שבוע טוב,אולי למישהו יש רעיון?

שבוע טוב,אולי למישהו יש רעיון?

בבה"ס של הבן עשו עבודות מרשימות על השואה , השוואת יומנים, ועוד. חלקם ממש התחברו לעיינין באופן מדהים וזכו לשיעור בחינוך ושורשים. חלק מהעבודה היה ראיונות עם ניצולים , מהמשפחה או מהקהילה והילדים הסריטו ובני למשל הרחיק תימלל את הראיון מילה ומילה. פניתי לבקשת הרכזת שכבה ליד ושם לפחות בכדי לשמור על העדויות ( חלקם של סבים וסבתות שלא הרבו לדבר) ולהפתעתי אין להם מקום איחסון. מעבר לכך שזה ממש ממש ביזיון אולי אתם יודעים על דרך אחרת לשמר? שבוע טוב - יעל (אמא של תומר).

שבוע טוב יעל אמא של תומר

באיזה פורמטים רוכזו החומרים. יש באפשרותינו לתת קטגוריה מיוחדת למאמרים, או לפתוח קטגוריה באלבומים אצלנו. הכל לפי התקן של תפוז, למשל תמונות, מצגות, או סרטונים.

טוב בני וענת,

אני לא ממש יודעת איך כל ילד ערך את העבודה , הראיון של תומר למשל גם מוקלטת וגם מתומללת כי לדבריו אם המרואיין יקדיש לו כל כך הרבה זמן ראוי שזה ישאר בלשון המקור מילה ומילה. אני יודעת שיש הרבה קלטות ועבודות כתובות אני מניחה שהרכזת תשמח לעשות מיון כלשהו.מדובר על ראיונות ארוכים של בן 4 ל 6 שעות.ילדה מהשכבה מצאה למשל פריט של סבתא ומשם התחילה לברר וללמוד את הנושא. אני אבדוק עם תומר לגבי זכויות יוצרים כי עד כמה שאני יודעת הילדים נתבקשו בכל מקרה לבקש רשות כי הם עורכים תערוכה מאוד מכובדת וגם כך הכל התפרסם. נוסף על כך הילדים נתבקשו לעשות "עבודת יצירה " ושם יש שירים וסרטונים אבל אלו כבר המסקנות שלהם. בכל אופן מדובר על המון חומר וחלקו מאוד מכובד אבל לעלות את כולו יכול להיות בעיה . מה שתחליטו - אשמח לעזור - יעל .

את מתכוונת לאתר אינטרנט?

או לחדר/מחסן? לדעתי, באתר האינטרנט של בית הספר, להעלות את העבודות, זה הכי אפקטיבי, אבל הבן שלך צודק לגבי בעייה של שמירה על "זכויות יוצרים" כי כבר הצעתי לו את זה. אולי ב"בית לוחמי הגטאות" או ב"משואה" יתייחסו לעבודות בכבוד הראוי.

למעלה