שבוע חדש בפתח

שבוע חדש בפתח


חוזרת סופסוף לעבודה השבוע במקום חדש אז פחות אהיה זמינה לפתוח כל בוקר ולפיכך אני עושה שרשור מרוכז לפי ימים ומזמינה אותכם לשרשר את ההכנות שלכם במטבח לפי כל יום


שבוע טוב
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

הבחור פינק,
כשהגעתי לדירה היו בריושים נהדרים
חוץ מזה עכשיו הוא צולה נתח מאד מרשים של סינטה על העצם.
 

Maldini Girl

New member
מכירים את זה שלפעמים לא התכוונתם אבל משהו יוצא ממש מוצלח?

ביום שישי הכנתי מרק עוף (אפרופו השרשור שהיה פה לפני שבוע)
מה שמתי בו? קצת גרונות הודו
קצת בצל, בטטה אחת, 2 גזרים, דלורית קטנטנה ולדעתי זהו.
אפילו סלרי שכחתי לשים. מבחינת תיבול, מלח ופלפל ותו לא.
בישלתי אותו כרגיל, והמרק יצא פשוט מופלא. אין לי הסבר לזה. אבל הוא יצא אחד המרקים היותר מוצלחים שהכנתי לאחרונה.
&nbsp
כבר כמה ימים אני מרגישה שאני ממש במתחים. אנחנו עוברים דירה בסוף השבוע-תחילת שבוע הבא. וכל ההתעסקות עם הדירה, ההובלה, הטיפול בדירה הקודמת, ויחד עם זה עוד הרבה דברים נוספים, אני פשוט מרגישה שכל הגוף שלי בבלגן מזה.
אז החלטתי לנסות לשחזר את ההצלחה של המרק מיום שישי ולהכין לעצמי מרק עוף למשך השבוע כי אין דבר נהדר, מרגיע ומחייה נפשות מזה.
&nbsp
לצורך כך יש לי כנפיים
והתארגנתי עם גזר, בצל, בטטה, דלורית, והפעם גם סלרי ו2 תפוחי אדמה ירושלמים קטנים.
איכשהו יש לי תחושה שהוא לא ייצא מוצלח כמו המרק של יום שישי. הלוואי ואני טועה.
אם כך, אחרי כל החפירה, היום בערב יהיה מרק עוף ואולי גם קוסקוס.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני אוהב ארטישוק ירושלמי. רק חשוב לזכור

שיש לו נוכחות מאד דומיננטית והוא שתלטן
 

Maldini Girl

New member
חשבתי שתגיד משהו אחר

אכן שתלטן, לכן שמתי מעט מאד ממנו
חשבתי שתגיד שהוא עושה בלגן בבטן, מה שאני יודעת שנכון לגבי הרבה אנשים ולשמחתי אני לא ביניהם :)
 

yair_bar

New member
מנהל
חחח. מצחיק שאת אומרת את זה...

אני מכין הרבה פעמים מרק ארטישוק ירושלמי. לי אף פעם לא היו בעיות. אבל חבר שמאד אוהב את המרק ובא תמיד לאכול אותו אומר שאישתו לא מפסיקה להתלונן על המרק
 

Maldini Girl

New member
גם אצלינו ככה

אני מאד אוהבת ארטישוק ירושלמי, אמא שלי ממש לא יכולה לאכול כי זה גורם לה להרגיש מאד לא טוב.
 

גברת ע

New member
מוקפץ...

הכנתי נתחי פרגית עם מגוון ירקות: כרובית, שעועית ירוקה, נבטים, פטריות (טריות), בצל ירוק וערמוני מים ברוטב בסגנון סיני.
בצד אורז: שילוב של מיקס אורז ואורז סושי עם מעט תיבול.
&nbsp
&nbsp

 

ady18

Well-known member
אצלי

היום מרק עם כדורי בשר עם סלק
ולערב טוסט
 

Maldini Girl

New member
יואו. זה נראה נהדר

וממש בא לי. לא שאני מסוגלת לאכול משהו עם הוירוס הנוראי שתקף אותי.
יש מצב למתכון?
 

CEBADOR

New member
תודה רבה
מתכון

רכיבים:
בצק

קמח- 560 גר'
שמרים- 15 גר'
ביצה- 1 יח'
סוכר- 20 גר'
פודינג וניל "אינסטנט"- 80 גר'
חלב- 300 מל'
חמאה מומסת- 50 גר'
מלח- חצי כפית
מילוי
סוכר חום- 240 גר'
קינמון טחון- 1 כף גדושה
חמאה מומסת- 100 גר'
רוטב קרמל-קפה
סוכר לבן- 1 כוס
מים- רבע כוס
מיץ לימון- חצי כפית
חמאה- שתי כפות
שמנת (לא חמוצה)- שלושת רבעי כוס
קפה נמס-כפית
תמצית וניל- רבע כפית
אגוזים מרוסקים
הכנה:
- מערבבים את חומרי הבצק למסה אחידה וחלקה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מילוי: מערבבים את הסוכר החום והקינמון.
- קרמל- ממסים קפה בשמנת. ממסים מים, סוכר ומיץ לימון בסיר ללא ערבוב עד לקבלת צבע "אמבר" ומוסיפים את השמנת והחמאה. מקררים.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי סנטימטר. מורחים את החמאה ומפזרים את מילוי הסוכר-קינמון. מגלגלים לנקניק.
- פורסים את הנקניק ל12 מנות שוות ומסדרים על מגש אפייה מרוח במעט חמאה. מתפיחים להכפלת הגודל.
- אופים בתנור בטמפ' 190 מעלות למשך 15-20 דקות.
- מזגגים עם הקרמל ומפזרים אגוזים.
 

Maldini Girl

New member
תודה! כמה שאלות

שמרים- עדיף יבשים או טריים? האם אתה חושב שאפשר להכין מראש? נניח להכין בבוקר שישי לארוחת הערב של שישי או שעדיף ממש בסמוך לארוחה? מקווה להכין בשישי הקרוב.
 

CEBADOR

New member
תשובות.

לגבי שמרים. אין עדיף, יש מה נוח לך. לכל צורה יש את היתרונות שלה. שמרים יבשים מחזיקים הרבה יותר זמן מעמד ולכן אפשר לקנות ולשמור לאורך זמן. אולם, יש הטוענים שטעמם של שמרים יבשים חזק יותר (אני לא שמתי לב לכך במתכון הזה). כאמור יתרונם של השמרים הטריים הוא בטעם לכאורה. אני משתמש בשמרים טריים, למה? ככה אני רגיל
למרות שאני חושב על הרעיון לעבור לשמרים יבשים.

בהחלט אפשר להכין מראש. אני הכנתי אתמול והיום אכלתי לארוחת בוקר (לאחר חימום) הטעם מצויין. מה שכן חשוב לעשות בסמוך לארוחה הוא הוספת הקרמל (שגם את הכנתו אפשר לעשות אפילו ימים מראש) כדי שיהיה "רוטב" ולא סתם יספג (שזה גם טעים). לא מדובר בבצק פריך אלא בבצק "דמוי חלה" כך שאין בעייה לחמם ולהגיש, רק לשמור בכיסוי ובקרור.

עוד דבר, כמות הקרמל במתכון איננה מספיקה לכל הרולים-להכין כמות כפולה.

בהצלחה! ספרי איך יצא.
 

CEBADOR

New member
חשוב לזכור

שמרים יבשים עובדים הרבה יותר חזק משמרים טריים, לכן יש להשתמש ביחס המרה כאשר עוברים ביניהם.
יחס ההמרה הוא 1:3 לטובת השמריים הטריים. כלומר אם משתמשים בשמרים יבשים והמתכון רשום בשמרים טריים יש לחלק את הכמות ב-3. אם משתמשים בשמרים טריים והמתכון כתוב בשמרים יבשים יש להכפיל את הכמות ב-3.

במתכון הזה השתמשתי ב-15 גרם שמרים טרייים. כלומר אם את משתמשת בשמרים יבשים את צריכה רק 5 גרם.
 
למעלה