שבוע טוב לכווווווולם

ddh1

New member
שבוע טוב לכווווווולם

טעימות קטנות משבת והרבה מאוד בזכותכן. צילמתי קצת לפני וקצת אחרי. אז מה היה לנו השבת: ערב שבת: מרק כרישה טעייייייייים סלטים: ארטישוק עם שמיר חמוצי הבית חצילים סלק וכרפס גזר וכרפס- יוכי הסלט שהבן שלך הכין.... חסה, תפוזים ושזיפים מיובשים אבוקדו סלומון בתנור אנטיפסטי של גולדה מאיר קינוח: תפוח אפוי עוגת שוקולד שבת צהרים סלטים: ממרח כבד סלט ביצים חציל רומני חיצלים, בזיליקום גמבה ,בצל מטוגן ואגוזי מלך- טעייייייייייים פלפל קלוי אנדיב או בעיברית עולש ממרח אבוקדו בשר עם המון שום וקצת שומן כבש תפו"א ירושלמי או בעיברית מתוקנת "בטטה כשביה"
ברוקולי ברוטב מיונז על בסיס שמן זית קינוח: סלט פירות על בסיס מרנג עוגת תפוזים של מאיוש ולכם פורום יקר, מידי יום אני נכנסת מס' פעמים ביום. וכיף לי להוריד מתכונים. דעו לכם שהאוירה הטובה והיצרתיות עושים חשק לבשל ולעשות עוד. ולמרות שאינני ישנה בלילות כבר 8 חודשים מאז שנולדו התאומים המקסימים. אתם נותנים המון כוח. אז תודה לכולם!
 

ddh1

New member
חלות ולחמניות

באפית לחמים עדיין טעון שיפור רב הם יצאו לי דחוסות מאוד. למי שיש רעיון לשיפור אשמח לקבל.
 

ddh1

New member
בשר

בטטה כבשיה, וברוקלוי ברוטב מיונז על בסיס שמן זית
 

רותי410

New member
מזל טוב להולדת התאומים. ואת צודקת

אחלה פורום. אני, שאני לא בשלנית (בלשון המעטה, כן??!!!), קיבלתי חשק בזכות הפורום הזה. כבר הכנתי כמה וכמה מתכונים. השבוע, למשל, הכנתי את עוגת המייפל של יוכי. רציתי פחות מתוקה אז הכנתי אותה ובמקום אגוזים ומייפל מרחתי ממרח קוקוס ורציתי ליצוק רוטב שוקולד, אבל לא היה לי ולא היה לי זמן להמיס שוקולד אז זריתי אבקת קקאו. הכנתי את העוגה לבת דודה שלי שילדה בת. הם אמרו שטעים, אבל אני לא ממש הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית, אז עשיתי עוד גרסה והפעם הקצפתי את החלבונים והוספתי חצי קוקוס ומרחתי למעלה ואפיתי. (הפעם להבדיל אלף הבדלות שלחתי לבית אבלים). אבל גם הפעם לא הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית. נראה לי שאחזור לגרסה המקורית. כי העוגה משתבחת במקרר או בפריזר. יש לי עוד רעיון אבל נבדוק אותו קודם. זהו. אז תודה ליוכי ולמאיוש ולגולדה ולחני ולחנה וליפית ולשירה - ובעצם לכל מי שהעלה לכאן מתכונים ותמונות. בזכותכם (יש גם הרברונן שנתן כמה מתכונים טובים, תודה), כולנו נהנים. השבוע עוגת השוקולד והגבינה של ג'ודי עם הטיפ של יוכי של הגדלת כמות הגבינה על חשבון השוקולד. מקווה שיצא טוב. ושבוע טוב ומבורך לכולם
 

מאיוש י

New member
דינה התמונות יפיפיות ומגרות

כל הכבוד על השיתוף, והכל נראה מצויין לגבי הלחם אני לא יודעת איזה מתכון יש לך אבל הסוד בבצק של לחם הוא לישה מרובה ממש ללוש 7 ,8 דקות אם אין לך כוח תשימי במיקסר ותני לו לעבוד על מהירות הכי נמוכה במשך הזמן שציינתי
 

מאיוש י

New member
ומצטרפת לברכות מזל טוב לתאומים

גיסתי ילדה לפני שבועיים וחצי תאומים והיא עדיין "בהלם" ממש קשה לה הם קטנים מאוד אפילו עוד לא עשו ברית עד שהם ישמינו קצת.
 

ddh1

New member
סלטים

גם עשיתי את הסלט גזר של הבן של יוכי, עם הכרפס והשום אבל לא נשאר לצלם
 

ddh1

New member
תפוח אפוי בתנור

עם רוטב קרמל, אגוזים וצימוקים
 

ddh1

New member
תודה רבה לכולם על הפירגון

והמחמאות. מאיוש, מזל טוב להולדת התאומים במשפחה. לגבי החלות האם את לשה אותם מס' פעמים ומתפיחה או מספיק ללוש פעמיים ולהתפיח בין כל לישה?
 

מאיוש י

New member
דינה כנסי

אני לשה פתפיחה פעם אחת. מעצבת אותם ללחמניות או חלות ומתפיחה פעם 2 ההתפחה השניה צריכה להיות קצרה לא כמו הראשונה בקיץ מספיק רבע שעה בחורף בערך חצי שעה. ההתפחה הראשונה בערך שעתיים ,בחורף.
 

יוכי68

New member
דינה, איזה מעדנים.......וואו הכל 10../images/Emo24.gif

לגבי הלחם......כמו שאמרה מאיוש לישה מרובה , התפחה כפולה וחשוב מאוד מאוד להתפיח את הלחמניות/החלות בתבנית לכ 10 דקות לפחות....ההתפחה בתבנית תתן את האווריריות הסופית וכמובן לא לייבש יותר מידי בתנור.
 
למעלה