שבוע חדש

שבוע חדש

נשארו קישואים עגולים מיותמים במקרר
הסרתי את הצד עם העוקץ רוקנתי את הבשר מלאתי בתערובת של שקדים בטטה בצל תפוח אדמה ותבלינים שטחנתי במעבד מזון. בסיר בנחתי בצל קצות, את תוך הקישואים מקוצץ, שברי שקדים מקולפים, ציר ירקות קארי ומה שנשאר מהמלית הנחתי אותם הוספתי מים ותבלינים ונתתי לזה להתבשל.
סיר אורז בסמתי בלי כלום .
שזה טעים

המחשה

Dr T noki

New member
נשמע טעים ביותר , מתאים בול לחורף

אנחנו היינו מוזמנים ליום הולדת של אבא שלי, כל הסועדים אוכלי כל , אני הכנתי:
(בעיקר לעצמי אבל כולם זללו...)
- פשטידת ירוקים מכל המקרר (פטרוזיליה , בזיליקום, ברוקולי, תרד בייבי, מנגולד, קצת פטריות, בצל , קישואים מגוררים גס-הכל מוקפץ קלות) עם קרם קשיו ופשתן טחון, תבלינים ושום, קצת פירורי לחם, , למעלה שקדים פרוסים מושחמים במחבת
- ספגטיני מקמח מלא ברוטב פטריות (עבור אבי חובב הפטריות)- בצל סגול ובצל לבן קצוצים דק ומוקפצים בשמן זית, אליהם חברו פטריות מכל הסוגים והמינים, שום, בזיליקום, יין לבן, קרם קשיו, קצת שמנת סויה, תבלינים - פלפל לבן, פלפל שחור גרוס ,פלפל אנגלי, מלח, אגוז מוסקט.
אבא ביקש את המתכון
- לקינוח תותים
אמא הכינה סלט כרוב, עירית, צימוקים ורימונים, תפוחי אדמה בתנור, סלט סלרי ותפוח ברוטב חמצמץ, ומרק כתום.

p e b b l e

New member
אצלנו בינתיים

לחם עדשים
עוגיות פצפוצי שוקולד עם קמח חומוס
עוגיות תמרים, אגוזים וקינמון
רוטב עגבניות
קסדייה
נודלס עם ירקות וטופו
&nbsp
עוד בתכנון:
מק אנד "צ'יז"
לחם מלא
מקושקשת טופו
ברוקולי

הבוקר עשיתי מבצע בישול + פריזר

מרק ירקות עם גריסים ועדשים
ירקות אפויים - חציל (פרוסות), שומר וצנון שחור
אה, וגם העלים של הכרובית, שזלפתי עליהם שמן זית ומעט מלח גס - יצא שוס
תבשיל בורגול עם גבעולי שומר קצוצים וזעפרן. איזה ריח מהמם יש לזעפרן בבישול.
קארי כרובית ותפ"א, יש לי הרגשה שהמלחתי מדי, אז אולי אחזיר לסיר עם קצת חלב קוקוס ואהפוך למרק טחון.

ו... כולם מוזמנים לצחוק עלי
הכנתי כריכים לכל השבוע והקפאתי.

ladybug6

New member
סוף סוף מבשלים כאן

קציצות עדשים ירוקות ופטריות בניחוח של פפריקה מעושנת, אורז בסמטי עם שעועית אדומה וגזר, שעועית צהובה ברוטב אדום, טחינה לימונית חמצמצה, גבינת סויה ביתית, שמנת קשיו (משמשת אותנו בעיקר לדייסת הקוואקר של הבוקר לפיצקית), ונשאר עוד קצת מהמוקפץ משלשום.
מחר אם אמצא זמן אני מקווה להספיק להכין תבשיל סלרי לימוני משהו עם גרגרי חומוס, קצת ממרח חומוס בנפרד, ומשהו מהכרובית היפה שיש לי

היום מרק

איך לא?
תפוחי אדמה ובטטה מבושלים במים מעוכים דרך מסננת, לתוך נוזל הבישול, לזה הוספתי שמנת סויה אחת,קוביות קטנטנות של קישוא צהוב ותפוח אדמה מטוגנים עם שום ופפריקה חריפה, פטריות פרוסות דק מושחמות במחבת, מלח וזהו. יצא נהדר מאד

וגם

מרחשת ובה פרוסות עגולות של קישוא, דלורית בחתיכות גדולות, בצל קצוץ. שמן זית, מלח, שום וזהו.

תרמילי אדממה של סנפרוסט.

סלט הכל קצוץ דקדק- צנוניות, פטריות שמפניון, מלפפונים, סלרי, אבוקדו, פלפל אדום וכתום, עגבניות שרי. מלח ושמן אבוקדו.

טחינה עם מיץ מלימון מהעץ בחצר הגשומה

ladybug6

New member
שלל היום

שעדיין מהביל במטבח ומחכה להתקרר בקופסאות ולהכנס למקרר -
מרק ירקות עם גרגרי חומוס + קוסקוס
פרחי כרובית וברוקולי אפויים עם שמן זית תבלינים ופירורי לחם מעל
רוטב רוזה לפסטה (הפסטה תתבשל רק בבוקר)
שעועית ירוקה רחבה נשטפה ונחתכה ובבוקר תוקפץ עם סויה ותבלינים ושומשום
ושקדים שורים במים, בבוקר יהפכו לגבינה
&nbsp
&nbsp
כן, זה מה שאני עושה במקום לפרוק עוד ארגזים

תשמעי קטע...

פעם עברתי דירה אחרי שגרתי בה שנתיים ולקחתי אתי ארגז אחד שעמד ארוז מהמעבר הקודם!

ladybug6

New member
גם פה היו 3 ארגזים שעברו איתנו כמו שהם..

אני אמנם לא עוצרת להרהר בכל חפץ וחפץ אבל אני לא מהאוגרים, אני מוסרת/זורקת דברים שאני לא משתמשת בהם, גם בגדים, ומשתדלת מלכתחילה לא לצרוך יותר מדי למרות שקל להתפתות כל הזמן.
ותיכף גם אציץ בלינקים שצירפת

נ"ב יש רב-מכר היסטרי עכשיו באנגלית על סידור

בתים... של מישהי בשם מרי קונדו (לשיטה קוראים בקיצור "קונמרי"), היא טוענת שיש לקחת כל חפץ ולהביט בו ולשאול את עצמך אם הוא גורם לך אושר... ולפי זה להחליט אם לשמור או לא.
יש באינטרנט המון כתבות עליה וסרטונים ביוטיוב עם הדגמות איך לקפל בגדים... אני מצרפת כתבה פרודית משעשעת של מבקר ספרים שמפרסם "תקציר" של רבי מכר.

הסופ"ש בדרך!

יש לי חצילים קטנים שאני רוצה למלא בשקדים וירוקים סטייל-מיקי
אתמול הצלתי את התבשיל המלוח והפכתי אותו למרק מעלף בתוספת מים וחלב קוקוס וקצת כוסברה

נראה לי שמזג האוויר מבקש חמין לשבת. נראה

למעלה