שבוע חדש בפתח

שבוע חדש בפתח


מקדימה לפתוח את השרשור השבועי בגלל שעוד כמה שעות אני אהיה על המטוס בדרכי לארץ
.

אני כותבת כבר את כל ימי השבוע כי כרגע הלו"ז שלי וכמה שאהיה נגישה למחשב לא ידוע.

שבוע טוב ומועדים לשמחה
 

ady18

Well-known member
אצלי

לא ההשתולנו נשארו שאריות
בשר
קציצות כרישה
מעט אורז צימוקים
מרק קנידלך...
ולערב נאכל:
מצה מטוגת ראשונה לחג ...
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

מעריכה שכמעט כל השבוע נאכל שאריות מהסדר
&nbsp
עוף ביין אדום עם בצל וערמונים שיצא מעלף
מרק עוף וקניידלך
פטה כבד
לביבות מנגולד
 

Maldini Girl

New member
בטח

2 ראשי מנגולד יפים, שטופים, להוריד את הקצוות הלבנים המאד עבים (אבל כן משתמשת בגבעול הלבן)
1 בצל גדול קצוץ דק
כמה מצות שבורות לפירורים גסים או לחלופין קמח מצה
2 ביצים בערך
מלח, פלפל
שמן לטיגון חצי עמוק.
&nbsp
יוצרים קציצות ומטגנים היטב עד שמוכנות. סופגים שמן על נייר סופג.
&nbsp
לרוטב:
יוגורט
מעט מיץ לימון+ מעט גרידת לימון
שום
מלח,פלפל
הרבה עירית/ בצל ירוק
&nbsp
מערבבים וטובלים.
 

ady18

Well-known member
אצלי

שניצלים וסלט כרוב
ערב פנקיקיס של פסח
 

ady18

Well-known member
אצלי

סטייק פרגית עם בצל מטוגן אורז סיני וסלט ירקות עם טחינה
ערב הפעם הגרסה המלוחה למצה מטוגנת עם פרמזן שמשדרג קצת...
 

Maldini Girl

New member
אתמול אכלנו

עוף שטוגן במחבת ואז כוסה ברוטב עם שום קונפי והרבה עשבי תיבול.
לצידו אורז עם פטריות מוקפצות.
 
יום רביעי - תפריט הונגרי

שלום
אני טס בשישי בערב לבודפשט לשבוע.
בין האהובים עלי בקונדיטוריה:
קרם ערמונים (גסטניה פירה)
עוגת דובוש (דובוש טורטה)
ריזו יונצי' ועוד...
אך לא רק.
שבוע אחרי ביום רביעי אני טס להודו - שם התפריט טיפה שונה

בתקווה שלא נתבל באנטיביוטיקה נגד הרעלת קיבה כמו בסבב הקודם...
הקינוח הכי שטעמתי שם היה סופלה ריבת חלב עם קרם קרמל מעל.
 

Maldini Girl

New member
יש סלמון- רעיונות מעניינים יתקבלו בברכה

יש סלמון לארוחת הערב וצריכה להחליט איך אני מכינה אותו עם המגבלות הבאות:
1. אנחנו שומרים כשרות חמץ (כלומר תוספת פסטה למשל היא לא רלוונטית)
2. אנחנו שומרים קטניות

&nbsp
בטח בסוף אעשה סלמון ברוטב שמנת-פטריות או לחלופין עם חמאת עגבניות כמו בליל הסדר. אבל רעיונות יתקבלו בברכה.
 

Maldini Girl

New member
חרדל זה קטניות וגם טריאקי.

אל תשאלי אותי למה. לצערי אני מאד סובלת מהחוקים ההזויים האלה.
 

שרון 337

New member
חרדל כשר לפסח רק לאוכלי- הקטניות,שהם מהעדה הספרדית.

האשכנזים מחמירים ולא נוגעים בו בפסח,מכיוון שהוא ירק עם גרגרים,שנחשבים לחמץ ,
(גרגרים מכול סוג,נחשבים לחמץ אצל יהודי אשכנז,שכידוע מאוד מחמירים,בהכשרה לפסח.)
&nbsp
 
היום אני על תקן סו-שף


עוזרת לחמותי, בעיקר מקלפת, שוטפת,חותכת

&nbsp
בתכנון ובהכנה
:
חריימה
גיפלטע פיש
כבד קצוץ
סלט חסה
סלט תפוחי אדמה
תפוחי אדמה בתנור
&nbsp
והיד עוד נטויה
 
למעלה