שבוע חדש, התחלה חדשה

ladybug6

New member
שבוע חדש, התחלה חדשה

כל שבוע אני אומרת לעצמי שהשבוע אני אדאג יותר לתזונה שלי, כי אני מזניחה אותה עקב חוסר זמן במשך היום, ועד שמגיע הערב אני כבר שפוכה מעייפות ולמי יש כח להשקיע במשהו מעבר לסנדוויץ' עם חומוס/טחינה...
אז שוב יום ראשון הגיע ואני משתדלת.
היום: מג'דרה מהסופ"ש שאליה הוספתי פרוסות דקיקות של זוקיני מאודה קלות עם מעט שמן זית ומלח. תפוחי אדמה אפויים. סלט טרי מחסה וצנוניות בתיבול שמן זית, זעתר, לימון ומלח. והכי כיף שמתערבב בצלחת..

מעניין כמה זמן תחזיק ההשתדלות הפעם...

ladybug6

New member
יום שני, וזה עדיין עובד!

לפחות רוב הזמן.
היום בצהריים: שאריות אחרונות של מג'דרה, דלורית פרוסה דק דק ומאודה, מתובלת במעט שמן זית ומלח, וסלט ירקות עם עגבניה, מלפפון, גמבה, בצל, צנוניות והמון המון כוסברה. מתובל בשמן זית, לימון, מלח וסומק.
ולקינוח יש לי גלידת בננה-מנגו-שקדיה (שאריות של הפיצית שהוקפאו והפכו לאחלה גלידה בשבילי).

Dr T noki

New member
לתחילת שנת הלימודים

אפיתי לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים מסוגים שונים ולחמניות קמח שיפון- קמח שיבולת שועל-קמח חיטה מלא לכריכים של ביה״ס.
הכנתי עם הילדים שוקולד בתבניות של פרלינים - קקאו באיכות טובה ושמן קוקוס בכמות זהה, ממתיק לפי הטעם (שמתי קצת מייפל וקצת סירופ אגבה). יוצא קצת מריר ונוזלי . וריאציה דומה אך עתירת קלוריות שעשיתי בעבר כוללת שוקולד מריר וחמאת שקדים מומסים ....שופכים לתבניות. בחלק שמתי צימוק, אגוז פקאן , חמוציות או שוקולד, חלק עורבב עם נוגט. למקפיא כי אין לנו סבלנות
ונזלל בהנאה ועם פחות יסורי מצפון
) חובה לשמור במקרר, אני מעדיפה במקפיא ולחכות דקות בודדות).

ללחם ולחמניות אנחנו עדין מחכים אבל הריח משגע אותנו...

ladybug6

New member
אין כמו לחם ביתי

יום אחד, כשאהיה גדולה, יהיה לי מיקסר ותנור אמיתי ואז אוכל להכין שלל מאפים שאין לי זמן וכח ללוש היום...

עלי והצליחי... כי כיף כשיש אוכל מוכן

אם כי לא קל לעשות זאת כשמטופלים בקטנטנים....
אני לשמחתי כבר מחוץ למערכת החינוך (YAY!), אבל כריכים טעימים אני אוהבת, והשבוע הכנתי לעצמי כריכים מלחם קל עם טחינה, עגבניה ופרוסות חציל דקיקות קלויות.
אני מכינה ומקפיאה את הכריכים מראש ומוציאה אחד כל יום, וזה פשוט כיף, שלא צריך לבזבז זמן בבוקר. לפני שבוע היו אצלי אורחות שטעמו מהכריכים ולא האמינו זה יצא מההקפאה. הסתייגות: צריך מקפיא טוב.

ladybug6

New member
אכן לא קל..

במיוחד כשמסתבר שאנחנו בשלב כזה של חרדת נטישה ואוי ואבוי אם אני נעלמת לה מהעין לשניה וחצי! ויש גבול למה שאפשר לעשות במטבח עם תינוקת ביד אחת (ויש לי שתי כוויות להוכיח את זה).
אתמול אבא שלי הגיע לבקר ושעשע אותה בזמן שאני הכנתי אורז עגול עם עדשים כתומות, תפוחי אדמה אפויים, סלט צנוניות בזעתר וסלט ירקות עם חסה.
היום נסתפק בשאריות של אתמול + סלט טרי, ואחה"צ אמור להגיע משלוח ירקות חדש, וזה תמיד מביא איתו חשק לבשל, אז אני אופטימית לגבי השבוע הזה.
ארוחות הבוקר והערב עדיין לא משהו, אבל היי, פרה פרה, בסוף נשחרר את כל העדר

ladybug6

New member
והוכחה

למען הדיוק תיעוד, זה מעודד מוטיבציה

אפילו התווסף שם זוקיני מאודה, ממש התפרעתי היום

למעלה