שבוע 'ועידת-הנשיא' - הזדמנות לקידום השחרור ?

שבוע 'ועידת-הנשיא' - הזדמנות לקידום השחרור ?

קרנית גולדווסר סיפרה שהיא באה לבנייני-האומה בירושלים לועידת-הנשיא כדי להתחכך בשועי-עולם וכדי לשמוע מהם עצות טובות. 11 פדויי-שבי מן העבר, בהם שבוים בסוריה במלחמת יום-הכפורים, באו להפגש עם הנרי קיסינג'ר שהיה אז המתווך תוך כדי 'דילוגים' בין ירושלים לדמשק, עד שהביא לשחרורם, כדי להודות לו. הארוע צולם ע"י יוסקה גרוף, נח"לאי שנשבה בצפון מזרח לבנון ושוחרר בעיסקת ג'יבריל, בין היתר בלחץ אמו, מרים על ממשלת-ישראל. האם נוצלה המצאותם של כל כך הרבה 'שועי-עולם', בהם בעלי השפעה בין-לאומית, ליצירת יותר לחץ מצד אחד, ולשם "גיוסם" לשמש מתווכים לקידום שחרורם של גלעד, אלדד ואודי ? לפחות על אחד מהמשתתפים בועידת-הנשיא השבוע אני יודע, שהוא 'חבר' במעין 'פורום' לא פורמאלי של כמה וכמה מנהיגים בהווה ובעבר, שמדי פעם מתגייסים לעשייה הומניטארית תוך שימוש ביוקרתם האישית. האיש הוא קודם כל איש-רוח ותרבות, לפני שנעשה מדינאי ומנהיג לאומי (גם על בסיס יוקרתו בארצו בתחום התרבות). איש אחר מחברי ה'פורום' הזה (שלא בא השבוע לירושלים) גם היה יוזם ומפעיל של מערכת פיוס לאומית ידועה בין 2 קבוצות לאומיות יריבות שבתוך אחת המדינות. למנהיגותם של אחדים מחברי אותו 'פורום' יש רקע ובסיס דתיים, ויתכן שאילו ניתן היה לגייס את ה'פורום' הזה על בסיס הומאניטארי בין-דתי (עם שותפות של אנשי-דת מכאן, כמו הרב מנחם פרומן מתקוע מן הצד היהודי, ושייך מוסלמי פלשתיני מן הצד השני), משהו היה 'זז'. האם נוצלה ההזדמנות של שבוע ועידת-הנשיא ונוכחותם של אנשי-שם עולמי, ככל שנכון ואפשר היה לנצלם ?

עצתי לקרנית גולדווסר

העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לקרנית גולדווסר זה להפסיק להתחכך בשועי - עולם, ולהתחיל לשבות רעב מול משרד ראש הממשלה, כי בידיו המפתח לשחרור השבויים.

יונה1

New member
שני "שועי עולם"

יחידים הנוגעים לאלדד ואהוד, הם נסראללה ואולמרט. כיון שהדרך לביירות קצת קשה בימים אלה - הרי שהייתי מסתפקת בירושלים ועומדת ומפגינה יומם וליל מול אולמרט. עם זאת, אני מבינה מאד את הסיפוק וההנאה שבחיכוך עם שועי עולם. אכן הפגישה עם קיסינג'ר אתמול היתה "אחלה".

אם יהיה שובת רעב ראשון, מי מצטרף ?

שביתת-רעב של יחיד או של יחידה, ואפילו יהיה זה מישהו ממשפחות השבויים, ואפילו יודיעו על כך לעתונאים ולדקה-שתיים יקדישו לזה זמן-שידור ברדיו ובטלביזיה, וכותרת בתחתית העמוד הראשון בעתון... אם זאת תהיה ותשאר שביתת-רעב של יחיד או יחידה, שום דבר לא יושפע ממנה. אהוד אולמרט ואהוד ברק בודאי שלא יושפעו. רק אם יצטרפו לשביתה עוד כמה וכמה אנשים - 10-20 לפחות - זה יעורר הד קצת יותר חזק, ואולי יווצר מעגל שני של מזדהים ותומכים, בתנאי שזה לא יחזיק מעמד רק יום-יומיים, אלא לפחות כמה שבועות... מהתאור הזה נראה לי שמסתבר שהסיכוי שדבר כזה יתרחש הוא אפסי. כי מי מאיתנו יהיה מוכן להצטרף לשביתת-רעב בלתי מוגבלת בזמן, ולשלם את המחיר האישי שהיא תגבה, אפילו אם היא - בסופו של דבר - תשפיע על ראש-הממשלה, על שר-הבטחון ועל שרי ה'קבינט' להחליט את ההחלטות שיחזירו את גלעד, אלדד ואודי הביתה ?

בני1234

New member
אימו של יוסקה גרוף לא שבתה רעב, אך בחושיה

הבריאים והנכונים ידעה היכן המפתח לשחרור בנה שם צריך לפעול ולא באירופה או ארה"ב לכן מיד לאחר האירוע, עמדנו מול לשכת רוה"מ במשך למעלה מ7 חודשים בשמש ובקור, אך נשארנו קול קורא במדבר אני שמח שכעת אנשים מתחילים להבין היכן לפעול איך? זו כבר שאלה אחרת

שלמה גולדווסר ומיקי ביציע הכנסת,ליד אבא באומל

בישיבת-הכנסת החגיגית לכבוד נשיא ארה"ב רואים בשורה הראשונה של יציע-הקהל - משני צידיה של קצינת-צה"ל (נחשו מאיזו יחידה) - את הוריהם של אודי גולדווסר, ואת אביו של זכריה באומל, נעדר צה"ל מקרב 'סולטן יעקב' בלבנון (1882). סמיכות-ישיבה מקרית, סמלית, מרמזת ? שלמה מדבר בטלפון הנייד שלו... האם הזעיק חברים להרים קול יותר רם מעד היום, כדי להניע את כל ה'גדולים' לעשת סוף-סוף משהו כדי שאודי ואלדד לא יצטרפו לרשימה של זכריה ושל רון ארד ? האם לא שווה החזרת 3 השבויים של השנתיים האחרונות אפילו פגיעה בכבוד הכנסת ובחגיגיות המעמד... עד גרימת-מבוכה רבתי לאולמרט ולמארחת, דליה איציק ? מה כבר יעשו להורים של אודי ? יוציאו אותם בכעס ממשכן-הכנסת ? (כמו את האב השכול שלפני כחודשיים הודיע בקול רם מעל ליציע שיחזיר את תעודת-הזהות הישראלית שלו). אבל כך ידעו כולם מה שווים נאומים פומפוזיים ומליציים מול חייהם של 3 לוחמים שלנו. רבותי: בפתח החודש ה-23 לשבייתם של אודי ואלדד - האם אנחנו לא מאחרים ?

שלמה ומיקי גולדווסר רואיינו בערוץ הכנסת

בערוץ הכנסת (ערוץ 99) ראיינה אורית נשיאל ארוכות את הוריו של אודי גולדווסר, על רקע הזמנתם (כאורחים חשובים, שאין שוכחים אותם, ציינה מיקי גולדווסר) לשבת ביציע הכנסת בישיבה לכבודו של נשיא ארה"ב; על רקע המאמץ שעשו לכלול את עניינם של שבויי-צה"ל בקידמת סדר-היום של אנשים ופוליטיקאים בכירים בארצות שונות; ועל רקע 'מצב המידע' לגבי השבויים, נכון להיום. ניכר שלא בכל ישנה הסכמה, אפילו בין מי שהכי קרובים לענין, לגבי האופן והמעשים שיש לנקוט בהמשך המאמץ להחזיר את אודי, אלדד וגלעד הביתה. עושים הרבה, ציין שלמה גולדווסר, אבל במבחן 'השורה התחתונה', לא מספיק ! והוסיפה מיקי: כיום המאמץ צריך להתמקד בתוך ישראל ! ודי לחכימא ברמיזא. יתכן שהראיון ישודר שנית ב'שידורים חוזרים', אולי כבר הערב בשעה 19:00, כחלק משידור חוזר של ישיבת-הכנסת החגיגית היום, לכבודו של הנשיא של ארה"ב וכמסתבר - גם של ישראל (גם בוש וגם אולמרט היו גאים לציין שכל 307 מליון "אזרחינו" - בחיבור של 300 מליון אזרחי 50 מדינותיה של ארה"ב בצפון אמריקה עם 7 מליון אזרחיה של ה'קולוניה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון' - שותפים לעמידה האיתנה מול הטרור הדתי ולמען ביצור הדמוקרטיה והחופש בעולם - - - וכו' וכו').

קמנצינד

New member
כשאת אומרת 'לפחות לא כרגע', למה הכוונה?

דורש הסבר. אתם מחכים למשהו? ואם זה משהו שאת מנועה מלדבר עליו, אפשר לפחות לשאול מתי?

TheRedHead

New member
זה טעות להפנות את כל הנושא על ראש הממשלה

כידוע, בממשלה 120 חברי כנסת, ונכון להיום (אם אני לא טועה) 26 שרים, וקואליציה יציבה למדי. אז להאשים רק את ראש הממשלה - זה שגוי. רק בודדים מחברי הכנסת מעלים את ענין החטופים כשאין שום דיון אקטואלי או תקשורתי בנושא. וכשיש דיון שעומד על הפרק- כמובן שרובם יגידו משהו- כי הם רוצים להיבחר בעתיד ולהופיע בתקשורת. אין שום התפטרויות, איום לגבי הפלת ממשלה, איזכורים בנאומים או כל דבר אחר בגלל החטופים. כשאולמרט יוחלף- גם אז ראש הממשלה ישקט בענין ללא שום קשר למה שאמר בעבר. יש יותר מידי לחצים פוליטיים מדיניים צבאיים ועולמיים לשיחרור. רוב נבחרי הציבור לא רואים בשיחרור השבויים כמשהו קריטי שעומד בראש סדר היום, ולכן מדובר על לחץ לא על העומד בראשם - אלא על כולם. כשנושא החטופים יעמוד בראש החשיבות אצל רוב נבחרי הציבור (ולא מטעמים פולייטים..) רק אז נתקדם לשיחרור המיוחל. האשמה (רק) של ראש הממשלה - הוא לא הפתרון ולא יוביל לפיתרון. זה לא רק הוא - זה כל "הנבחרים" שאנחנו בחרנו ונמשיך (כרינאה) לבחור גם בעתיד. לא מאוד אופטימי- אבל זה המצב. בתקווה ואני טועה - והלחץ על אולמרט בלבד יעזור- וחיילינו יחזרו לישראל. שבת שלום

קמנצינד

New member
אני חושב שהתבלבלת קצת...

עד כמה שידוע לי (וזה לא הרבה) בכנסת יושבים 120 חברי כנסת ולא שרים. הממשלה מורכבת משרים (שבדרך כלל הם חברי כנסת, אם כי לא בהכרח) ובראשה ראש הממשלה, ועל כן הוא נקרא כך. כשאולמרט אמר שהוא 'קרוע בין שני העולמות': של נועם שליט, ושל ההורים השכולים שמתנגדים למשא ומתן- הוא בעצם מודה שיש בידיו אפשרות להביא לשחרורו של החייל גלעד שליט מהשבי, אך המסכן 'קרוע' וקשה לו להחליט. הוא הודה שהמפתח בידיו.משא ומתן עם אויבים (שוב, עד כמה שידוע לי, וזה גם לא הרבה) מתבצע על ידי ראש הממשלה.

למעלה