את מזכירה לי בתים רבים שהגעתי אליהם כחוקר
ואנשים כל כך כועסים (בצדק, אבל זה לא יעזור להם) ושואלים:"למה הוא גנב לי את הטלויזיה? מה, אין לו מצפון?".....
אני מסביר להם שאם היה לפורץ מצפון, הוא לא היה עבריין, ואני יכול רק להבטיח שאעשה מה שצריך להגיע לרכוש שלהם.
היום אסור להאמין לשום דבר, ותמיד לשמור הוכחות על כל דבר.
אם השטח היה בחזקתם של השכנים, הרי ישנם תקדימים רבים לכך שגם מאבק משפטי לא יעזור כיוון שיש תקדימים לכך.
למשל:
1.
ליד ככר דיזנגוף היתה תחנת דלק. באחר הימים הגיע פרסי וטען שהשטח שלו ודרש אותו בחזרה והוכיח בכתובים שהשטח שלו. בית המשפט פסק לרעתו כיוון שהוא לא גילה שום התנהגות של בעלים משך השנים.
2.
ההיפך מזה, היה שטח צמוד לקפה האמנים "רוול" בתל אביב אולם השטח היה מגודר בגדר נמוכה, צמח עליו דשא שהיה מושקה ומנוקה פעם בחודש והגדר נצבעה פעם בשנה. למרות שהבעלים (גם הוא מפרס) לא עשה שום דבר עם השטח מעל 50 שנה, איש לא יכול לגעת בו כיוון שהוא מוכיח שהתנהג כבעלים.
3.
בחולון ישנה דרך שהיתה מתחברת בין איזור התעשיה לתחנת הדלק שעל כביש החוף ואל כביש החוף. יום אחד החליט הבעלים לסגור את המעבר ולגבות "דמי מעבר" (בכל יום עברו בדרך זו אלפי מכוניות).
בית המשפט קבע שבעלותו על הדרך פקעה אחרי שלא הראה שום התנהגות בעלים משך עשרות שנים.
מאחל לכם הצלחה.