שבוע הספר התחיל היום
שאלון

שבוע הספר התחיל היום ../images/Emo132.gif שאלון

וכבר מזמן לא היה כאן איזה שירשור ספרים מוצלח. אז שאלון לכבוד החג. קוראים הרבה? איזה סגנון אוהבים לקרוא? איזה ספר אתם קוראים עכשיו? אנשים של רשימות או אנשים של ערימות? חנות או ספריה? ספר שהכי אהבתם והשפיע? ספר שהכי שנאתם ונתקע בזכרון?

reedgreenwhait

New member
שלום

לא כתבתי פה בעבר...אבל אענה על השאלון... בעבר קראתי בממוצע 2 ספרים בשבוע, כיום אני קוראת בממוצע ספר אחד בשבועיים ואת רוב זמני מבלה במחשב. אני אוהבת לקרוא ספרי פנטזיה ורומנים היסטוריים. אני קוראת עכשיו "נטישה" מעת רזיה בן גוריון. רשימות? ערימות? לא הבנתי... ספריה, הספרים היחידים שקניתי הם הרי פוטר. ספר שהכי אהבתי- את סדרת מחזור שער המוות ואת סדרת רומח הדרקון. ספר ששנאתי- הבושם, ספר מגעיל.

../images/Emo63.gif

בתקופה האחרונה זה הצטמצם וכמעט ולא יוצא לקרוא [חוץ מחומר לימודי, סיכומים, מאמרים וכו'
]
אין סגנון. אני אוהבת מה שיפה ומעניין. גיליתי את זה אחרי שנמשכתי באופן מפתיע לספרי הארי פוטר בזמנו. ותמיד טוב להתנסות בקריאה של ז'אנרים לא מוכרים לדעתי.
אני עדיין בשלבים, ודבר שלא אופייני לי לגרור כ"כ הרבה זמן ספר שאני באמת אוהבת. אבל קוראים לספר "181 נשים על מגש בסלון" של יאיר טרליבלסקי [גיליתי שיש לו אפילו פורום אסטרולוגיה פה
]. ספר מדהים, שנון ומיוחד. שמעניק הרבה תובנות. אין לי נטייה לאהוב ספרים מהסוג הזה [ספיקינג השאלה הקודמת] אבל הוא באמת יפע ומעניין.
ספריה [כי אין לי כסף לקנות המונים של ספרים, וחוץ מזה חושבת שספריה זה הרבה יותר יעיל]
יש המונים של ספרים כאלה. ואני לא זוכרת, וחוץ מזה שתמיד יש לי בעיה לענות על שאלות "הכי הכי".
ראה/י שאלה קודמת. מוסיפה שאלה: ספרים- ישראלים או מתורגמים? ועונה- ישראלים בהחלט

reedgreenwhait

New member
המממ

לדעתי, טיב הספר תלוי בסופר... קראתי ספרים טובים שהיו ישראליים וספרים טובים שהיו מתורגמים. אני לרוב קוראת ספרים מתורגמים ומעדיפה אותם.

opalit

New member
איזה כיף!

ספרים שבוע הספר- אני הולכת להכין רשימה לקניה. ומכאן אני גם אדם שלי רשימות.. אוהו איזה אורך של רשימה. הטעם שלי הוא אקלקטי. עכשיו קוראת את "מבוא לאהבה" של אמנון ז'קונט. מעדיפה ספריה. ספר שאהבתי - 11 דקות של קואלו, אבל לא בגלל שהוא הכי טוב שקראתי אלא יותר כי הוא היה בזמן נכון בתקופה נכונה. ספר שהתבאסתי עליו רצח- סוזנה הבוכיה, פספוס. משהו שקרה לי עם הספר האחרון שקראתי, לפני שבוע, פתאום נפלו לי אסימונים אחד אחרי השני, כמו הסתכלות באגף הדיכאון של החיים. ברפרוף קל על סיטואציות והזיות של חייו ואורחותיו הסופר כתב את התסביכים מול ההיגיון. הוא לא יוצר לי מהראש. אני לא יודעת איך לאכול את זה.

אני אענה לעצמי ../images/Emo3.gif

קוראת הרבה- כן. סגנון- ישראלי בעיקר. פילוסופי/פסיכולוגי עלילתי, או רוחני. עכשיו קוראת - חוכמת הטאו ו-הדרקון האחרון. ערימות או רשימות - ערימות לגמרי. ליד המיטה ובכל הבית ספרים פתוחים. חנות. אוהבת לקרוא את אותם ספרים שאהבתי שוב ושוב. רכושנית
ספר שאהבתי והשפיע: אמנות האושר/קטלר. עולם הסוף/טושה גפלה. ולצערי גם: מבוזבזת/ הוכנבאכר. ספר ששנאתי ונתקע בזכרון: האלכימאי/קואלו. כ"כ בנאלי. לעומת זאת ספרים אחרים שלו מצאו חן בעיני (11 דקות וורוניקה מחליטה למות).

כתבתי פה, לא?

שאחרי שהמליצו לי בפורום, חברה נתנה לי לקרוא
מאד מאד מאד אהבתי. בהחלט תיקן לי את הרושם על הסופר הזה.

אז לך מגיעה התודה ../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

הספר הזה נכנס לרשימת האהובים עליי ביותר

opalit

New member
../images/Emo6.gif מצחיקה

אני שמחה. גם עליי הוא בין האהובים. זכרתי את השרשור ההקודם של הספרים שאמרת שהתאכזבת מהאלכיאי (משו כזה) אני ממש משכנעת את כל נכזבי האלכימאי לחזור לורוניקה... קסם של ספר.\

s h i r k u s h

New member
קריאת כיוון ../images/Emo63.gif

קוראים הרבה? האמת שכבר לא כל כך... איזה סגנון אוהבים לקרוא? רומנים של רם אורן וכו', דברים קלילים. איזה ספר אתם קוראים עכשיו? אין כרגע אנשים של רשימות או אנשים של ערימות? לא זה ולא זה חנות או ספריה? גם וגם ספר שהכי אהבתם והשפיע? הנסיך הקטן ספר שהכי שנאתם ונתקע בזכרון? אחד הספרים של סטפן קינג= די משעמם...

liza26

New member
ספרים../images/Emo99.gif

פעם הייתי קוראת ה-מ-ו-ן (היום אין זמן ואני מתגעגעת) סגנון-בעיקר ספרי פנטזיה, בדיוני, מתח ספר קוראים עכשו- "סיר הסירים"
רשימות או ערימות-לא הבנתי את השאלה
וברור שעדיף ספריה-כמו גלישה לעולם אחר
ספר שהכי אהבתי והשפיע-"התקדשות" של אליזבת הייך-פתח לי את הדרך לרוחניות ספר שהכי שנאתי....ממממ....אין כזה.

ניאו30

New member
אוהב מאוד לקרוא...אבל לא עושה את זה

מספיק.בנערותי קראתי הרבה,אבל בשנות הדכאון הארוכות לא קראתי ולו ספר אחד! עם ההתפתחות שלי בשנה האחרונה התחלתי גם לחזור לקרוא ספרים. בהתחלה בעיקר ספרי מודעות וצמיחה אישיים,יש שעזרו לי יותר יש שפחות, אבל בגדול כל הספרים האלו מדברים על אותו "דבר גדול",רק מזויות אחרות. המשפט שממצה את זה יותר מהכל הוא "דע את עצמך",שמודעות היא השלב הראשון בדרך לאושר רב יותר,מימוש עצמי טוב יותר,קבלה עצמית טובה יותר,אהבה ועוד ועוד. בקרוב אני מתחיל ללמוד,לימודים שמתבססים על ספרים של מישהו מסויים(בעיקר).אני רוצה להתחיל לקרוא לפחות אחד מהספרי-בסיס של התחום כבר בזמן הקרוב.הלימודים הם אמנם בנושאי חינוך בסופו של דבר,אבל התהליך הלימודי עצמו,הבסיס שלהם הוא הרבה יותר רחב וקשור לכל תחומי החיים,וכך גם הספרים. ספרים שאני קורא עכשיו: אמנות האושר-הדלאי לאמה+הווארד קטלר(זה ספר שהוא מעין ראיון מתמשך של הדלאי לאמה) ארבע ההסכמות-הספר המלווה(ספר המשך)-דון מיגל רואיז מדיטציה-ראשית החופש ומהותו הספרים שאני התכוונתי אליהם מקודם של רודולף שטיינר(אני כנראה יתחיל מהראשון,ורק עם המשך הלימודים יעבור לאחרים שרשומים פה ואחרים בכלל): "כיצד קונים דעת העולמות העליונים?" "גוף נפש רוח" "מדע הנסתר בקויו העיקריים" "הפילוסופיה של החרות" חוץ מזה יש כמה ספרים ברשימת ה"ממתינים" שלי שאני כבר כמה זמן רוצה לקרוא אותם: "לחיות ולאהוב"-ליאו בוסקילה(משם החתימה שלי
) "אהבה,רפואה וניסים"-ברני סיגל "דרך האמן"-ג'וליה קמרון "דרך האהבה"-דון מיגל רואיז "לחיות מתוך שמחה"-סאנאיה רומן "ילדי האינדיגו"-לי קרול וג'אן טובר "תרגיש את הפחד ותעשה את זה בכל מקרה"-סוזן ג'פרס(אולי רק באנגלית?) "אסטרטגיות בחיים"-פיל מקגרו(ד"ר פיל
) "כוחו של התת מודע"-ג'וזף מרפי "מסע הנשמות"-ד"ר מייקל ניוטון "אדם מחפש משמעות"-ויקטור פרנקל. וכמה שזה נשמע הרבה הרשימה עוד מתרחבת ונמשכת,אז יש עוד הרבה לקרוא. עכשיו צריך רק זמן...

liza26

New member
"כוחו של התת מודע"../images/Emo45.gif

ממליצה בחום ובשתי ידיים
אחד הספרים ששינו לי את החיים.

../images/Emo63.gif...

אני מאוד אוהבת לקרוא. אבל איכשהו אף פעם לא יוצא לי לקרוא בכמות שאני רוצה. ובייחוד בשנה האחרונה (כי היה הרבה לקרוא ללימודים) רב מה שקראתי היה ללימודים ככה שלא הסתדר לי לקרוא כל מה שרציתי. מקווה שעכשיו זה ישתנה.
הכי אוהבת לקרוא ישראלי… כי אני אוהבת הכל ישראלי. מה לעשות. :) אבל בעקרון נורא נורא אוהבת כל ספר שיש בו הרבה חכמת חיים, עומק, פילוסופיה, דברים כאלה. ובכלל, כל ספר טוב. ספרים שעושים להרגיש.
כרגע אני קוראת את הזקן והים של המינגוויי – לשיעור אנגלית, אבל אני בחרתי את הספר. הוא קצר אבל בינתיים טוב. יש בו יופי ועצב וגם הרבה חכמה.
הממ. יכול להיות שאני טיפוס גם של רשימות וגם של ערמות? אני שניהם. לגמרי. פול רשימות ופול ערמות. (אלא אם כן נכנס בי איזה שד ואני עושה בערמות סדר..
)
אני טיפוס של ספריה. ברור שספר חדש (עם הריח של סטימצקי והכל) זה הכי כיף, אבל ספריה זה זול
ונח לאללה.
ספרים שהכי אהבתי – כמובן ורוניקה (גם אני
את פאולו. ולא רק את ורוניקה). ועוד אחד (שאמנם השפיע כשהייתי צעירה בהרבה ממה שעכשיו אבל עדיין, עד היום זוכרת אותו לטובה אז ממליצה בחום) – "מסר האנשים האמיתיים" של מרלו מורגן. ספר שבזמנו שינה אותי לגמרי. ולא הייתי אומרת שיש ספר ששנאתי במיוחד.

תשובותיי

אצלי זה בא בתקופות, כשאני בתקופה שאני קוראת הרבה אני נהנית מזה מאוד. אני אוהבת ספרים שמדברים על בעיות (אוטיזם, זכיזופרניה , הפרעות אכילה וכו'...) וספרים רוחניים - פילוסופים (סטייל פאולו קאולו) סיימתי בפעם האלף את "האלכימאי" - אני בוכה כך פעם מחדש בזה. את הספרים לרוב אבא שלי מביא לי. יש שני ספרים: האלכימאי - פאולו קואלו נקמה - שרה אנג'ל הספר השנוא....נראה לי ש"התפסן בשדה השיפון"

למעלה