שבוע הספר...

Death of Rats

New member
שבוע הספר...

מצטרעת שלא פתחתי אתמול. מחשב. לא. נחמד. כן. The Amazing Maurice and his Educated Rodents כיוון שזהו ספר הילדים האחרון של דיסקוורלד (לעזאזל, יש רק שניים!
), אז טכנית סיימנו עם הספרים ה"נורמליים" של הדיסק. השאלה היא אם נראה לכם לעשות שבוע גם ל"מדע של עולם הדיסק" או שפשוט נעשה שבוע לספרי עולם הדיסק שנשארו
? אה, כן, ואם מישהו קרא את הספר הזה אז אני רוצה דו"ח ספוילרים יפה! אין לנו במאמרים לא ל"monsterous regiment" (טוב, ליאת-סאמה עשתה אחד בו אני בהחלא לא מזלזלת אבל הוא... אה.... מבולבל מעט) ולא לא The wee free man (שזה בגלל שלא נראה שמישהו מאיתנו אשכרה קרא אותו. הו, וול). אה, אגב, בסטימצקי באור עקיבא יש עותק של johnny and the bomb, למקרה שמישהו רוצה ואז הוא יקנה, יקרא ויעשה דו"ח ספוילרים
זהו. שבוע טוב
.

Athaclena

New member
יש לי, קראתי

עכשיו אני רק צריכה להזכר מה לכל הרוחות היה שם ואז אני אכתוב. וגם יש לי את ג'וני והפצצה, רוב מה שאני זוכרת זה שאהבתי יותר את ג'וני והמתים ואת רק אתה יכול להציל את האנושות (באמת אין לי כח לעבור לאנגלית היום...
) קראתי רק את ה"מדע של" השני ולא אכפת לי בכלל... טוב, אני באמת אכתוב על הספר, רק לא עכשיו.

The Mad Hatter

New member
...

קודם כל, הייתי מעדיפה שלא תכניסי את דו"חות הספוילרים שלי למאמרים, כי הם לא ברורים. פעם אחת צריך לחלק את הספרים לחברי הפורום ונעשה אוסף מאמרים והכל (כי קצת קשה לי לכתוב מאמר יפה ומסודר כשבקושי יש לי זמן לחשוב על מה שאני כותבת ואני בעצם כותבת את כל מה שקופץ לי לראש) אז אולי יום אחד אני אחליט לכתוב מאמר יפה. אולי בסביבות חופשת פסח, כי כרגע ממש אין לי זמן וכח..P: ובקשר למוריס, כמו רבים וטובים, גם הוא מחכה שאני אתפנה לקרא אותו. יש לי הרבה ספרים בתור (ועוד משלוחים מהספריה וכו'..P:). *לא יהיו שבועות-ספר על ספרים שלא קשורים לעולם הדיסק? אה, אגב, מה זה "סאמה"?

Greebo

New member
ספר נחמד...

קראתי פעמיים סביבות... מוריס הוא החתול השני בגודלו בעולם הדיסק (^^). וג'וני והפצצה ספר מעולה...אני במיוחד זוכר את הגיברת עם העגלה והחתול שלה...היא הזכירה את פאול אוייל רון (אך בכלל קוראים לו בעיברית?), במיוחד עם הדברים שהיא אמרה... ואני תמיד יזכור את המישפט הזה That's what YOU think!

DviRincewind

New member
ג'וני והפצצה...

יש לי אותו- לדעתי הוא יותר טוב מג'וני מהמתים, אבל פחות טוב מ-Only you... אבל קראתי אותו שנה שעברה אז אני לא זוכר מספיק בשביל לכתוב דו"ח!

The Mad Hatter

New member
only you can save mankind...

היה הפראצ'ט האחרון שקראתי (אבל גם זה היה לפני די הרבה זמן) ואני דווקא זוכרת שנהניתי מהקריאה בו פחות מאשר עם ג'וני והפצצה. את ג'וני והמתים לא הצלחתי להשיג והוא דווקא נשמע לי המעניין מבין השלושה (לפחות הרעיון נשמע לי נחמד).

ויימס

New member
אני רואה שלא בא לכם על מוריס, הא?

כולם מתעלמים מהנושא באלגנטיות ומדברים על ג'וני (די, בסוף יחסמו אותי בגלל עודף הודעות ציניות.. אור חמודה! אור יפה! יש לה שיער יפה והיא גם חכמה נורא!!! -אולי זה יעזור.) אז זהו. מי קרא שיגיד 'איי'! לדעתי צריך לעשות שבוע הספר למדע, השאלה היא האם אתם חושבים שצריך שבועי ספרים למפות והיומנים והדברים האלה? אמנם זה לא בדיוק ספר, אבל זה משהו, וזה בהחלט יאריך את הלופ שלנו!

Athaclena

New member
טוב, רק בשבילך, ויימס.

אבל זה יותר קיצור ופחות דו"ח של ממש. ודרך אגב, באמצע השבוע התחלתי לכתוב את זה והייתי צריכה ללכת באמצע אז זה לא עלה... עכשיו חשבתי שהייתי יכולה פשוט לשים את מה שכבר היה ולכתוב "המשך יבוא" אבל אז לא חשבתי על זה. אז בואו נתחיל. מוריס הוא חתול. די סטנדרטי, חוץ מזה שהוא מדבר וחכם (כמו גאספוד, אבל לא). הוא הולך עם החבר'ה שלו לעשות הרבה כסף (תחמן אמרתי כבר?). החבר'רה שלו (למקרה שתהיתם) הם חבורת עכברים מדברים ואיזה נער שבקושי מדבר אבל מנגן בחליל. הם מגיעים כל פעם לעיירה אחרת, העכברים משתלטים על הכל והתושבים לא מצליחים להיפטר מהם, ואז בא הבחור ומציל את כולם! מנגן בחליל וכבמטה קסם כל העכברים הולכים אחריו והוא עושה בוחטות... יותר נכון מוריס עושה כי הוא המוח מאחורי כל זה. ואז! יום אחד הם מגיעים לעיירה ומשהו מוזר קורה. אחד העכברים שואל את מוריס אם מה שהם עושים זה מוסרי. "מוסרי?" עונה מוריס, "מה זה בדיוק?" (זה לא ציטוט, סתם הקרצתי). ובקיצור העכברים מפתחים פתאום עכבות ולא יאה להם ולמוריס הכל מתפרק בידיים... כמעט. הוא מצליח לשכנע את העכברים לעשות רק את העיירה הזאת, ואז כולם יצאו לפנסיה מוקדמת. וכאן הסיפור מתחיל. בסיפור עצמו יש די הרבה על העכברים, החנון שלהם, המנהיג המאצ'ו מהזן הישן, הכבר שאוהב לרקוד ועוד. אפילו יש קצת על האנשים (נו, פה ושם ככה). ואם אני זוכרת טוב, יש כמה קטעים די מפחידים.

Athaclena

New member
יש שם את "מלך העכברושים"

וזה אשכרה מפחיד. נראה לי שזה הקטע הכי מפחיד של פראצ'ט בכלל. נו, טוב אני אלך למצוא את הספר כדי שאני אוכל לבסס את דבריי על עובדות ולא רק על זכרונות מעורפלים.... ... אוקיי, חזרתי. עכשיו למצוא את זה.... טוב, מלך העכברושים יכול לשלוט במוחו על עכברים (ויש מי שאומר שגם על אנשים), ולגרום להם לעשות כרצונו. כבר מפחיד. גרוע מכך, מלך העכברושים רוצה לנקום בבני האדם על כל מה שהם עשו לעכברושים אי פעם, כל ההרעלות וההריגות והמלכודות... כן, זה די מפחיד.

למעלה