שבוע הספר - יש לכם המלצות לספרי היסטוריה

תמיר1991

New member
שבוע הספר - יש לכם המלצות לספרי היסטוריה

טובים, או בכלל, ספרי עיון?
קניתי בינתיים בשבוע הספר הזה את המסות "מדוע איננו לומדים מן ההיסטוריה", של ב.ה. לידל-הארט ו"בשם האחר", של אלן פינקלקראוט, ואת הספר "נאציזם" של בועז נוימן, שהתחלתי עכשיו אחרי שסיימתי את המסות, והוא מרתק. היום אני הולך שוב, מקווה לצאת עם שלל חדש ומעניין באמתחתי. אשמח להמלצות. תמיר.

Y. Welis

New member
עיינתי ב'נאציזם' שהזכרת והתרשמתי לטובה

ספר קריא ומקיף (ארוך מהרגיל בהוצאת האוניב' המשודרת, ויותר עומד כספר בפני עצמו - מגמה מבורכת אצלם) שמציג את הנושא באופן ברור. לא הסכמתי עם כמה מההנחות שלו ('תיאוריית השלבים', שלדעתי התעלמה ממסמכים ידועים ונאום שניתחתי בעמוד הקודם), אבל אני בהחלט ממליץ עליו. שבוע הספר הוא *ה*זמן להתרשם מספרי עיון, כי זה המקום הציבורי היחיד שבו מוצגים ספרים שלרוב נחבאים אל הכלים, אם בכלל מגיעים לחנויות. כדאי פשוט לעבור דוכן אחר דוכן ולראות מה התחדש. הספר המרשים ביותר של השנה שעברה, היה לדעתי התרגום הראשון שנעשה לעברית של נוסח 'תרגום השבעים' לתנ"ך לספר בראשית, עם נסיון לשחזר את הנוסח הקדום המשותף לשניהם (שכנראה היה אותנטי יותר מכל מה שיש בידינו, מאחר וה'שבעים' התקיים בשנת 300 לפנה"ס, והיה אולי הפיצול הראשון מהמקור של עזרא הסופר).

טשאפק

New member
נו, מדוע איננו לומדים?

אני עדיין לא קניתי כלום. שמתי עין על ביוגרפיה של ושינגטון, מנהיג גדול שאני לא יודע עליו כמעט כלום. הוא מעניין אותי בין היתר בגלל פרישתו מרצון - מקרה נדיר בין מנהיגים.

למעלה