שבוע המודעות לא-מיניות/א-רומנטיות

• פותח הנושא k500
  • פורסם בתאריך

k500

Active member
מנהל
שימו לב:
השנה שבוע המודעות יחול החודש, בין ה- 23-29 לאוקטובר.
רעיונות לפעילות להרחבת המודעות לנושא יתקבלו בברכה, כמו גם דברים שנעשו בעבר ואפשר לעשותם שוב.
תודה :)

Ayelet 363

New member
זה לא מאוד ידוע, אבל לא-רומנטיות יש שבוע מודעות נפרד, בפברואר.

אלה התאריכים שמצאתי, אם כי בעבר הם כבר זזו: Date: Feb 20-26 2023. זה יוצא יום שני, כך שאצלנו זה ב-19 עד ה-25, בהנחה שאלה התאריכים.

יש גם מיעוט של אנשים שעוד מציינים את זה בשבוע המודעות הישן לא-רומנטיות, בנובמבר (לפחות בעבר היו כאלה). וגם מיעוט שמציין את שבוע המודעות בשבוע המודעות הא-מיני, כי הם חושבים שאין שבוע מודעות לא-רומנטיות, כי הם לא שמעו על זה שבפברואר וגם לא על הקודם, שהיה בנובמבר והוזז לפברואר, כי זאת התקופה של וולנטיין והרבה א-רומנטיים סובלים בתקופה הזאת.

התאריכים שמצאתי ל-2023

Green.Dorito

New member
לפי מה ששמעתי שבוע הא-רומנטיים נקבע ישירות לאחר ה14 בפברואר (וולנטיין) במקור כסוג של שמחה לאיד, וכדרך להגדיר לעצמינו מחדש דברים שקיבלו אסוציאציה לרומנטיקה ללא סיבה, כגון שוקולד, סרטים וסוגים שונים של אוכל. המטרה הייתה גם כמין תרבות נגד, שבזמן שהאלורומנטיים (ALLOROMANTIC) חוגגים להם את הרומנטיקה, אנחנו נחגוג את ההיפך, כדי להראות שגם זה בסדר.
אפשר גם ככה להינות משוקולד במחיר מוזל, גם את זה שווה לחגוג.

הסיבה ששבוע הא-מיניים נקבע לתאריך 23-29 לאוקטובר זה משום שזה לא מתנגש עם חגיגות רבות ברבי העולם, ועדיין לא נתפס על ידי אף אחד אחר.

זה לפחות הידע שלי בעניין.

Ayelet 363

New member
בנוגע לשבוע המודעות לספקטרום הא-רומנטי: כן, אני גם הבנתי משהו דומה, אבל סיבה שהיא יותר פנים קהילתית.

זה מתרחש אז, אבל לא ממש צמוד לוולנטיין. נדמה לי שהייתה פעם אחת בה זה כן קרה, אבל זה מתחיל ביום ראשון - או שני, בחלק מהמקומות בחו"ל - שאחרי וולנטיין, כך שלפעמים יש קצת המתנה בין לבין.

בעבר היו מי שציינו אותו בנובמבר, כי היה פעם שבוע מודעות לא-רומנטיות בנובמבר, והסיבה הייתה כי זה קרוב לשבוע המודעות לא-מיניות אבל נפרד ממנו. לפני כמה שנים קיבלתי תגובה אחת ש"תיקנה" אותי שהוא בנובמבר, כשביקשתי תאריכים מדוייקים ורק אמרתי שידוע לי שהוא מתישהו בפברואר. והיו תגובות של אנשים, כולם מהקהילה, שלא ידעו שהוא קיים בכלל.

למעלה