הנה - סופגניות
1 ק"ג קמח 8 כפות סוכר 4 כפות שמן 3 ביצים 300 מ"ל מים 4 כפות ברנדי כף וחצי שמרים יבשים 1 כוס מים פושרים אופן ההכנה לשים את כל החומרים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק לשים להתפחה שעה או עד שיכפיל אל נפחו צרים כדורים בגודל פינג פונג מניחים על ריבועי נייר אפיה מקומחים (כל כדור על ריבוע) מתפיחים שעה או עד שיכפיל את נפחו מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות (מחזיקים את הכדור עם הנייר אפיה וזורקים לשמן, כמובן בלי הנייר) דרך נוספת –לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר הרצוי להשאיר לתפיחה על משטח מקומח טוב או על ריבועי נייר אפיה מקומחים עד שיכפיל את נפחו