האם את מנסה להסיט את הנושא של השרשור לכיוון אחר?
אבל אם כבר בחרת להסיט את השרשור לכיוון אחר, אז אני מניח שאם נעשה במסעדות האיכותיות הבלתי כשרות שימוש בשמן צמחי תעשייתי מזוכך, אז הכמות שלו היא נמוכה יחסית והוא לא דומיננטי. בעוד שבמטבח הערבי הביתי העכשווי השמן הצמחי התעשייתי המזוכך הוא דומיננטי ביותר.
ותשובה לשאלתך, ידוע לי על אחד מהשפים שישתתפו בשבוע הקולינרייה הצרפתי (רמז - הוא לא בדיוק שף ולמעשה אין לו בכלל מסעדה...) שמשתמש בשמן צמחי תעשייתי מזוכך. הוא בכלל לא מסתיר את העובדה הזו והיא מצויינת במפורש ברשימת הרכיבים של המוצרים שהוא מוכר ללקוחות שלו. רבים מהלקוחות שלו הפכו להיות לקוחותיו הנאמנים בזכות הפרסומת הרבה שהוא עשה לעצמו בערוצי המדיה. ביקרתי אצלו כמה פעמים בדרך לטיב טעם ואף פעם לא קניתי אצלו כלום. הוא השקיע המון כסף בעיצוב החנויות שלו אבל הריח בתוך החנויות שלו זה לא משהו המעודד קנייה.
מיותר לציין שבטיב טעם לא יכולתי שלא לרכוש לעצמי כמה חבילות של גבינת אמנל שווייצרית....