שבוע טוב יתומים ו ייתומות !!

gtg4ever

New member
שבוע טוב יתומים ו ייתומות !!

שיהיה לכם שבוע בלי בכי .. שמח מאלה באנרגיה ו בשלום !!

הי ../images/Emo13.gif

עוד שבוע יש לאבא שלי אזכרה (18 שנים
), אני ממש בהלם החודשיים האחרונים פשוט רצים לי פתאום כבר סוף חודש אב מה שגם אומר שעוד חודש וקצת ראש השנה
קצת עצוב שהאזכרה של אבא שלי באה לי בהפתעה, בד"כ אני במתח שבועות (אולי עדיף ככה) חוץ מזה, ג'ורג'
לא ענית למסר האחרון שלי

soso_sami

New member
עונת האזכרות

עניין מדהים.... 12 יתומים שפגשתי וכולם עורכים אזכרות בקיץ. סי אמרה שמלחמות לא קורות בחורף. אבל היא גם אמרה שהן לא קורות בקיץ.... לא?! מבצע סיני - קיץ ששת הימים - קיץ יוה"כ - סוף הקיץ וחורף 73. של"ג - קיץ מלחמת המפרץ - חורף לבנון השניה - קיץ אז אם מלחמות לא קורות בקיץ כי חם ואם מלחמות לא קורות בחורף כי קרררר אז איך זה שנהרגו אצלנו כל כך הרבה אנשים?!?!

אף פעם לא חשבתי על זה ככה

גם בן כיתתי שנפל בלבנון נפל בקיץ, האזכרה שלו היא בשישי הבא וחייל נוסף מהרצליה נהרג באותו השבוע בשריפה שהיתה בקיץ 97 בלבנון, אני זוכרת שההלוויה שלו נערכה במקביל לאזכרה של אבא שלי

elior bm

New member
חמישי שעבר הייתה אזכרה לאבא שלי

לא להאמין שעברו 20 שנה........... לאחר שנים רבות שאמא לא נכחה באזכרות ובימי זיכרון היא הגיעה לאזכרה. באותו יום הגיעה אלינו קצינת נפגעים להביא את שי הרמטכ"ל כי לא נכחתי בטקס.. יצא לנו לדבר המון על אבא ועל כך שאני בעצמי הולכתלהיות משקית נפגעים.. ד"א,נאמר לי שרוצים לראיין אותי מכייוון שאני יתומת צה"ל שהולכת להיות משקית נפגעים. עוד דבר.. אני יודעת שבזמן האחרון הנוכחות שלי כאן דלה.. אבל זה לא כי אני לא רוצה פשוט אין לי כל כך זמן, אני נימצאת ממש לפני סיום השנת שירות אז יש מלא הכנות לערבי סיום פרוייקטים אחרונים וכד'.. ותאמינו לי שאני מתגעגעת...

וואו, הלכת כל השנים לבד לאזכרה?

כל הכבוד לך
אני לא בטוחה שהייתי עומדת בזה 20 שנה זה המון זמן, לחשוב איזה הבדל בין אז להיום לאן יראיינו אותך? נשמח לקבל עדכון

soso_sami

New member
טקס

האם עדיין עורכים אצלכם טקס אזכרה מלא על פי ההלכה לרבות חזן הקורא תהילים, אל מלא רחמים, יזכור וקדיש? מה זה "שי הרמטכ"ל"? קצינת נפגעים עדיין מגיעה? למה? אצלנו המגע עם שלטונות הצבא נותק יחסית מהר. כבר בשנה השלישית לא ערכנו טקס אזכרה אלא מפגש משפחתי ליד הקבר והגיעו עוד כמה חברים. בשנה החמישית כבר היינו רק המשפחה המצומצמת (3) ואחרי עוד כמה וכמה שנים התחלנו להתרחב כי נוספו הילדים (נכדים).

סמי, מה זה מפגש משפחתי ליד הקבר?

אצלינו אם אין רב (למשל באזכרה של סבא שלי) דוד שלי מסיים את כל התפילות בכמה דקות ואנחנו הולכים, זה ממש משאיר תחושה של ריקנות
באזכרות של אבא יש רב צבאי (אנחנו שומרי מסורת) אבל עדיין זה כל כך קצר

soso_sami

New member
מפגש משפחתי

מפגש משפחתי זה סוג של "אזכרה אלטרנטיבית". כיוון שאנחנו לא ממש שומרי מסורת וכיוון שאנחנו לא ממש מרגישים בנוח "לרדוף" אחרי אנשים שיגיעו לאזכרה וכיוון שאנחנו משפחה מאוד מצומצמת ואין לנו מניין כל זה הביא אותנו לכך שאנחנו מגיעים בימי הזיכרון (עכשיו כבר בערב יום הזיכרון אבל זה סיפור נפרד) ובימי האזכרה שלושתינו בעיקר (אמי, אחותי ואני) ולפעמים בתוספת אחיינים שלי ועכשיו גם כבר בתי בת ה-7 באה ביום הזכרון. מאז השנה השלישית החלה ירידה "דרמטית" של חברים שהגיעו לאזכרה ואח"כ כבר לא ראינו טעם להטריח את שלטונות הצבא שיבואו לערוך אזכרה וכך נשארנו עם מפגש של כולנו סביב הקבר. פעם עוד נהגתי לנסות לאסוף אנשים ולומר קדיש אבל גם את זה הפסקנו ואנחנו רק עומדים, מפטפטים, צוחקים, הולכים לבקר עוד כמה קברים של חברים שלי שנהרגו עשור אחרי אבי ובנים של חברים שנהרגו שני עשורים אחריו ו... הולכים.

elior bm

New member
אצלנו עורכים טקסים על פי ההלכה.

באזכרות של אבי יש רב צבאי. שי הרמטכ"ל זהו שי שכל יתום עד גיל 21(לא סגורה על הגיל) מקבל לקראת כל יום זיכרון. לביקורים של קצינת נפגעים אין הגבלה.. הכל תלוי בצרכים ובבקשה של המשפחה. הקצינה שהגיעה אלי היא לא הקצינת נפגעים שלי אלא מישהי מענף הנפגעים של השיריון והיא הגיעה כדי להעניק לי את השי.

אפשר להיות חוצפנית ולשאול

מה היה השי? מסקרן אותי כמה הם משקיעים כיום (לא מבחינה כספית, דווקא למתנות שקיבלתי יש ערך סנטימנטלי עבורי) לדעתי הרמטכ"ל שנתן את המתנות ההכי יפות בזמני היה אמנון ליפקין שחק

elior bm

New member
גם בתקופה של שאול מופז היו דברים יפים

ןמעבר לזה מיוחדים.. בדיוק על זה דיברתי עם אמא שלי, כי פעם המתנות היו מקסימות ובעלות משמעות. השנה קיבלתי שובר לאופניים =/

למעלה