שבוע הספר...

Death of Rats

New member
שבוע הספר... ../images/Emo129.gif

The Fifth Elephant (השם הכי שולט וקשה לתרגום שלו, לדעתי)-תת סדרה: המשמר. ובכן, לא קראתי אבל השם עדיין מגניב
.

Athaclena

New member
ויימס מסכן פה...

האנשי-זאב ממש מפחידים. נראה לי שזה הספר שבו ויימס עובר הכי הרבה אקשן. לרוב רק מנסים להרוג אותו פה ושם, פה מנסים להרוג אותו ברציפות במשך חלק גדול של הספר. ואם זה לא מספיק, כל שאר הזמן ויימס צריך להיות דיפלומט ולא להעליב יותר מדי אנשים. כמו שאמרתי, מסכן. מצד שני יש סוף טוב וחדשות טובות... לפחות עד הספר הבא

The Mad Hatter

New member
אוו...

הספר הראשון של טרי פראצ'ט שהיה ממש ברשותי. לצערי, קניתי אותו לאחר שקראתי רק את "אחיות הגורל", "ראי-נוע" ו"שומרים שומרים", כך שלא הבנתי כלום. ומאז הפעם האחרונה והראשונה שקראתי אותו (לפני שנים רבות מספור :)) לא חזרתי אליו. אני צריכה לסיים את ג'ינגו קודם ואין לי כח...P:

ויימס

New member
טוב, אתם בטח יודעים מה אני רוצה...

(נרגמת) מי היה לנו שם? הכובענית פעמיים, ביגפוט ורחל. אז מי רוצה לעשות הפעם- דו"ח שיכלול את עלילת הספר, מיקומו, הדמויות והתפתחותן, מסרים, ההקבלה לעולמנו, מוטיבים, דימויים, ציטוטים, קטעים בלתי נשכחים ופלאפל. (הממ, שמתי לב שיש לי מעין פגם במוח שגורם לי בכל פעם שאני מבקשת הרבה דברים לסיים בשם של מאכל)

Athaclena

New member
הממ, פלאפל

יש לי הרגשה מוזרה שאם טרי יכתוב אי פעם ספר על ארצנו הקטנטונת, הדיבלר המקומי ימכור פלאפל. או אולי יותר סביר ג'חנון? ואיך יקראו לדיבלר שלנו? מה אתם חושבים? רק-היום-רק-אצלנו-אבטיח-בשקל דיבלר?

ויימס

New member
בהחלט פלאפל.

או שיהיה לו דוכן שווארמה שאיש אינו יודע ממה היא מורכבת. כן-גיברת, עגבנייה-בזיל-הזול דיבלר..?

Athaclena

New member
האמת שצ'ולנט/חמין יכול גם להתאים

אע"פ שזה אוכל יהודי יותר מאשר ישראלי. בצורה שמכינים אותו בצבא זה מאוד דיבלרי... בהתחלה חשבתי שהוא צריך להיות לך-חפש-ת'חברים-שלך דיבלר אבל זה לא מוכר אלא סתם ערס. רגע, דיבלר יכול גם למכור כל מיני מזכרות לתיירים, ואז הוא יהיה שלום-פרום-יזרעאל (shalom-from-israel במבטא ישראלי) דיבלר. וימכור לאנשים מים קדושים מקוריים מהכינרת (אבל זה באמת יהיה מי ברז כי למי יש כח ללכת לכנרת כל הזמן? בכל מקרה כל המים פה הם מהכנרת... וכו') וכובעי צה"ל ועוד דברים כאלה.

Athaclena

New member
ככה קוראים לזה אצלי בבית...

<נעלבת>, מה אסור להיות פולניים בימינו? אבל אנחנו לא פולניים בכלל, אז לא משנה. נו, כתבתי חמין גם...

ויימס

New member
אז סבתא-עיראקית דיבלר, אותו עקרון.

הנקודה היא- הוא אמור להיות מוכר ערמומי ונכלולי, הוא לא ימכור צ'ולנט וחמין, הוא ימכור פלאפל, שווארמה, כאלה דברים.

Lord bigfoot

New member
נו טוב מרים את הכפפה../images/Emo58.gif

מלך גמדים חדש עומד להתמנות ודברים מוזרים קורים בעיר הגמדים הגדולה ביותר מחוץ לאוברלנד (כן, זו אנק מורפרק). העתק של כסא המלך (העשוי מלחם) נגנב והמנהל של המוזיאון נרצח. לכבוד הטקס אנק שולחת שגריר (במקום הקודם ש.... הממממ... נעלם), ומי יותר מתאים מאשר הוד אבירותו הארל של אנק ויימס. החשיבות של המלך היא שהוא שולט על מצבור השומן הגדול והעשיר ביותר שניתן לחצוב, שמקורו בפיל החמישי שהתרסק על הדיסק. ויימס וסיביל יוצאים לדרך מלווים בפקיד (בערך) דיטיריוס וצ'ירי ליטלבוטום. כמובן שגזר נשאר ממונה על המשמר. חבר ילדות מגיע לבקר את אנגואה (טוב נו, זאב) והיא יוצאת איתו לכיוון הבית. גזר מיד יוצא לעקוב אחריה מלווה במורה דרך מתאים (גספוד הכלב המדבר) ומשאיר את קולון להיות מפקד המשמר (וזה יעיל בערך כמו שזה נשמע, אפילו וטינרי לא מצליח לגרום לו לעשות מה שהוא רוצה). למרות צרות בדרך, ויימס מגיע ופוגש את משמר העיר ומגיע להסכמות מסויימות איתם. הוא מתחיל להיפגש עם חשובי האיזור, הערפדית המובילה, אנשי הזאב (משפחה של אנגואה) ומלך הגמדים המיועד. בינתיים נעלם כסא המלך השמור היטב וויימס בחקירה מאומצת "מוצא" אותו. בטקס ההכתרה מנסים להתנקש במלך, ודיטריוס וויימס מצילים אותו, למרות זאת מאשימים את ויימס בניסיון ההתנקשות וכולאים אותו. הוא בורח בסיוע הערפדית ומוצא את עצמו ביער. אנשי הזאב, בהנהגת אח של אנגואה, מוצאים אותו ומציעים לו משחק, אם הוא מגיע לעיר, הוא נשאר בחיים. כאשר הוא כמעט מפסיד גזר מגיע והוא ניצל. בעימות עם אנשי הזאב, גזר נפצע קשה ואח של אנגואה נעלם ובעימות הסופי ויימס הורג אותו. סיביל סוגרת עיסקה מצויינת על השומן עם המלך ומצליחה להודיע סופסוף לויימס שהיא בהריון. הם מחליטים לצאת לירח דבש או משהו בסגנון וגזר חוזר לאנק ומשחרר את קולון מתפקידו לרווחת כולם. הרבה קטעים טובים בספר עם איגור, בן דודו איגור, האחיין איגור ועוד כמה טיפוסים בשם איגור. אפילו איגור אחד נשלח עם גזר לאנק לשרת במשמר. לומדים קצת על הדת של הגמדים (אין להם או שאולי יש). והמשמר מתפתח לגודל מפחיד ונפרש כבר מחוץ לאנק מורפרק. אני חולה על הספר הזה בעיקר בגלל האיגורים.

The Mad Hatter

New member
וואו. *_*

לדעתי מגיע לזה ללכת למאמרים. נפתח מדור -דו"חות ספוילרים, או משהו. :)

ויימס

New member
כה לחי!!!

...כפי שאמרתי,אותם הפרצופים. נו, טוב. באמת נראה לי רעיון טוב לשים במאמרים את 5 דו"חות הספויילרים.

Death of Rats

New member
הסתכלו במאמרים ../images/Emo13.gif

זה אם משעמם לכם ואם לא עוקבים אחרי הפורום, כלומר. כמו כן, זה המקום לציין כי אם אנשים יעשו עוד ("אור מופלא", מישהו?
), גם הם יגיעו לשם (ויזכו למאמר שכולו טוב...).

ויימס

New member
אמרתי, כשנסיים עם הלופ

ונתחיל מההתחלה, אני אעשה צבע הכשף, אור מופלא, מה שתרצו... (מבטיחה דברים שאתחרט עליהם בעתיד...
) הסתכלתי במאמרים, יש שם דברים שלא היו שם קודם (בהבעה של חוכמה רבת שנים).

למעלה