לניצת או כל מי שמעניין אותו/ה
התבשיל בסיר דוד שלי, אני שמה חלקי עוף שזה, קורקבנים ושוקיים או כרעיים
של עוף, בשר בקר כלשהו, שמתאים לצלי, אבל זה לא משנה, בדרך כלל אני קונה
את מה שבמבצע, כמות קטנה של ריאות בקר או עגל ( יש לי קצב שלפעמים
מביא את זה, אז אני קונה קילו בערך והוא מחלק לי את זה ל-3 שקיות),
אני לא כותבת כמויות, לפעמים אני מוסיפה גם חתיכות של חזה עוף או הודו,
אני שמה תבלינים כמו לצלי שביניהם גם תיבולית של קנור בניחוח צלי, אני
לא כותבת איזה תבלינים, כי כל אחד וטעמו, אפשר גם לשים בצל, אני לא,
כי זה לא טעים לי, אפשר קצת לטגן את זה בטיפה שמן, אני לא מטגנת את זה, מכסה במים עד מעל הבשרים
ומבשלת, בזמן הבישול, אני מכסה עם כל מיני ירקות מהירקות שבדרך
כלל אני מאדה, בכמות גדולה ולכן זה בסיר דוד, אם אני לא מוסיפה
את הירקות, אפשר בסיר נירוסטה בגודל נורמלי, אני מבשלת על אש קטנה
במשך שעה ומשהו, מוציאה לכלי את הירקות ולכלי אחר את העוף והחזה,
ממשיכה לבשל עוד כשעה ומוציאה את הקורקבנים, עכשיו מתפנה מקום
בסיר ואני מכניסה כדורי בשר מתערובת בשר בקר וחזה עוף והודו, שטחנתי
בעצמי, אני לא קונה בחוץ בשר טחון, אני נגעלת, אפשר
גם לעטוף בביצים קשות ויש קלופסים, זה נראה הרבה עבודה, אבל זה
לא, זה רק אורך הרבה זמן, שלוש שעות +-אני אפילו לא מורידה את הקצף שצף בזמן הבישול, זה לא מפריע לי, כי אני שוטפת ומנקה היטב את הבשרים,
אחרי חצי שעה מוציאה את הכדורים והקלופסים וממשיכה לבשל את הבשר ואת הריאות,
עוד חצי שעה ובודקת אם זה התרכך מספיק, אם לא, אני מבשלת עד שזה מתרכך,
זה תלוי בסוג הבשר,אני מפזרת בכמה מיכלי פלסטיק את כל המינים
ויש לי מבחר, אני מקפיאה ויש לי אוכל מוכן להרבה זמן, עכשיו הפטנט
שלי: את הרוטב שנשאר, אני שופכת לצנצנות ריבה ומקפיאה, בבישול
הבא אני כבר לא צריכה לתבל, יש לי רוטב מתובל מוכן.
בתיאבון ושיהיה לשובע, אשמח לרבל פידבקים.
נ.ב אני לא מריכה להיות במטבח בזמן הבישול, יש לי שעון עצר, שאני מכוונת
ולוקחת אותו איתי לאן שאני הולכת, אז אין חשש שאשרוף או אפספס משהו,
ד,א, אני משתמשת המון בשעון הזה, אפילו ובמיוחד לבישול ביצים.