שבוע טוב חודש טוב רק טוב

שבוע טוב חודש טוב רק טוב ../images/Emo23.gif

למרות שהרהיטים זזו לי אמש בשבתי מול הטליזיון , ובראותי איך הד"ר לתחמנות שקרים וצביעות לוקח את הסובארו עם הצ'ק , בסיוע אלו שהוא סובב בגבם את הסכין ללא הנד עפעף , אבל אלו החיים אמר בן זוגי וחזר לפתור את הסודקו , לא לפני שספר לי שבשרותו הצבאי בתל נוף היה שלט מאיר עיניים בחדר התדרוכים לטייסים ובו נאמר - " הסתכל סביבך - זה שאינך רואה הוא שיפילך" אז מכאן שלוחים דברי נחמה למאמי הלאומית - מירית מלוד , שמלבד משפחתיות , ערכים, יושרה ואמונה בצדקת הדרך לא היה לה מה להציע , זו כנראה סחורה שכבר אין לה קונים....... יאללה נעבור נושא, כמו שכתבה כאן פעם אשה אורחת "זה רק ספורט" - טגידו ....איך אתם בונים טיול לחו"ל ? האם השקול הכספי הוא המנחה אתכם? חברת הנסיעות? אתם מעדיפים במאורגן? באופן עצמאי? מקדימים להרשם? יש לכם המלצות לקיץ הקרוב? מישו היה למשל באמסטרדם ויכול לתת טיפים? המשך יום נעים

וואחד וואחד ../images/Emo6.gif

ממש לא מתייחסת לזכייה כספורט. עצובה שמשהי שידעה לשחק את המשחק ולהשאר נאמנה לערכיה לא זכתה. עצוב הרבה מעבר למשחק/ספורט. לחופשות בד"כ יוצאים בנוסע העצמאי. למעט מדינות שהלוגיסטיקה קצת יותר מורכבת<תלויה במספר רב של טיסות פנים, מלונות שצריכים להזמין מראש> נעזרים בסוכן שתופר לנו "חליפה" פתרון קצת יותר יקר שמאפשר לטייל לבד אבל עם אבא מאחור שדואג לנכל. באמסטרדם היינו 3 ימים הספיק די והותר. מי מצטרף לצעדה בים?

אנפה2

New member
גוטה מורחן, כך אומרים בדאצ' (הולנדית).

אנחנו אוהבים מאוד טיולים מאורגנים, זה מאוד מפנק, לוקחים לנו את המזוודות מחזירים לנו אותם, מחכה אוטובוס, לא טועים בדרך (מצב שיכו לגרום לנו למריבה זוגית איומה) מכוונים אותנו בדיוק למקומות המתוירים, יודעים מתי יש ימי חג ומקומות מתוירים סגורים, לוקחים אותנו לערבי פולקלור קונים כרטיסים לאופרות או אופרטות, תמיד יש מדריך מקומי שדואג שלא נפספס, והמלונות ברמה מעולה. לי חשוב בטיול לשהות במקום שהוא לא פחות טוב ותנאים פחות טובים מביתי. אני מאוד מסתכלת איזו חברת נסיעות מארגנת את הטיול כי זה אומר לגבי המהות ולגבי אוכלוסית המטיילים (תאמינו לי). בודקת בתכנית שלא יהיו יותר מדי אופציות, כי אופציות עולות חסף, כמו כן בודקת היטב שאין יותר מדי ימים פנויים, כי גם זה עולה כסף. מבררת אם בתי המלון ממוזגים ואין שם משמעת חשמל (כמו בטורקיה למשל או יון שם באמצע הלילה נסגר המזגן). מזמינה מראש ואז מבררת אם הטיול אכן יוצא. לא אוהבת לטייל לבד רק עם בעלי, כי אם הוא טועה בדרך כפי שכבר אמרתי עפיוזים שלי מזנקים, ולמה זה מגיע לו? בחור טוב וחמוד שכזה. יש מקומות כמו גרמניה וארה"ב שאנחנו מטיילים לבד, כי מכירים את השפות. באמסטרדם , בדה האג היינו, נחמד שם, יש את המדו רודם, שוק בפרחים, שווקי הגבינות, כפרי הדייגים, יש שם מקום כמו דיסני, כמו כן היינו בביתה של אנה פראנק, יפה שם לראות את רוכבי האופניים הבתים המצועצעים, הנהרות והבתים עליהם, ללכת לרחוב החלונות האדומים.

אל על יוצאת במבצע חסר תקדים ל- 24 שעות.

היי מבצע "24 יעדים ב- 24 שעות" של אל על ייערך ביום ג', ה-26 במאי, החל משעה 10:00. במסגרת המבצע תציע אל על כרטיסי טיסה מוזלים בכל פעם – 2 עד 3 יעדים. היעדים יוצעו בתורם בכל שעתיים עגולות במשך היום והלילה. ההכרזה על היעדים המוצעים למכירה תיערך בכל פעם 10 דקות לפני תום השעתיים של היעדים הקודמים. ההכרזה תיעשה באמצעות תשדירי פרסום בטלוויזיה, ברדיו ובאינטרנט, באתר אל על ובמוקד אל על *2250. ניתן יהיה לרכוש כרטיסים ישירות באתר אל על, או דרך מוקד המכירות הישיר של אל על בטלפון *2250 או אצל סוכני הנסיעות. מכירת הכרטיסים תחל בשעה 10 בבוקר ותסתיים בשעה 10 בבוקר שלמחרת. למבצע זה הוקצו מאות כרטיסים. טווח המחירים- החל מ- 299$ ליעדים באירופה, החל מ- 649$ ליעדי המזרח הרחוק והחל מ- 799$ ליעדי צפון אמריקה. בנוסף יוצעו במהלך יום המבצע כרטיסי טיסה במחירים חסרי תקדים של 99$ ו- 199$ ליציאות בחג שבועות (בתאריכים מוגדרים) בטיסות נבחרות באתר "אל על ספונטני". הכרטיסים מיועדים ליציאות מסוף מאי עד סוף אוגוסט. לפרטים נוספים- http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/Deals/Deals/Campaigns_items/he_mutraf240509 בברכה, נציג אל על

אנפה2

New member
אני כבר מוכנה להזמין 2 כרטיסים למיאמי

תוכל להודיע לי כאשר יהייה? תודה מראש.

../images/Emo6.gif שק שינה יש לך?

עוד לא קרה לי שהתקשרתי למבצעים האלה וזכיתי בכרטיס מוזל, למרבית הפלא הם נגמרו בדיוק שניה לפני...... צריך אולי לישון על המדרכה לפני המשרדים כמו האמרקאים בלילות לפני הסייל של ראש השנה בדומה למבצעים של הדקה התשעים בעת בקור האפפיור זה נראה לי כתרגיל פרסום מבריק! בהצלחה לך

w o m a n 10

New member
טיול לחו"ל ../images/Emo160.gif

לא רואה הישרדות לכן לא יכולה להשתתף בצערה של המפסידה או בשמחתו של הזוכה
בקשר לטיול לחו"ל. 1. השיקול הכספי תמיד מנחה.. מה לשות ,בסוף מוכרחים לשלם. יחד עם זאת הסכום נמצא בטווח מחירים... כשהמחיר הגבוה בטווח גם אפשרי. 2. בדרך כלל אנחנו אוהבים לצאת עצמאי... אחרי שגיליתי את הצימרים אז בכלל... עבורי זו אופציה מועדפת, אוהבת את החיכוך עם אנשי המקום. במקרה של מדינות בעייתיות כמו דרום אפריקה, אליה ניסע הקיץ, אנחנו שוקלים נסיעה בטיול מאורגן אעפ"י שחברים עשו זאת בצורה חצי עצמאית ונהנו. אישית אני לא אוהבת להזמין הרבה מראש... אישי לעומתי אוהב להיות בטוח.. אז פעם כך ופעם כך
אמסטרדם, טיילנו בה יומיים במהלך טיול ממושך יותר בהולנד. לנו הספיק... אני לא אהבתי אותה. טיפים? אם נכנסים אליה עם רכב שכור לרשום את הכתובת המלאה במקום בו חונים. זו העיר היחידה בה שילמנו דו"ח חניה... הגענו כמה דקות לאחר שפג תוקף הכרטיס,כיון שהכתובת שהעתקנו לא הייתהמלאה, ראינו את השוטר שרשם את הדו"ח דבר שלא עזר לביטולו. מה כן אהבתי? פאריז, ברצלונה, דרום ספרד (מלגה). דרום ספרד הוא איזור מדהים, גם ערים וגם נופש... מאוד נהנינו.

שבוע טוב ומקסים לכוווולם

מזל שיש את WOMAN 10 אחרת לא הייתי מבינה שמדובר ב"הישרדות", לא רואה, לא מעניין. לגבי טיול, ולמען הגילוי הנאות - בעברי הרחוק הייתי מלוות קבוצות לחו"ל. על טיול אנחנו מחליטים בהתראה קצרה, שבוע - שבועיים מקסימום. היעד בדרך כלל נבחר בהתאם למבצעים המוצעים באותו רגע. לפעמים היעד נבחר קודם ואחר כך מחפשים את המבצע. בקיץ אנחנו לא נוסעים בדרך כלל, עמוס צפוף ופשוט לא אוהבים את זה. שיקול לדוגמא: בספטמבר שעבר, כשהיה חם ומגעיל, נסענו לאלפים (גרמניה אוסטריה) כדי להתקרר קצת. התקררנו הרבה. בשום אופן לא מאורגן, טיולים מאורגנים מניסיוני האישי הם בשיטת ההליקופטר. ואני אסביר. ישראלים אוהבים לקבל כמה שיותר בכמה שפחות כסף, כך שברוב הטיולים המאורגנים לוקחים להמון מקומות במינימום זמן, כדי לסמן וי. בטיולים בהם זה לא כך (ויש כאלה) התשלום הוא בהתאם (בדרך כלל גבוה). חוץ מזה נוסעים כל הזמן באוטובוס מלא אנשים, במקום באינטימיות של הרכב הפרטי. הפסקות פיפי מאוד בעייתי בטיולים מאורגנים. ומסכימה עם מה שכתבה אנפה2 לגבי העניין הזה. לגבי אמסטרדם, גם אני לא אהבתי. המון מסוממים ברחובות, הם פשוט שפוכים בכיכרות העיר. המון ואני מתכוונת להמון כייסים וגנבים. ולא שווה את המאמץ, למרות שמבחינת אמנות והיסטוריה יהודית יש לעיר מה להציע. ולגבי פארק השעשועים כמו דיסני - נקרא "הפטלינג" ויש גם את SIX FLAGS לאוהבי ריגושים בלבד, ועד כמה שזכור לי זוגך לא ממש בקטע של ריגושים. לאן כן? איטליה כמובן. אין על האיטלקים, גם חתיכים (למרות שגם ההולנדים לא רעים), גם האוכל ובעיקר הגלידה, גם השפה - נעימה לאוזן אלפי מונים מההולנדית. צריך להמשיך? איזור הרי הדולמיטים מהמם, אגם גארדה מדהים, על רומא בקיץ הייתי מוותרת, מזכירה את ישראל יותר מדי מבחינת אקלים, למרות שאני מתה על רומא. טוסקנה, אם אתם אוהבים יין. עוד יעד שבטוח לא העלית על דעתך - פורטוגל. זה טיול קצת יותר מורכב מאחרים, כי הוא לא בדיוק על מפת הטיולים הישראלית, מה גם שאין לשם טיסות ישירות (כמדומני). אפשר להסתדר שם גם אם אינך דוברת פורטוגזית אבל מבינה או דוברת - ספרדית / איטלקית / צרפתית, כי בגדול זה די דומה. ליסבון מדהימה, המון מה לראות ובמרחקי הליכה. אנשים מדהימים. אוכל מעולה (אם אתם בקטע של מאכלי ים ודגים). ביחס ליתר מדינות אירופה היא זולה יותר. אם תצטרכי עזרה ביעדים האלה בשמחה.

w o m a n 10

New member
מה שלומך חורזת קטנטונת ../images/Emo8.gif??? ../images/Emo24.gif

אמסטרדם גם נורא מלוכלכת. אפטלינג - לא מיועד למבוגרים אלא אם כן הם מלווים בילדים
המתקנים שם , אם זכרוני אינו מטעני, מאוד מינורים באתגריותם. פורטוגל? מעניין... נתת לי רעיון

maybesure

New member
אמסטרדם

אותי כעיר היא די הגעילה, עם כל הריח של החשיש מהקופישופ מה בכל זאת יש לראות שם? בית אנה פראנק ככר דאם, מוזיאון מדאם טוסו (נראה כמו בכל מקום אחר בעולם..) מוזיאון העינויים, מוזיאון הסקס הולנד יפה הרבה הרבה יותר מחוץ לאמסטרדם. אנחנו לנו באמסטרדם (לצערי), שכרנו רכב לימים שתוכננו לטיולים מחוץ לאמסטרדם. בתוך העיר חניה היא שחיטה! היינו עם הילדים, אז התאמנו חלק מאתרי הבילוי לילדים (אפטלינג, עולם המים)

maybesure

New member
ככה בונים טיול לחו"ל

(אצלנו..) האיש יושב עם מפות, עם "למטייל" ומתחיל לזהות שמות של יישובים קרובים לאזור בו רוצים לטייל, מקיש את שם היישוב ומחפש שם אטרקציות ואתרי תיור. אחרי שיש מקומות מעניינים לבקר בהם, ממקמים מסלולים על המפה בצבעים לפי ימים. אח"כ עורכים טבלה עם צבעים תואמים לימים, מכניסים את שמות האתרים - ימים ושעות ביקור, עלויות. ממקמים לפי סדר היום המתבקש מהמסלול ויאללה לדרך. לכל יום קובעים לפחות עוד אתר אחד פוטנציאלי למקרה שישאר זמן. אבל הכי כייף זה להחליט בדרך לרדת מכביש מהיר ולהכנס לכבישים קטנים בין יישובים לא מתויירים, וכל זה בדרך אל היעדים. עם ג'י. פי. אס זה אפשרי בקלות יחסית כי תמיד יחזיר אותך לביש מהיר ברגע שתבקש. ככה בשוויץ נפלנו על יום טקס אבירים באיזה מבצר על הר גבוה שהטיפוס אליו היה ברגל. יום האבירים כלל תלבושות אופייניות לתקופה, מלאכות ואמנויות אפייניים, מאכלים ומוזיקה - וכל זה כי במקרה ראינו אנשים נוהרים להר ביישוב הזה, ופשוט עקבנו אחריהם. טיולים מאורגנים יצאנו רק עם מקומות העבודה. טיול אחד לאיטליה היה נפילה בגלל מדריך לא מוצלח. שאר הטיולים שיצא לי להשתתף בהם היו מאורגנים היטב אבל פנו בעיקר לאטרקציות תיירותיות ולא לחיים האמיתיים של האוכלוסיה המקומית - שאותי מעניין הרבה יותר. אם הייתי צריכה לצאת לבד - מן הסתם הייתי בוחרת טיול מאורגן - אבל עם האישלי אלוף בניווטים גם בלי ג'יפיאס - תמיד נעדיף טיולים עצמאיים. משתדלים לא לצאת בשיא חופשות הקיץ - אלא ביוני מיד עם סיום הלימודים (21/6), או באוקטובר. העלויות לא כ"כ שיקול כיוון שכל הטיולים שלנו לחו"ל מומנו ע"י מקום העבודה, והטיולים המאורגנים עלו פרוטות.

יש לי יש לי

גם הייתי כבר פעמיים, אבל דווקא בפעם האחרונה מחוץ לאמסטרדם, אז הטיפים שלי להאג ואיזורים מחוץ לעיר. נוסעת שוב בשבוע הבא - אשמח לטיפים של "הולנד למתקדמים" יש לי מלון באמסטרדם ותוכנית אין....

מכל מלמדי השכלתי

וואלה איזה שלל הצעות ורעיונות מאד מענין להכנס לראש של אנשים אחרים
יש צדדים לחוב ושלילה לכאן או לכאן בין טיול מאורגן לטיול עצמאי אולי נפתח פעם טבלה ונקיים הצבעה שוב תודה על כל העצות הטובות

למעלה