שבוע טוב דבר לי

t a m n u n a

New member
שבוע טוב דבר לי../images/Emo110.gif

אליכם. אז ככה: בבית שלום עליכם כפי שבודאי הנכם יודעים יש פעילות נהדרת. מחר אם ירצה השם.....תמיד אומרת מאמינה או לא.....מתחילה את קורס היידיש שלי...מה זה מתרגשת כמו תלמידת תיכון, ואז אוכל לקרוא אותכם במקום במשך שעה יותר מהר.... ודבר שני בסוף נובמבר ובתחילת דצמבר בבית שלום עליכם יהיה ארוע גדול עם זמרים ולהקת כליזמר.....אז הכינו את הגרונות. ועוד דבר.....ברעננה בבית יד לבנים יש תערוכה הקשורה ליידיש....ידיד שלי מברר ......וכשאדע מידע מדוייק יותר אעדכן אותכם ואולי אתם יודעים במה זה מדובר? חברה תתעוררו מה קרה לכם??????? יש חיים אחרי רייזלה ......!!!!!!!!!!

מי תהיה המורה שלך?

אני מכיר את אחת המורות הטובות שם. גם אני שמעתי על התערוכה ברעננה ואני עדיין מחפש מידע נוסף. ממה שהגיע לאוזני אני מבין שמדובר בתערוכה של חומרי אספנות של איש פרטי, רענני (מותר להגיד כך? גיי ווייס). אוסף של פוסטרים והקלטות של התיאטרון היידי בארצות הברית בתחילת המאה. אותי זה מאוד מעניין ואני מקווה להיות שם. אמורים להציג שם גם סרט נדיר שהופק באותן שנים בארצות הברית על התיאטרון היידי.

TAMNUNA1

New member
שם משפחתה על המורה../images/Emo110.gif

כץ, האם זו המורה שהנך מכיר?

לא, אבל אני בטוח שגם היא טובה

מנהל בית שלום-עליכם הוא אחד ממורי הטובים ביותר בספרות יידיש ואני סומך עליו שהוא בורר את המורים והמורות הטובים ביותר! מהיכרותי את האיש אני סמוך ובטוח בכך.

1haam

New member
האמנם יש?

חיים אחרי רייזלה? השארתי תרגום בית שלישי בתכתובת שם. שיהיה בהצלחה עם לימודי היידיש, עכשו כבר לא נוכל לרכל עלייך ביידיש. סתאאאאאם.

TAMNUNA1

New member
תודה לך על הברכות../images/Emo110.gif

ועוד תודה יותר גדולה על התרגום לבית השלישי לשיר רייזלה...מאד מאד דמאד יפה.

zimes

New member
פסטיבל "מיין שטעטל" באשדוד

הבטחתי, שאלתי, כתבתי - הנה הפרטים: הפסטיבל יתקיים במתנס י. דיונר, באשדוד, בתאריכים 31/10 - 3/11 (סופ"ש הקרוב). לפרטים - אפשר להתקשר ל 08-8642274, 08-8644814, 08-8524383. כמה אירועים מרכזיים: 31/10 17:30 - פתיחה חגיגית 20:30 - קונצרט חגיגי 1/11 17:30 - פתיחת תערוכת צילומים 20:30 - ערב הומור יהודי (יידיש ורוסית) 2/11 19:30 - תערוכת עבודות - מארק שגאל בעיני הנוער 20:30 - יידישלנד - קונצטר חגיגי (יידיש ועברית) 3/11 20:30 - יפתח - הצגה של תיאטרון "גליל" נצרת עלית (בכורה, רוסית) 22:00 - טקס סיום ובנימה אישית...
מקהלת ילדים של אמי תופיע בפסטיבל (פיצקולים ששרים (גם) יידיש. מרגש לשמוע. אולי אוכל להביא לכם הקלטה פעם), והייתי שותפה בתרגום של "יפתח" לעברית. רק שתדעו.

למעלה