נכון מאד! האמת שלפני חודשים לא מעטים, בעקבות "קיטורים"
שלי (בכתב) בפני חברי האסטררו, נתקבלה הצעה חדשה.
קיטרתי על כך שאין מספיק אנשים שמוכנים/יכולים, מסיבות שונות, לתת תוכניות במועדון. ולי כבר קשה מאד למצוא תוכנית שונה עבור כל שבוע ושבוע.
ביקשתי אז להפסיק לנהל את המועדון. זה קרה גם בגלל שחברים לא שִׁתפו פעולה בלהודיע אם לא מגיעים, במקרים של מזג אוויר יוצא דופן או בגלל סיבות כלליות אחרות, כמו למשל מרתון בת"א, שמשבש את התחבורה בעיר.
ועם כל הכבוד לחברים, ועם המוּכנוּת שלי בעבר לתת תוכנית בפני כל מספר של אנשים, אפילו רק אחד, בכל זאת חבל גם על המאמץ ועל הזמן שלי להגיע. אני לא משועממת כלל, חלילה, ויש לי המוני מטלות לא פחות חשובות במשפחה, בבית ובכלל.
אז בהנהלה החליטו לבוא לקראתי ולהקל עלי. היתה הצעה שניפגש רק פעמיים או אפילו פעם אחת בחודש, אבל לכך לא הסכמתי, כי אנשים היו עלולים להתבלבל בתאריכים של מתי באים או לא באים לקלובו.
ובעיקר, כי זה היה מפרק את המועדון צ'יק צ'ק.
ההצעה שנתקבלה על דעת כולנו
: שֶׁבַּפעמים שלא תהיה לי תוכנית - נסתפק בִּפְֿגישות בלבד, ללא תוכנית. ואם למישהו יהיו טענות - שיתכבד ויגיש תוכנית בעצמו!
שמחתי על הפתרון, אך עד עתה לא ניצלתי אותו.
מה שסיפרת, דורון, על ההתנהלות בארמניה, מדבר אלי מאד! חושבת שזאת באמת הזדמנות להכריח את כולנו לדבר הרבה יותר אספרנטו, ולא לשבת כמאזינים פסיביים בלבד, או לומר רק מילים בודדות.
נהיה חייבים "לשפשף" את האספרנטו שלנו, כולל אלה מאיתנו שלא כל כך מעזים לדבר בהּ. ואולי נרכוש סוף סוף יותר אומץ, ורהיטות בדיבור. Espereble