באמת הגיעה למקום הנכון. ככמה כסף יהיה בה.ל.ל בשנה הבאה- קשה לדעת, מה שכן ברור הוא- שכמות היוצאים הפונים לה.ל.ל גדלה עם הזמן. מכיוון שבמשך התקופה בה אני קוראת פה הודעות, לגבי הסיוע של ה.ל.ל-אני נתקלתי במספר התייחסות לנושא,החלטתי להבהיר פה מספר נקודות שנראו לי שלא היו ברורות לכולם.

למעלה