שבוע חדש. נגמרו ה"חגים". שרשור עבודה

שבוע חדש. נגמרו ה"חגים". שרשור עבודה../images/Emo88.gif

טב, אחרי כמעט שבוע שלא עשיתי בו כלום בגלל יום הזיכרון שהוציא אותי מהאיפוס (כרגיל) מתחיל עעכשיו שבוע חדש.. והוא עמוס.. עמוס. אני חייבתלסיים היום את שני קובצי הנתונים הכמעט אחרונים שלי למסד. אם אני מצליחה - אז מחר ומחרתיים מוקדשים למעבר על קבצים שכבר הכנתי לפני שנתיים ואני לא זוכרת מה יש בהם. ואז.. אני מקווה שזה אומר שאני יכולה להתחיל למצוא נתוים להשערות המחקר שלי. ההרצא המקתרבת ועוד יזמתי איזו סדנה שאספר עליה בהמשך, חייבתלהתחיל לעבוד. מה אתם עושים השבוע?

tulkin

New member
שבוע עמוס ומלחיץ

יום ראשון בבוקר - כיוף קטן ואחרון לשבוע - פיקניק יום העצמאות של ישראלים בפילדלפיה. ואז... יום שני: הגשת עבודה סמינריונית (צריך לסיים לכתוב) ומבחן בית בסטטיסטיקה (עוד שתי שאלות לפתור). ביום רביעי בחינת סוף שנה בהתנהגות ארגונית - צריך לחזור על כל החומר (כ 70 מאמרים... עוד לא התחלתי...) יום שישי - בחינת סוף שנה ביסודות סוציולוגיים בניהול (כמות קריאה גדולה יותר מאשר התנהגות ארגונית -בעיקר כי מדובר בספרים ולא מאמרים... בזה קצת התחלתי לגעת, אבל העיקר עוד לפני....) איך אני אספיק את הכל - אין לי מושג. אבל בסוף השבוע הבא יש לי מעט מנוחה - לפני השבוע שאחריו - האחרון אחרון סופי סופי של השנה העמוסה הזו....

משוש30

New member
בהצלחה! נשמע המון. אתה לא עובר על החומר

הזה פעם ראשונה נכון? אחרת זה נשמע בלתי אפשרי ממש.

tulkin

New member
זה אכן המון...

על רוב הדברים אני לא עובר בפעם הראשונה - כי קראתי אותם לסמינר בסמסטר הקודם. אבל אתם בטח כבר מכירים אותי... לא קראתי את כל מה שהיה לקרוא. אז לכל שבת יש מוצאי שבת כמו שנהוג להגיד, ויש לי איזה 15-20 מאמרים לעבור עליהם בפעם הראשונה + לעבור על הסיכומים וההערות של הדברים האחרים... וכמו שאתם מכירים אותי - גם הפעם אני לא אעבור על כל החומר (זה פשוט הרבה מדי בשביל השכל הקטנצ'יק שלי ויכולת ארגון הזמן המזעזעת שלי). ויהיה טוב. פשוט יהיה טוב כי אי אפשר אחרת. רק את העבודה הזו....צריך לגמור קודם.

ב"ה להתקדם בההדרת והעמדת

המהדורה המדעית עליה אבסס את המחקר. אומנם אני בראשית דרכי, וטיבה של עבודת ההדרה היא איטית ודורשת סבלנות רבה, לכן ב"ה אאזור מתניים ואאמץ כוח להמשך עבודה פורה. בוקר טוב חברי פורום יקר שאו ברכה בכל עמלכם

שבוע חופש...

הסמסטר נגמר מבחינתי ביום ד' שעבר, והבטחתי לעצמי שבוע שבו אני לא עושה כלום לגבי הלימודים, בינתיים אני עומדת בזה בכבוד (אם כי עם רגשות אשם
....). התכנית תקטע ביום ג' לרגל פגישה עם המנחה שלי, ואירוע סוף השנה של המחלקה, ואז אני מקווה לקבל פידבק על paper שכתבתי ו-במקרה לגמרי - עומד לצאת גליון של אחד מכתבי העת בדיוק על הנושא הזה. אני מקווה שמה שכתבתי יהיה טוב דיו לפרסום, וזה אומר שבועיים של עבודה אינטנסיבית מאד (הדד ליין ב-1 ביוני). חוץ מזה, עד ה-2 ביוני אני לא לומדת באופן פורמלי, אלא מקודדת ולומדת כל מיני דברים שיסייעו מאוחר יותר במחקר (perl וכתיבת crawlers), אבל מאד מאד באיזי.

NorthernStar

New member
התחלתי את הפרויקט המחקרי שלי להקיץ

אני חייבת (במסגרת הלימודים, כלומר מקבלים על זה ציון) לכתוב מאמר ראוי לפרסום (ואז כמובן גם לפרסם), כאשר הדדליין שלי הוא סוף יוני (עם אופציה להארכה קצרה). מטרת הפרויקט היא לבחון את יכולתנו לכתוב מחקר מקורי ראוי לפרסום בהיקף קטן (כלומר עוד לפני כתיבת הדוקטורט, שהוא רחב יריעה, אנחנו אמורות לכתוב מאמר בנושא הרבה יותר ספציפי). הפגישה על החוף עם המנחה בשבוע שעבר עסקה בפרויקט הזה, וביחד הכנו outline פרטני ביותר. עכשיו מה שנשאר זה... well, לכתוב. המאמר הזה עוסק בהיסטוריוגרפיה ציונית בנושא מאוד ספציפי, ולמעשה בקשר ההדוק שבין ייצור ידע היסטורי לבין אופני שליטה קולוניאלית (מה שאומר שמעבר לפוקו וסעיד, אני גם אתחיל לנבור בערימות הבבליוגרפיות שלי לפריטי קריאה בנושא היסטוריוגרפיה-לאומיות, היסטוריוגרפיה-קולוניאליזם ואם למישהי יש רעיון לספר שקראה בתחום, היא מוזמנת לכתוב אליי). הקורפוס ההיסטוריוגרפי שאני קוראת הוא גם סופר משעמם וגם סופר מקומם. הספר שאני קוראת עכשיו, למשל, מ1951, הוא לא יותר מערימה של שקרים וטענות גזעניות נטו, אבל אני חייבת לסיים אותו ואת האחרים ועוד לייצר ניתוח פרטני באמצעות close readings. בלילה שבין שישי לשבת לא ישנתי בכלל, בשבת יצאתי לתהלוכת השיבה ולכן כל היום היה write off, היום הוא יום התאוששות, ולכן החלטתי חגיגית שרק מחר אני חוזרת לספרים שלי. אני עדיין מניחה שאוכל לסיים את הכתיבה בזמן. ופינת השוויץ של היום: בשבוע שעבר כמו שסיפרתי קיבלתי על העבודה ההיא שכתבתי עם מיגרנה A, והייתי כל כך מרוצה (גם מהתגובה היותר ספציפית שלה). ביום שישי הלכתי לאסוף עוד עבודה שכתבתי בקורס אחר, קורס נפלא שעסק בתיאוריות בלבד (כלומר בניגוד לעבודות בקורסים אחרים בהיסטוריה, העבודה ההיא היתה דיון תיאורטי בלבד בנושא ובטקסטים נבחרים). המרצה המדהימה שלימדה את הקורס הזה גם ידועה בקשיחותה (אבל גם הגינותה), כך שרעדתי כמו עלה נידף. בסופו של דבר, הציון שהיא נתנה לי על העבודה הזאת, היה אפילו גבוה יותר מהציון בעבודה האחרת...

משוש30

New member
לי יש מבחן בלטינית ביום שלישי וחוץ מזה אני

קוראת בעצלתיים ספרים שקשורים לקורס שאני אעביר כשנחזור לארץ. יש לפני עוד פרק שלא נדבר על מבוא, סיכום, מחקר משלים, ארכיונים ועריכה רצינית ביותר אבל כל זה בהולד עד יוני. ובלי יסורי מצפון!! איזה כיף

מממאיה35

New member
../images/Emo178.gif נפתח לו סמסטר חדש

ואיתו שוב מטלת תרגול, ושוב אני צריכה ללמוד את החומר שאותו אתרגל, ככה שאני כבר מכינה את עצמי לתרגול שישאב ממני זמן יקר.. ויש לי גם קורס שאני צריכה לקחת, עוד לא החלטתי איזה.. מצד שני - סגרתי על זה שהתרגול שלי יהיה רק חצי סמסטר.. יש קומבינות
מטלות לשבוע - אז להתכונן לתרגול, וגם להמשיך בניסויים. כבר ארבעה חודשים אני מנסה ומנסה (
)ותוצאות - אין.. כלומר יש אבל הן לא טובות
המעניין הוא שמה שאני בודקת הוא שלב מקדים להמשך הניסויים שלי, לכאורה הכל אמור ללכת "לפי הספר" אבל משהו בדרך משתבש ואנחנו לא מוצאים מה.. רק מה שמצאנו הוא שככהנ"ר כל מי שהשתמש בשיטה שאני אמורה להשתמש בה בעבר (בפרסומים מדעיים!) לא בדק בכלל את מה שאני בודקת ולקחת את התוצאה החיובית כמובנת מאליה.. וככה מתקבלות תוצאות ונבנות תאוריות מדעיות שלמות.. בקיצור - השבוע אני תוקפת את הניסויים שלא מצליחים מכוון חדש ונוסף..

משוש30

New member
זה דווקא מעולה ../images/Emo45.gif יש משמעות גם לתשובות

השליליות
בדיוק היום חשבתי לכתוב בפורום שאחד הטיפים שלי זה לא לנסות לרכך וליפות וליישב את הסתירות. ההיפך- הסתירות והדברים שלא מתיישבים ולא מתאימים לתיאוריה זה הדבר המעניין

מממאיה35

New member
אני מסכיהמ איתך שגם תשובה שלילית היא תשובה

ובכל זאת, גם על מנת להוכיח את ה"לא" הזה, הדרך ארוכה היא..
.. וגם - לכי תוכיחי שאפחד באמת לא בדק את זה כשלב מקדים לפני שניגש לביצוע הניסויים.. אני מאמינה שאם בסוף אצליח להוכיח אז זה יכנס אצלי במשפט ל"שיטות וחומרים" (כלומר XXX נבדק ונמצא כ..) אלא שבשום מאמר אחר שקראתי זה לא מופיע. אבל - לא מופיע, לא אומר שלא בדקו (זו ההשערה שלי ושל המנחה שלי, והיא גם ע"ס כמה מיילים ששלחנו לכותבי מאמרים ולאנשים בתחום, ומהתשובות שלהם עלה שהם לא בדקו את זה אלא הסתמכו על הנתון הספרותי היבש). ואגב שיטות וחומרים - בפועל אתה אמור לקחת מאמר ולהיות יכול לשחזר אחד לאחד את הניסוי שלהם ע"ס הפרק הזה. בפועל - הרבה כותבים נוטים להשמיט פרטים רלוונטיים כאלה או אחרים שנראים לכאורה "טריוואלים" אבל חיוניים לביצוע הניסוי. ואולי אחד מהפרטים האלה היא הבדיקה המקדימה הזאת שאני בודקת בתקופה זו? (כאמור, אני נוטה לחשוב שלא, אבל מי יודע?..) אני מאמינה שחלק מההשמטות האלה נובע מהמגבלה של העיתונים על מספר מילים במאמר. חבל

ללס1

New member
שבוע טוב לכולם

אני קיבלתי הערות מהמנחות על הצעת המחקר,מעט תיקונים ויוצא לדרך. וזה אחרי שלא עשיתי כלום שבועיים מאז שהגשתי-יש בזה משהו טוב להחליט שלא עושים כלום Xזמן מאשר לעשות כל יום מעט ולצאת מתוסכלים.אז לכל אלו שנחות-לנוח בכייף בלי ייסורי מצפון נשמע שמגיע לכם בגדול...

למעלה