שבוע טוב ומבורך לכולנו...

הדסהש1

New member
שבוע טוב ומבורך לכולנו...

קשה להזכר במלחמת המפרץ אך חייבים לא לשכוח..
עכשיו בערוץ 10 יש את התזכורת של בבה בובה של מוני מושונוב
שנותן מעט פרופורציה לכל העניין...מקווה שלא נדע עוד מלחמות....

יוליקה

Member
מנהל
הלילה ה-17 לינואר זה הלילה בו הותקפה ישראל לראשונה

חלפו 25 שנה... עיראק כבר לא גרעינית... אבל איראן כן!
ואני לא מאמינה בכלום שהיא עמדה בתחיבויותיה כלפי הסכונות
הבינלאומית לאנרגיה אטומית... אז הם שפכו בטון על כור אחד
אבל יש להם עוד כ-3....
פותחים להם את כל חשבונות הבנקים מחדש והם יחדשו את
אספקת הנפט... אבל הם יימשיכו את חימושם של החיזבאללה
וחמאס... שנאיימים עלינו פי עשר יותר מהכור שהשמדנו בעיראק.

אפרת10511

New member
בוקר טוב ושבוע טוב לכולנו

בוקר טוב ומבורך לכולם רק בשורות טובות ואהבת חינם [
] .

מינהר

New member
הסינים הדיחו את מנכל תנובה. הרווחיות

של תנובה לא מספיקה להם. כאן היתה מחאת הקוטג והטילו קצת פיקוח ורוצים להטיל פיקוח על עוד כמה מוצרים. מעניין מה יקרה במתיחת חבל בין 2 אלה. ישראל והסינים. המנכל המודח הציע תכנית התיעלות של ביטול כפילויות ניהוליות בתנובה, אבל לסינים זה לא הספיק.
http://www.themarker.com/markets/1.2823380

shron17

New member
המלצה חמה לתפוסי הגב,ולשאר בעיות כאבי -שרירים,,,

התעוררתי בבוקר כשהגב היה תפוס והכתף כואבת,
בקושי יכולתי ללכת כמה צעדים,כי הכאב היה בלתי נסבל,
וכעת הכול ישתחרר לחלוטין וכבר אין כאב, הודות לפיתרון גאוני שהציע לי הרוקח ,מדובר על "פלסטר -דראגון," (זה שמו),
(זהו ריבוע פלסטר,שגודלו כ- 20 על 20 ס"מ).
מרגע ההדבקה של הפלסטר,החומר הצמחי שבתוכו ,מתחיל לפעול ,
ומחמם בהדרגה את האזור הכואב,ויוצר תחושת מתיחה במקום בו הודבק,לאחר כמה דקות,הכאבים נרגעו, לאחר שעה יש תחושת חום נעימה בגב,וכמה דקות הראשונות שלאחר ההדבקה,הכאב חולף.

זהו ,
רציתי ליידע את מי שעדיין לא מכיר , את הפלסתר נגד כאבי-גב, הרגעת כאבי -שרירים וכול שאר סוגי הכאבים בכתף.

בברכת שבוע טוב,
ורק בריאות
ממני שרון.

ניומה

New member
תודה על התזכורת. יש לי פלסטרים כאלה

אבל אני אף פעם לא זוכרת להשתמש בהם בשעת הצורך.

באשר לסרטו על שוברים שתיקה. ראשית כדאי לדעת מי הסריט את הסרטון בשום מקום לא נאמר על מה קבלו את הכסף ממה ששוברים שתיקה אמרו הכסף ניתן על הסעות עזרא נאווי היה נהג הסעות ועל זה הוא קיבל את הכסף.
אני מניחה שאת הסרטו הסריטו אנשי אם תרצו שבעיני הם ארגון ימני קיצוני ואני לא רוצה להוסיף הגדרות.
שוברים שתיקה מעצבנים את השלטון ובצדק כי הם שמים מראה לפני הפנים ומה שרואים לא מוצא חן כי זה לא יפה. כי לכיבוש אין מראה יפה. אבל כדאי מאד שתושבי ישראל ידעו איך זה נראה מבפנים מה שמרביתנו לא יודעים ולא מתענינים אבל צריך לדעת לאן אנחנו שולחים את ילדינו וצריך לדעת כמה מהם חזרו מהשרות שלהם בהלם קרב או וחולים נפשית שאחר כך מתחילים לצרוך סמים ושאר מריעין בישין
התעלמות מדברי שוברים שתיקה לא תורמת לשום דבר.

יוליקה

Member
מנהל
האם לדעתך תחקירני עובדה

ישתמשו בסרטונים של "זו ארצינו"
זו כותרת הסרטון:
תמצית חלקו השני של תחקיר עובדה שלא שודר עקב לחץ של ארגוני שמאל

שוברים שתיקה זה כנראה בעיקר

שמאל קיצוני, ומימין יש לנו ימין קיצוני - רוצחים בכוח ובפועל. יופי של עם.

מינהר

New member
ימית, האם עשו מחקרים על הקשר בין

שרות בשטחים והלם קרב? גם אחרי מלחמות ישראל האחרות חזרו חיילים עם הלם קרב. אני מסכימה איתך, שזה דבר מאוד בעייתי, ועצוב שהצעירים פונים לסמים בשל השרות הקשה. השאלה מה הברירות. אם הגבול יעבור 10 קמ ממרכז הארץ והשכנים יתנהגו כמו בעזה, או כמו דאעש, אז כמה מליונים אצלנו יהיו בהלם קרב. ועוד כמה מליונים יברחו. שאלה ממש קשה. ואין לי פתרון.
כשהיה מדובר בלבנון היה ברור שאין לנו מה לחפש שם. אבל יו"ש זה חלק מישראל וכמה דקות מן הבית.

ניומה

New member
שוברים שתיקה הם חלק אינטגרלי מהעם

היושב בציון הם ציונים הם פטריוטים הם שרתו בשטחים ועדיין ממשיכים לעשות מילואים ומרגישים מאד לא טוב עם מה שמחיבים אותם לעשות שם בשם איזו מדיניות שלא ברור כלל מהי ולאן היא מובילה. והם רוצים שכולנו נדע מה הם עושים שם כי מרבית העם בכלל לא מודע לארועים האלה.
אני לא יודעת את כל הפתרונות אני רק יודעת שהמצב הזה לא יכול להימשך לאורך שנים. ושהממשלה הזאת מובילה אותנו לעברי פי פחת כל יום שומעים גם מהעולם ביטויים של אי נחת מהנעשה בשטחים וזה ממיטב ידידינו הם לא צריכים את שומרים שתיקה או מישהו אחר שיספר להם מה קורה. הם נמצאים פה יש דיפלומטים, יש עיתונאי חוץ, יש אנשי שירותים חשאיים שמסתובבים ויודעים בדיוק . אני מקוה שאיכשהו מישהו יתאושש. ויעשה מעשה אולי ביבי שקיבל עכשיו כוח של שליט יחיד מה שהוא יאמר המפלגה שלו כולל הקיצוניים ביותר יקבלו כי אין להם מנהיג אחר והם לא יוותרו על הכסאות שלהם. הוא רק צריך לרצות .

יוליקה

Member
מנהל
אז שיפנו את הביקורת שלהם

כלפי מוסדות המדינה ואושיות החוק במדינה שלנו בלבד!!!
הפצת הביקורת שלהם מחוץ למדינה גובלת בבגידה!!!
לגייס את אויבי ישראל והתקשורת העויינת את ישראל למטרותם
היא בגידה בר' גלי!!!

הלם קרב יכול להיווצר רק מקרב.....

יש גם כל מיני סוגים. כל הזמן שמענו על מי שהתחרפנו, על אלו שלא ישנים בלילה וכדומה.
אבל ברוב המוחלט של המקרים מדובר בבעיות קלות מאוד, לא מורגשות.
הנושא הזה של הלם קרב לא היה מוכר אלא רק החל משנות השישים. במבצע סיני למשל היה אירוע שנלחש מפה לאוזן, על חייל שנשפט בבית משפט שדה בגין מורך לב מול פני האוייב, ונדון למוות. רק מאוחר יותר כאשר הוברר שהיה מדובר בהלם קרב, קיבלה המשפחה פיצויים בתנאי שתשתוק.

אני אישית גיליתי זאת אצלי כאשר בסוף השירות הסדיר שלי, אחרי שכל חבריי נהרגו ביחידת "כיתת-השועלים" בשובנו ממסע מדברי לעירק וחזרה (על זה בספרי "כיתת-השועלים") .
הוזמנתי ליחידת הפסיכולוגיה של צהל (ששכנה המבנה הגדול שעל גבעת האהבה בנס ציונה) ושם אחרי בדיקה וחקירה של זמן מה, הבהירו לי שאני סובל מהלם קרב, אבל זה לא יפריע לי בחיים, והעובדה שעד שנות התשעים שירתתי תקופה מלאה במילואים כולל השתתפות במלחמות.

במשפחה שלי גילו זאת רק לפני שנים לא רבות, כאשר בת דודי (מאירה) שהיתה תאומתי בנפש, נפטרה ממחלת הסרטן, במשפחה המורחבת תמהו שאני לא מגיע , ואחי הסביר לנוכחים מדוע אני לא מגיע, כיוון שאני לא יכול להשתתף לא בהלוויות ולא באזכרות. עד אז זה היה ידוע רק לאשתי.

ואז הם נזכרו שכאשר באתי לבקרה כשהיתה חולה, ישבתי בשקט בפינה ולא דיברתי, ורק כשיצאנו משם הרגשתי שכמו סלע ענק הוסר מעליי.

סיפרתי את הסיפור הזה, רק כדי להראות שיש כל מיני סוגים של הלם-קרב, הרוב המוחלט אולי 98% הם מהסוג החלש ביותר, ואותם מגלה מי שקרוב לאדם כשיש לו איזה מנהג לא רגיל, אפילו קטן.

אני יודע שלעיתים יש ספקנים, "מה , הכל קורה לו?", סבא שלי אמר - שמי שעושה הרבה יש לו זמן לעשות עוד, ומי שלא עושה כלום, אין לו זמן לשום דבר.....

הייתי פעיל מאוד בכל חיי בנושאים שונים, ויש לזה בהחלט תוצאות, ואת זה אפשר לראות בספרים שכתבתי (13 ספרים מתוך 23 עבודות מחקר). סיכום הדברים מופיע בספר "קורות חיי". וכמדומני שהעליתי פעם את רשימת הספרים שכתבתי.
סה לה וי.....

ניומה

New member
למה, מה עשתה לך דפנה ליאל.

כדאי מאד לשפוט דברים לגופם. אבא שלה הוא בן אדם פרטי ויכול להגיד מה שהוא רוצה. אנחנו מדינה חפשית דמוקרטית. אבל מתקרבים מאד מאד בצעדי ענק לתקופות שאני לא רוצה להזכיר את שמם שהיו נהוגים במשטרים אפלים. מלכי ההסתה כבר עובדים ומשפיעים על הציבור ובנט קפץ ואמר שכל עובדי משרד החוץ הם משתפ"ים או משהו כזה רק בגלל שליאל היה פעם מנכ":ל משרד החוץ. מסוכן מאד מאד. וסגנית שר החוץ גם היא קפצה ודברה על השבדים וליברמן אמר להחרים את איקאה. אם זה לא היה כל כך מסוכן זה היה מצחיק.
במקום להתרכז בדברים החשובים באמת איך להוציא אותנו מהבוץ מסיתים את תשומת הלב של הציבור לדברים טפלים וממש לא חשובים.

למעלה