שבוע הספר

Death of Rats

New member
שבוע הספר ../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif

אופטימיות קוסמית
סתם, טוב. Night watch (איזה שם מקורי). תת סדרה: המשמר. אה, וזה העולם-הדיסק-אחד-לפני-האחרון. עוד שבועיים נתחיל את החיצוניים. ובשורות טובות לסוף, נה? ^^;

ויימס

New member
אז אני צריכה להתחיל להתכונן

למתי שיחזרו הספרים שכבר קראתי. נראה לי שאם אני לא אעשה דו"ח יפה ומורחב אחרי איך שהצקתי לכולם פה עם זה, אני אתעורר יום אחד ואמצא את עצמי... לא מציקה לאנשים יותר!
...אתמול ראיתי את בחזרה לעתיד 1,2,3 (בפעם הרביעית!) וחשבתי על Night Watch. למרות שלא קראתי, שמעתי על מה זה.

Athaclena

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif../images/Emo99.gif../images/Emo70.gif

הוא גדול הוא גדול הוא גדול!!! ולפירוט (ספוילרים, תיזהרו!) במרדף אחר רשע מרושע בעיר הנאווה אנק-מורפורק, ויימס כמעט נהרג (כרגיל) ע"י קארסר, איש שהורג אנשים על ימין ועל שמאל אבל אין לו מושג למה רודפים אחריו. הם מתגוששים על הגג של האוניברסיטה ואז הם נופלים ביחד... ומתעוררים, בנפרד, בעולם שונה. בהתחלה ויימס לא מבין מה קרה פה, גנבו לו את המדים השאירו אותו חסר הכרה בביוב, והוא במצב רוח _רע_. הוא מתעורר אצל רופא, מביאים לו בגדים והוא יוצא לרחוב ומנסה להבין... הולך הביתה, דופק על הדלת ועונה לו מישהו שהוא לא מכיר. ואז סיביל צעירה מתחילה לצעוק עליו. האסימון נופל לו והוא מבין שהוא חזר אחורה בזמן. מכאן הענינים מתחממים - הוא מנסה ללכת אל הקוסמים שיעזרו לו אבל עוצרים אותו (עוצר לילי) ותוקעים אותו בתא מאסר, ובתא שלידו נמצא קארסר הפסיכופט. כמובן שאת קארסר משחררים... אז עכשיו ויימס נמצא בעיר הגדולה, חצי אבוד, בודד (חוץ מויימס הצעיר, טירון ירוק שוקיסט ופעור), וממש ממש רוצה לחזור הביתה כבר. ובנוסף לזאת, הוא יודע מה הולך לקרות בימים הקרובים והוא לא ממש רוצה לעבור את זה שוב. בקיצור יותר (ולעניין), יש כאן כמה פרצופים מוכרים, החל מנובי וכלה בלו-טזה. חלקם מאיישים עמדות מפתח וחלק נשארים ברקע. ממש מגניב לגלות את כל המכרים הישנים, ובסוף הספר הכל מסתדר די יפה ואפילו יש חדשות טובות. ספר מעולה!

The Mad Hatter

New member
רגע...

לא קראתי עדיין את הספר (הוא עומד לו יפה במדף ומחכה שאני אסיים את ג'ינגו), אבל יש מין קטע עם רג נעל (shoe P:) ומהפכה? או משהו כזה. לפחות כך שמעתי. למישהו בא לפרט על זה (או לשלול את זה, בהתאם למה שבאמת הולך בספר, כי אני לא יודעת כל-כך..)?

Lord bigfoot

New member
אכן כן ../images/Emo58.gifספוילרים זה אני|ספוי

רג נעל הוא ממובילי המהפכה נגד הפטריאך וקומוניסט למופת. הוא מוכן לתת את החיים שלו למען אנק מורפורק ובסופו של דבר הוא באמת מהרוגי המהפכה.

ויימס

New member
אוי, כל כך מתאים לו (ספויילר!)

להיות מהפכן. יש עליו את הפוזה. הוא מופיע בעוד ספרים חוץ ממשמר הלילה ואיש הקציר, נכון? זה לא נראה הגיוני בהתחשב בעובדה שהוא מת בסוף של... כשחושבים על זה, שניהם, אבל נדמה לי שהוא מופיע בעוד ספרים. האם אני הוזה?

ויימס

New member
ספויילר לאיש הקציר...

אז הוא חוזר שוב לחיים אחרי שהוא מת בפעם השניה...? יש אנשים שפשוט לא מבינים מתי הם לא רצויים...

RainBird

New member
אהבתי! לילה: 6 שעות מבוזבזות מחיי עוברות לאיטן בשמירה. כל מה שיש לי זה ספר, דיסק מן עם Sprits Of the world 5 ו17 כישופים להטיל לפני הזריחה. אז כמובן שהספר יהיה Night Watch! ומה לא היה בו? הכל היה בו. כולם צעירים, ראג נעל בחיים אפילו, ווימס (אני רק נמס מלומר את השם, דמות אהובה שיש לה מקום בלב הציני, הקר והמרוחק שלי) מה שאהבתי במיוחד זה אימרה של אימא שלי "השוטרים הכי טובים הם בנפש פושעים" מה שמסביר יפה מאוד את נובי נובס. וכמובן... העינוי הגרוע ביותר מאז שחר האנושות: עינוי בירת הזנגוויל... טה טה דאאאאאאאאאם אחד הספרים הכי מושלמים שאי פעם קראתי. אה, ואיך אפשר לשכוח? לאו טצ'ה חוזר! לא התעייפתי ממנו. ואחר כך כבר רצתי למונסטרוס... ארדן, מכשפת הכפר היקירה שלכם.

ויימס

New member
מה הקטע עם בירת הזנגוויל?

ובאמת, לא אמור להיות עכשיו last hero?

RainBird

New member
../images/Emo58.gif יותר גרוע מעינוי מים סיני. יש לך פושע נכון? ואת רוצה שהוא יודה? אז בקיצור זה הולך ככה. *לילה, הדלת של הכלא נפתחת* "זה הזמן של בירת הזנגוויל!" (נשמע יותר טוב באנגלית) *נכנס קולון לתא ולוקח אסיר מחוץ לכלא* "יש לך מה לספר? לא, כן? לא משנה" *רעש חזק של פקיקה, תסיסה וצרחה מפלחת את האוויר* *וימס הצעיר צועק* "נו מהר תביאו את הבא לפני שהפקד תופס אותנו!" *לוקחים את הבא ושוב, רעש פקיקה תסיסה וצרחה של כאב על אנושי* ואז באים לזה שרוצים לדבר איתו... והוא פולט הכל ומתחנן שלא יעשו לו את התרגיל עם בירת הזנגוויל, ואז וימס המבוגר שואל "איזה תרגיל עם בירת זנגוויל, ואז וימס הצעיר עושה רעש פקיקה, נובי מנקה את השיניים עם רעש תסיסה, וקולון צועק כמו חולה נפש. "הרי אתה יודע שאסור לנו לשתות בירה שאנחנו בתפקיד..." חחח. עוד קצת חחח. זהו ארדן

ויימס

New member
אוי, הם גדולים!!!

אני פשוט נשפכת פה מצחוק... אבל (תמיהה) ויימס המבוגר לא אמור להכיר את זה? הוא כביכול שכח? לא נראה לי שזה מסוג הדברים שאני הייתי שוכחת... בהתחלה חשבתי שזה כמו עם עינוי מים, רק עם בירת זנגוויל במקום (שזה בהחלט יותר מעצבן מאשר עם מים). זה מזכיר לי שיחה ששמעתי פעם (ושנשמעה לי לקוחה מספר של פראצ'ט, למען האמת): איש- ...ויש להם את העינוי הכי כואב בעולם, מגלחים לך את הראש ומטפטפים עליו לאט לאט טיפות של מים. בחורה- מה, יותר כואב מסיכות מתחת לציפורניים...? איש- אה... כנראה שלא.

ויימס

New member
סווואווו...?

הוא לא צריך להמציא את זה בשביל לזכור את זה. ולמה הפרופסור ב-1985 לא זוכר שהוא פגש את מרטי ב-1955??? הא??? הא??? כן, אני יודעת, קווי זמן מקבילים, יש לי בעיה עם זה, לא משנה עכשיו.

Athaclena

New member
האהבה במחיר סביר זה בגלל התופרות

הממ, זה ממש לא ברור בעברית. seamstresses, כלומר בנות המקצוע העתיק ביותר... והביצה קשה זה בשביל ויימס אאל"ט. וזה מזכיר לי שורה אלמותית של סופרת שאני אוהבת, שאחד הדמויות שלה אומר שמה שאנשים הכי רוצים בעולם זה "power, money, sex... and elephants". אוהבת אוהבת אוהבת

למעלה