שבוע טוב! בתוכנית המועדון הקרובה, יחולו שינויים.

מיכי 10

Member
שבוע טוב! בתוכנית המועדון הקרובה, יחולו שינויים.

כרגע עוד לא סיכמנו סופית. אודיע רק ביום ראשון בערב על התוכנית הצפויה.
ההודעה תישלח לכאן, ובמיילים - לחברי המועדון וההנהלה בלבד.
לילה טוב, ולהשתמע.

מיכי 10

Member
שינוי תוכנית המועדון למחר:

ערב טוב חברים,

הייתי אמורה להנחות מחר ערב משחקים במועדון. אבל שוכנעתי ע"י שניים מכם, שאין טעם שאוותר על הזמנה שקיבלתי לערב פתוח במכון הלב בשיבא.
מנהל מכון הלב הוא הקרדיולוג שלי, ומנהל יחידת הקוצבים הוא הרופא שלי בתחום זה.
מעניין אותי מאד לשמוע את הרצאותיהם (ויהיו עוד רופאים מרצים אחרים), ולהשתתף בשלושה סיורים מודרכים ביחידות החשובות ביותר של המכון. אני מכירה שניים מהם, אבל עכשיו אראה אותם כאורחת. :)

שני האנשים שביקשתי שיחליפו אותי מחר, לא יוכלו להגיע מסיבות שונות.

אז אני מציעה שתיפגשו בעצמכם ל-Esperanta konversacio. או, אם למישהו מכם יהיה רעיון לנושא מסויים, Des pli bone kaj des pli bone.
רעיון שלאה הציעה לי לאו דווקא למחר - להמחיז ביחד קטעים - אבל נראֶה לי מאד מתאים כן למחר.
רק לתזכורת במה המדובר: יוסי היה לפעמים מתרגל אותנו כך, שהתחלקנו לזוגות, ואחד הוא למשל מוכר בחנות נעליים, והשני הוא הקונה. או אחד מלצר במסעדה והשני לקוח. או שיחה בין שוטר וגנב ועוד ועוד.

השתמשנו ב"הצגות" הקטנות האלה בהרבה הומור, כך שנהנינו כולנו, גם מלימוד אספרנטו, וגם מהבדיחות.

אולי כדאי להביא מילונים.

מאחלת לכם שתיהנו,
מיכל.

DoronModan

New member
אני די בטוח שאם יתנו לזה צ'אנס - ייהנו בגדול

יש חירות גדולה בלבוא למועדון ולדבר באספרנטו בלי תכנית כלשהי.
בתקופה שהייתי בארמניה, כמעט כל יום שישי הייתי מגיע למועדון האספרנטו במרכז העיר, ולא הייתה 'תכנית' כלשהי. אם מישהו הביא שקופיות, הקרינו שקופיות, אם חגגו יומולדת, הביאו כיבוד וחגגו (לי חגגו פעמיים, פעם ביום ההולדת שלי שאני עצמי שכחתי, ופעם כמסיבת פרידה). הייתה חברה שמחה, ודיברו אספרנטו טובה. האמת, לא פלא, כשמדברים אספרנטו כל שבוע בצורה חופשית.

DoronModan

New member
האמת - זו תהיה טפשות גדולה אם אנשים לא יגיעו

כי הרי אל"י משלמת עבור חדר המפגש, שנועד בדיוק בשביל המטרה הזו - לתרגל דיבור באספרנטו.

מיכי 10

Member
בדיוק כך, ולא זו בלבד, אלא שלפי מה ששמעתי על

החוזה שלנו עם ויצ"ו, אנחנו מקבלים זיכוי רק על מפגשים שאנחנו מבטלים עם הודעה מראש לויצ"ו
ואנחנו משלמים להם הרבה מאד (לדעתי), כך שחבל לבזבז סתם לאל"י.

וכפי שכבר מובן לנו עכשיו, ממה שכתב דורון בצורה ברורה ביותר, וגם הסכמתי מאד בדברים שכתבתי בתגובה, אלה יהיו הַהזדמנויות שלנו לתרגל את השפה בדיבור

מיכי 10

Member
נכון מאד! האמת שלפני חודשים לא מעטים, בעקבות "קיטורים"

שלי (בכתב) בפני חברי האסטררו, נתקבלה הצעה חדשה.

קיטרתי על כך שאין מספיק אנשים שמוכנים/יכולים, מסיבות שונות, לתת תוכניות במועדון. ולי כבר קשה מאד למצוא תוכנית שונה עבור כל שבוע ושבוע.
ביקשתי אז להפסיק לנהל את המועדון. זה קרה גם בגלל שחברים לא שִׁתפו פעולה בלהודיע אם לא מגיעים, במקרים של מזג אוויר יוצא דופן או בגלל סיבות כלליות אחרות, כמו למשל מרתון בת"א, שמשבש את התחבורה בעיר.
ועם כל הכבוד לחברים, ועם המוּכנוּת שלי בעבר לתת תוכנית בפני כל מספר של אנשים, אפילו רק אחד, בכל זאת חבל גם על המאמץ ועל הזמן שלי להגיע. אני לא משועממת כלל, חלילה, ויש לי המוני מטלות לא פחות חשובות במשפחה, בבית ובכלל.

אז בהנהלה החליטו לבוא לקראתי ולהקל עלי. היתה הצעה שניפגש רק פעמיים או אפילו פעם אחת בחודש, אבל לכך לא הסכמתי, כי אנשים היו עלולים להתבלבל בתאריכים של מתי באים או לא באים לקלובו.
ובעיקר, כי זה היה מפרק את המועדון צ'יק צ'ק.

ההצעה שנתקבלה על דעת כולנו: שֶׁבַּפעמים שלא תהיה לי תוכנית - נסתפק בִּפְֿגישות בלבד, ללא תוכנית. ואם למישהו יהיו טענות - שיתכבד ויגיש תוכנית בעצמו!

שמחתי על הפתרון, אך עד עתה לא ניצלתי אותו.
מה שסיפרת, דורון, על ההתנהלות בארמניה, מדבר אלי מאד! חושבת שזאת באמת הזדמנות להכריח את כולנו לדבר הרבה יותר אספרנטו, ולא לשבת כמאזינים פסיביים בלבד, או לומר רק מילים בודדות.
נהיה חייבים "לשפשף" את האספרנטו שלנו, כולל אלה מאיתנו שלא כל כך מעזים לדבר בהּ. ואולי נרכוש סוף סוף יותר אומץ, ורהיטות בדיבור. Espereble

מיכי 10

Member
אם מישהו קרא כבר את ההודעה הקודמת שלי, שנמחקה לבקשתי

ע"ִ אלדד, דעו שההודעה הנוכחית, נערכה על-ידי מחדש, כי לא אהבתי את הקודמת. והעשר דקות (מכסימום) של תפוז, לא אפשרו לי לשלוח את המעודכנת.

למעלה