שבוע הספר

Death of Rats

New member
שבוע הספר../images/Emo1.gif

כן, אני רוצה לישון ומחר יום שני ואני שונאת ימי שני. כן, עד כאן פינת הקוטר. Carpe Jugulum-תת סדרה: מכשפות. אז, ובכן, חיו את היום....

The Mad Hatter

New member
יאי! :)

די עצוב, אבל זה הדבר הכי משמח שקרה לי היום (אני אדם אומלל עד כדי כך, הא?). כל היום לימודים...>_< אחד הספרים האהובים עלי שהשאלתי לחבר של אח שלי ומאז נעלמו עקבותיו. לעולם אל תשאילו ספרים לאנשים שאתם לא מכירים! טוב...מאגרט היא דמות די מעצבנת, ובתור מלכה היא כבר די איבדה את האישיות שלה, מה שגורם לה להיות עוד יותר מעצבנת. גראני מושלמת, כמובן, וגם נאני אוג. פיצול-האישיות של אגנס נעשה טיפה מוזר, אבל מתרגלים. משפחת הערפדים הם מין סוג של אלפים משוכללים מlords&ladies, אבל הם גם חביבים ביותר. וmightily oats הוא אחד מהדמויות החביבות עלי. כל האנשים האלה מאומניה מאד חביבים, בכלל. P: ו...זהו. אין לי כח לפרט. יש לי הרבה דברים להדפיס, והמחשב ה&!*@ שלי עושה לי בעיות. *רוצה לישון*

gaspode

New member
אוך...

בכל שרשור "שבוע הספר" אני מגלה מחדש כמה הרבה ספרים אני צריכה עוד לקרוא (וכמה מעט זמן יש לי)... מה רע בימי שני? בימי שני יש "אוז" ו...וזהו בערך.

BearHelm

New member
אין רע בימי שני

אני דוקא שונא את ראשון ובקשר למכשפות אז נכון שנאני אוג וגארני הן מכשפות לא נורמליות אבל אני דוקא אוהב את גריבו החתול

l o r e

New member
לאן נעלמו האומנים?!

ספר טוב עם שם מעולה ומשפחת ערפדים מעולה עוד יותר. התירגול לחיים נורמליים, שאבא ערפד עורך לאשתו וילדיו מצחיק להחריד. הספר הוא בין הראשונים (הראשון?), שמציג את אוברוואלד, ארץ הפשע והרשע, את האיגורים המופלאים ומהווה את החזרה הרצינית הראשונה לאומניה (או לפחות לאנשיה) אם נתעלם מקורפורל ויסיט, שהוא במילא דמות משנה. האמת היא שבספר הזה מרגרט מקבלת קצת עמוד שדרה, והקטע של מתן השם לילדה הוא טוב למדי. לאחר מכן היא נעלמת בצילה (הגדול) של אגנס, שהייתה חביבה עם פיצול האישיות ותו לא. נני קצת אנמית בספר הזה, למעט קטעי האיגור שלה, שהם קטלניים. וורנס די מככב עם הפיקטסים, וכמובן שון אוג מרביץ ובגדול (באנגלית זה נשמע טוב יותר Blows the shit out of them). כרגיל הדמות המובילה והמעיקה משהו היא גראני, אבל אין ספק שמכת המחץ שלה בהחלט הייתה מקורית, אז היא מקבלת 10 נקודות על אפקטים מיוחדים. האמת שזה די חבל שפראטצ'ט לא ממשיך את עלילותיו של הכוהן מייטלי אואטס. עד עכשיו יש סדרת ספרים שמתמקדות בקוסמים, מכשפות, שומרים וכמובן מוות, ולא תזיק איזו סדרה דתית בדיסק בהתחשב בכמות האלים חולי הנפש. עד כה הספר הטוב ביותר בכל הדיסק הוא Small Gods, שעוסק בדת ופנטיות מול מדע ופנטיות, וכל קטע דתי בספרי הדיסק היה קורע ומעלה. בקיצור, הייתי רוצה איזה ספר עם כוהנים חסרי מנוח, אפשר בהחלט בכיכובו של מייטילי או של היונון רידקולי (אח של).

RainBird

New member
יש פיצוי במונסטרוס. עם שלם שמאמין באל מת ומשוגע שקוראים לו נוגן. אבל באמת קארפה פוט מצויין. אחד הספרים היותר טובים של פרצ'ט. אני פשוט מת על המכשפות. אגב, מחר יום שני, יש ביסבבה את הסידרה של Wyrd Sisters כל הפרקים. ב14:17 מצטער על ההעלמות אבל ככה זה שבוע שבוע....

Athaclena

New member
חצי מסכימה, חצי לא

נתחיל מההתחלה - לא כל כך אהבתי את הספר. כנראה בעיקר כי אני לא אוהבת את המכשפות, חוץ מאגנס. וגם מאגרט משתפרת... ה"טירונות" שהאבא ערפד עושה לכולם זה באמת מצחיק, והערפדים עצמם בסדר, אבל לא יודעת, לא ממש התחברתי. מסכימה שהגיע הזמן להתמקד יותר בדת - אני מאוד אוהבת את small gods. את mightily oats פחות, אבל עד סוף הספר הוא משתפר. אם כבר מה שמצחיק אותי זה החבר'ה של הערפדית, שמאמצים שמות "נורמליים" וחושבים שזה נורא מגניב...

The Mad Hatter

New member
ספר למייטילי יכול להיות רעיון טוב..

לא אהבתי את קבלת עמוד השדרה של מאגרט. היא איבדה לגמרי את האישיות חסרת-האישיות החיננית שלה מהספרים הקודמים. אגנס היא דמות טובה מאד, לדעתי, אבל כל עניין פיצול האישיות היה מטריד נורא. העדפתי אותה במסקרייד, כשפרדיטה עדיין לא היתה אישיות בפני עצמה. P:

ויימס

New member
טוב, מי מכין דו"ח?

עד כה היה לנו את הכובענית, Athaclena וביגפוט, אם איני טועה... כולם זכו בפרסים יקרי ערך ותהילת עולם (אה...
). לדעתי אחד מחברי הפורום הנעלמים וחוזרים יכול להכין, בתור עונש.
להזכירכם- עלילה, רעיון, מקום התרחשות, דמויות, מה קורה לדמויות, רגעי שיא, ציטוטים...

Maladict

New member
היום השני הזה הוא קדוש

זהו היום שבו מילאתי טופס טיולים יוצא מהגדוד שלי!!!!!!!!! בקו"מ מחכה לי!!!!!!!!!

The Mad Hatter

New member
דו"ח לגברת ויימס :)

יכול להיות שהוא יהיה טיפה...אה, צולע בחלקים מסוימים. עבר הרבה זמן מאז שקראתי אותו בפעם האחרונה (וכבר פרטתי על הנסיבות המצערות-שהספר הלך ולא שב עוד). ורנס ומאגרט נשואים באושר ועכשיו נולדה להם גם תינוקת קטנה, כאשר לעריכת טקס ההטבלה (נוצריים בעולם הדיסק? זה היה לי טיפה מוזר. יכול להיות שזו לא בדיוק הטבלה. אוף, לא זוכרת מה זה היה בדיוק) הוזמן כומר שלא יכל להגיע ובמקומו מגיע מייטילי אואטס (Mightily Oats {?}), כומר צעיר מאומניה שאינה ידועה בחיבתה למכשפות. ובנוסף מגיעים משפחת דה מגפיר (שכחתי איך כותבים את זה בדיוק. de magpyr אני חושבת), משפחת ערפדים מיוחסת שמתכננת להשתלט על לנקר. ומה קורה חוץ מזה- מאגרט, כאמור, מקבלת עמוד-שדרה יחסי, אגנס נעשית למכשפה מן השורה ומחליפה את מאגרט בשלישיית המכשפות. פיצול-האישיות שלה שקיבל את השם "פרדיטה" בספר "מסקרייד" כבר נהפך לאישיות בפני עצמה בחלק מהקטעים. נאני אוג מספרת הרבה בדיחות משעשעות ביותר על איגורים (Igors). חוץ מזה, אגנס זוכה לרבע-רומן עם ולאד הערפד {זה מתחרז >_<} (vlad)-הבן למשפחת דה-מגפיר. וגראני היא...גראני. אה, וחוץ מזה יש גם הרבה יצורים קטנים וכחולים הנקראים נק מק פיגל (Nac Mac Feegle) שאני לא ממש זוכרת מה הקשר שלהם לכל העניין. רוב הסיכויים הם שהשמטתי פרטים או שטעיתי במשהו. אתם מוזמנים לתקן אותי.

ויימס

New member
זאת כבר הפעם השניה שאת עושה,

ויש אנשים שלא עשו בכלל. ...אני יודעת שכעת אתם חושבים- 'כמוך, נטע???', אבל אני פשוט לא קראתי את הספרים. לא אשמתי. אחרי שנעשה שבועספרים לכל עולם הדיסק ולכל הספרים החיצוניים ונתחיל את הלופ מההתחלה, אני מבטיחה לעשות ביקורת על צבע הכשף!

למעלה