שבוע טוב ובשורות טובות!
פרפה פסיפלורה קרמי ומיוחד

שבוע טוב ובשורות טובות!
פרפה פסיפלורה קרמי ומיוחד

בשבוע שעבר ביקשתי מתכון לגלידה עם תרכיז פסיפלורה,
חנה פ היקרה המליצה לי להכין פרפה, כשבאתי להכין את הגלידה בשום אופן לא מצאתי את ההודעה המדוברת.
חפרתי ברשת למתכון פרווה ולא מצאתי, חיפשתי בכל ספרי המתכונים וחוברות הבישול שלי ( ויש לי המון), שניה לפני שהתייאשתי מצאתי מתכון לפרפה דובדבנים, המרתי בפסיפלורה ויצא מושלם.
במהלך ההכנה כמעט חשבתי להזביל כי היה נראה שמשהו לא הולך טוב, לא הצלחתי לאחד את הקצפת עם הקרם בתנועות קיפול, נוצרו מלא גושים והחלטתי פשוט לטרוף במטרפה כך שיצא נוזלי משהו - החלטתי שאקפיא ואטעם למחרת, מקסימום נזרוק. יצא ממש ממש טעים וקרמי.
אז ככה, למתכון:
8 חלמונים
1 כוס סוכר
1 כוס חלב סויה או רגיל
250 גר' דובדבנים טחונים - אני, כאמור, השתמשתי בתרכיז פסיפלורה
1 כף מיץ לימון (שכחתי לשים)
500 מ"ל קצפת או שמנת מתוקה
מקציפים את החלמונים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה
מחממים את החלב לסף רתיחה
שופכים מחצית מהחלב החם לחלמונים וטופים מיד
מחזירים את תערובת החלמונים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד שמסמיך מעט, מצננים
מוסיפים את הדובדבנים (פסיפלורה) לחלמונים ומערבבים היטב
מקציפים את הקצפת עד לקציפה יציבה אך רכה
מאחדים את 2 הקערות בתנועות קיפול
מקפיאים ב2 תבניות אנגליש קייק או ב12 תבניות אישיות
מקפיאים, לפני ההגשה מפשירים לכמה דקות.
מקור: מגזין טעימות של עיתון משפחה



 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בכלל לא אוהבת פרפה, אבל לא יכולה עם התמונות שלך! והפרי

בעל הגרגרים האדומים הוא דימדמניות? לא זוכרת מה שמו, חושבת שאכלתי באנגליה.
 
כן. לא כ"כ אהבתי, הן היו חמוצות מאוד, אבל לא

מצאתי שום רעיון אחר לתוספת לפרפה והיה נראה ריק מידי בלי זה.
 
תודה, הרעיון היה שלך, הביצוע שונה כי כאמור לא מצאתי

את המתכון.
ואגב, אהבתי מאוד את הבלוג, הכנתי ממנו לשבת את הממרח עגבניות מיובשות והיה מוצלח מאוד.
 
למעלה