שבוע טוב , חזרתי בואו לשולחן

mumfor4

New member
שבוע טוב , חזרתי בואו לשולחן

אז רשמית התחיל החופש , אחרי ספירת מלאי והמון השלמות של קניות נכנסתי למטבח , בסוף שבוע היו לנו פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול בגרסה טבעונית , אנשים בישראל לא מבינים שזאת מנת גורמה בהתחשב במחיר הפלפל ליחידה
המתכון כאן , http://mum4four.com/?p=1376

הבטחתי לילדים שנכין עוגיות ג'ינגר ברד , לשם כך הצטיידתי בקורצני עוגיות לחג המולד , היו לנו פעמונים, עצי אשוח , איש , שק של סנטה או ארנבת לא החלטנו מה זה עדיין, כוכב , את הבצק הכנתי מהלילה , בבוקר הוא היה קשה כמו אבן , לקח לו זמן להתגמש , ממליצה לרדד בין שני ניירות אפייה , בגלל הדבש הוא טיפה דביק .
העוגיות יצאו מעולה , אין מילה אחרת , אני הפחתתי בכמות הדבש ועשיתי שינויים לפי הטעמים שאנחנו אוהבים , מי שרוצה יוסיף דבש ויפחית מים .
2 כוסות קמח לבן מנופה
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר דמררה, עדיף כהה
3 כפות מולסה או דבש נוזלי
3 -5 כפות מים להוסיף בהדרגה
מעט מלח (חובה )
ללוש לבצק, להניח במקרר לשעה.
לרדד בין שני דפי נייר אפייה.
לקרוץ צורות.
לאפות 8 דקות חום בינוני בתנור שחומם מראש.
אפשר לקשט או פשוט לאכול ולהתאהב.
לקישוט הכנתי אייסינג בצבעים , אני משתמשת בג'ל . מעט אבקת סוכר וממש מעט מים , לערבב עד שאין גושים בכלל , אפשר להוסיף צבעי מאכל , סוכריות , וכיד הדמיון הטובה עליכם .
http://mum4four.com/?p=2605
תהנו מהחופש והמשפחה .













 

mumfor4

New member
מכינה לבד

מערבבת אבקת סוכר וממש ממש מעט מים
בגדול צריך לוסיף חלמון ביצה אבל אני לא מוסיפה , זה טעים להם ככה
לא מתחברת לאכילת ביצים נאות.
 
לא הכנתי שום דבר מענין השבוע,

אבל ראיתי ברשת משהוא מענין, שלא עדין לא הזדמן לי להכין:
https://www.facebook.com/455865664600226/videos/471952206324905/?fref=nf

ובשביל לשמור לי את זה גם כתבתי את המתכון:
3 כפות (45 גרם) חמאה ממוסת
2 כפות גבינת פרמזן
1 כפית אבקת שום
1 כפית טימין
מלח ופלפל
8-10 תפוחי אדמה חתוכים דק דק
נכנס לתנור לכ55 דקות עד שהתפוחי אדמה קריספי.
 

mumfor4

New member
זה מאוד מאוד טעים , הכנתי פעם עם בטטות


וגבינת רוקפור יחד עם גבינת צ'דר שזה מה שהיה לי בבית ( תמיד יש לי צ'דר ) , אבקת שום גבישי אני משתמשת קבוע לדעתי תבלין חובה במטבח !
שווה לנסות עם תפוחי אדמה והמנדולינה הזאת להיט !
תודה רבה על השיתוף ניריתוש
 
נראה טוב וכיף להכנה


לא ממש נתנו לי השבוע להיכנס למטבח.
היה בעיקר פסטות, ביצים קשות וסלט ליד שחתכתי לעצמי-לא משהו לרוץ ולספר

&nbsp
אתמול הכנתי אורז עם פסטה בטריאקי (תערובת מוכנה של קנור) ופרגיות בפפריקה אדומה עם פטריות ובצל.
&nbsp
להיום יש חזה הודו טחון אז הולכת להכין קציצות ונראה מה נכין כתוספת, אנחנו ספונטניים
 

shuttles3

New member
איזה יופי!

אצלנו היו אורחים פחות ספונטניים ויותר ספונטניים, כך שהיה אוכל יותר מושקע וטרי וגם פחות מושקע ופחות טרי (לא להיבהל בבקשה, הכוונה בסך הכל לעוגה שהקופאה והופשרה ולעוגיות של אתמול
).
&nbsp
אז היה מרק כרישה וחומוס עם פרמזן של ג'יימי אוליבר, היה סלט פסטה, אבוקדו וגבינות של בני סיידא, היתה גבינת ברי אפויה עם פירות יער אדומים ושחורים בליווי בגט, היה פאי תפוחים וגבינת צ'דר (שבעלי סירב לאכול [קיבל שיחת picky eater] והאורחים ביקשו תוספת), עוגיות, המון תה מסוגים שונים וקצת יין וקונייאק טוב.
בשביל הבית נשארו שאריות, וגם בישולים רגילים, דוגמת צלי, תערובות דגנים, סלמון אפוי, תפו"א בתנור, סלטים שונים וכד'.
הילדון הכין לי סיר מרק ענקי - הוא אחראי על לזרוק ירקות, תרכיז מרק ומים פנימה ולערבב, ואני אחראית על הבישול עצמו. כלומר הוא עושה את העבודה הקשה ואני רק פותחת אש ומכוונת טיימר
.
&nbsp
הידד לטמפרטורות שסוף סוף ירדו אל כיוון ה-0 מעלות, דבר שמאפשר לי לבשל את כל מה שמתחשק לי בכל שעה ביממה, כי אפשר לקרר את הכל בקלות בחצר של הבית (כולל להשאיר סירים לבוקר ורק אז להכניס למקרר)
.
 

mumfor4

New member
הכול נשמע לי טעיםםם

כשגרנו בגרמניה , לשכנים ממולי היתה תערוכה של צנצנות וסירים על אדן החלון
כשראיתי את גודל המקרר הבנתי , זה גאוני !
תמשיכי לבשל בספונטניות ולא בספונטניות , כייף שיש סו שף במטבח
איף אפשר לסרב לפאי תפוחים וגבינת צ'דר תסבירי לי ?
 

shuttles3

New member
תודה


ממש לא בשלנית, פשוט יש לי כמה מקורות מתכונים שאני סומכת עליהם ואני לא מאלתרת שום דבר... (אלתור לא מביא לשום דבר טוב במטבח שלי. אל תצחקו, אבל יש לי מתכון לחביתה של סופ"ש - הולכת לפי ססמא "אם זה עובד, לא לגעת!").
&nbsp
גם לי אין מושג איך בעלי סירב לפאי תפוחים וצ'דר. אולי הייתי מוותרת על תוספת הצ'דר מעל המלית (יש גם בתוך המלית וגם למעלה). את השיחה הוא כמובן קיבל בפרטיות, כך שלא היתה לו ממש ברירה, אלא לשים חתיכה בצלחת ולחפור קצת שהאורחים לא ישימו לב
.
 

placid1

New member
את לא באזור טורונטו? היום היו פה 12 מעלות וזה גם

מה שצפוי בהמשך השבוע ועד שנה הבאה אין שום תחזית בכוון האפס מעלות..... אצלנו אם תשאירי סיר בחוץ ללילה זו הזמנה למסיבה עבור הרקונים....
 

shuttles3

New member
12 מעלות (או 16 אם מדברים על היום...) יש ביום, לא בלילה

בלילה אנחנו קרובים ל-0, כך שאפשר להשאיר סירים בכיף. 5+ זה עדיין בסדר גמור. בלילה שעבר היו 13+, ואז כמובן לא היו שום סירים בחוץ.
אין לידנו רקונים (טפו טפו טפו), רק חתול של השכנים, כמה ציפורים וכמה סנאים באים לבקר בחצר, והם ישנים בלילות
.
 
נהדר

נראה לי שנלך על להכין מחר את העוגיות ונחלק לשכנים לכבוד החג!
אם יצא לפועל אצלם
 
למעלה