שבוע טוב, אני מתעתדת להיות אם חד הורית לילד

שבוע טוב, אני מתעתדת להיות אם חד הורית לילד

מאומץ.

ידוע לי שאפשר היה לאמץ מרוסיה. הבנתי שכרגע אי אפשר לאמץ משם. עד הודעה חדשה ..האם יש מדינה אחרת שאוכל לאמץ ממנה?

תודה

שווה לברר בעמותות. לדעתי עוד לא סגורה הדלת

ליחידניות בכל רחבי רוסיה. נדמה לי שמחוזות מסויימים בהחלט עדיין מאפשרים זאת.
בהצלחה

אבי351

New member
כשיש חוק במדינה הוא בדרכ לא זמני ראי מה

קרה בגואטמלה דבר דומה....

נוני 75

New member
עדיין אין חוק... אבל

המצב של היחידניות ברוסיה כרגע לא ברור, מציעה לך לפנות לעמותת עתיד הילדים, אולי הם יודעים יותר- ע"פ ידיעות זרות החוק ימנע אימוץ של יחידניות מארצות בהן יש אישור להומואים ולסביות להתחתן, אז ישראל לא קשורה לעניין ,מצד שני, ישראל תמיד על הכוונת כשמדובר באימוצים. מחזיקה אצבעות לאמהות המיועדות ולילדים המתוקים שלא יעבור החוק.

איך שאני רואה את זה....

למדינת ישראל כמדינה אין שום אינטרס מיוחד לאמץ ילדים מחו"ל ,למרות שישנו אגף במשרדי השירות למען הילד.
כי בעניין ילדים,מדיניות המדינה היא "למען הילד" ולא "למען ההורה" או "למען האזרח"
האינטרס לאמץ- הוא תמיד אישי,פרטי .
ההכרות עם עוד מאמצים היא על פי רב החל משלב הרישום לעמותה,לא לפני.
ולכן קשה פה ההתאגדות כדי לקדם אימוצים מישראל.
הקושי הנוסף והגדול הוא שכדי לרקום קשר עם מדינה לשם אימוץ ממנה יש צורך בטוויית קשרים בכל מיני תחומים,ממש בדיפלומטיה,והארצות שמהן מאמצים הן לא ארצות עם נתיבים מאד סלולים אלינו כמו ארצות הברית למשל.אלה ארצות "עולם שלישי".שהיחס שלהן כלפי מדינת ישראל הוא יחס מורכב ומשתנה.
הממשלה עדיין לא ותיקה ועייפה.יש הרבה פוליטיקאים חדשים. הייתי ממליצה לכל בעלי העניין להתאגד בפייסבוק ולפנות לחברי כנסת טריים ונמרצים כדי לקדם ולהרחיב את אימוץ חו"ל.

China8

New member
רעיון טוב, אבל

רק עם משפט אחד קשה לי להסכים, שהמדינה היא למען הילד ולא למען ההורה.
אם מסתכלים על תעשיית טיפולי הפוריות בארץ, אני חושבת שמבחינת תמיכת המדינה וסבסודם של הטיפולים ישראל תהיה אחת המדינות הראשונות בעולם. אני לא מכירה עוד מדינה שמסבסדת טיפולי פוריות לזוגות עד לילד שני.
אז נכון שלמדינה יש אינטרס להגדלת האוכלוסיה, זה ברור, אבל קשה להתעלם ולומר שלא נעשה כאן המון למען ההורים.
אני בהחלט חושבת שצריך להלחם ולעשות רעש על מנת לפתוח עוד ערוצי אימוץ. אולי בתור התחלה קבוצת פייסבוק?

כשכתבת "לזוגות"

אמרת בזה הרבה מאד.
אילו היה מדובר בחשיבה על ההורה היו ניתנים פתרונות לארג'יים גם לאימהות חד הוריות.
התפיסה השמרנית שעדיין שלטת היא בפירוש "למען הילד" ומבחינת תפיסה זו ילד זקוק לשני הורים,ואחד זה "הרבה פחות".לכן יש אפליה כשמדובר בהורה יחיד.
ואני אכן חושבת שהאינטרס של המדינה הוא בהגדלת האוכלוסיה,כפי שכתבת,על ידי האוכלוסיה המקומית,והשמחות הפרטיות פחות משנות להם.

year of the cat

New member
אני לא יודעת למה את מתכוונת

מלבד פונדקאות, יש הבדלים נוספים? (תרומת זרע לא ממומנת אבל גם לזוגות היא לא ממומנת)

ייתכן שאני טועה?

ניסיונות הפוריות שלי היו כזוג נשוי.
אבל במקביל כן שמעתי מחד הוריות על פחות אופציות מצד המערכת הרפואית.
ידעתי יותר על תחושות אישיות של קיפוח מאשר על "פריסת מפת העובדות".
את בטוחה שבדיוק אותם תנאי מדינה לטיפולי פוריות קיימים עבור זוגות ועבור יחידות?
וחוץ מזה- השוני בהתר לפונדקאות הוא מאד לא זניח.

תמרי1008

New member
ההבדל היחיד הוא בהיתר לפונדקאות

ומסכימה איתך שזה הבדל ממש לא זניח ומאד לא הוגן.
טיפולי פוריות אחרים ניתנים ליחידניות כמו לזוגות.

יסמין@

New member
בקשר למה שכתבת

"כי בעניין ילדים,מדיניות המדינה היא "למען הילד" ולא "למען ההורה" או "למען האזרח"
זו המדיניות המוצהרת של השירות למען הילד כשמדובר בילדים/ות שכבר נולדו, לא בהכרח המדיניות של המדינה כולה. ענייני ערך: טיפולי פוריות מסובסדים (כאשר מדובר בילדים/ות שעוד לא נולדו), הבעיה הדמוגרפית וכו' וכו'

China8

New member
כתבתי זוגות

בכתיבה אינסטינקטיבית הלקוחה מעולמי שלי. כמו שכבר כתבו וכפי שידוע לי המדינה מסבסדת טיפולי פוריות גם לחד הוריות, ללא אפליה.
לא ברורה לי השאלה לגבי כמות ומגוון.
המדינה לא יכולה לתת תשומת לב לכל שמחה פרטית של כל אזרח. בכל מקרה, בדוגמאות הספציפית של טיפולי פוריות, כמו שכבר אמרתי, ישראל במקום מאד גבוה בעזרת המדינה בטיפולים ובניסיונות להפוך להורים.

למעלה