שבוע טוב לכולכם

RomiVais

New member
שבוע טוב לכולכם

יש לי שאלה, עברתי את הניתוח ביום חמישי על הבוקר וביום שישי לפני שהשתחררתי מבית החולים הרופא אמר לי 6 ימים רק נוזלים והדיאטנית אמרה רק יומיים... כמה ימים כדאי לשתות רק נוזלים? מה כדאי לשתות? מה לא כדאי לשתות? אולי יש לכם הצעות שלא חשבתי עליהם... ובכלל, מה אסור ומה מותר מייד אחרי הניתוח? אני מרגישה שיצאתי מבית החולים ללא הדרכה מפורטת.. תודה מראש ושיהיה לכם יום נפלא :) רומי

עדי.פ

New member
הי רומי ומזל טוב

לאחר הניתוח מומלץ (הומלץ לי ע``י דוקטור סובחי) שבעה ימים של נוזלים הנוזלים שאפשר הם מים, תה , מרק עוף מסונן וסיידר לא מוגז צלול זה הכל בלבד מנסיוני - זה לא קשה כמו כן חשוב לשתות לאט לאט לאט לאט ( כוס בחצי שעה) כך שצפויים לך כמה ימים של להיות מחוברת לכוס מיים. חוץ מזה אם יש עןד שאלות - תרגישי חופשיה עדי

RomiVais

New member
תודה עדי

אני מודה לך מאוד... זה הורג אותי... הדיאטנית כבר אמרה לי לאכול... למה כל אחד אומר משהו אחר? האמת? אני סומכת יותר עליכם פה בפורום מאשר על הרופאים. לגבי השתייה, אני אשתה רק מה שאמרת, זה בכלל לא קשה, אין תחושת רעב בכלל... למרות שהדיאטנית אמרה לשתות מהכל... מה לגבי חלב? סמיך מדי? שוב תודה רומי

עדי.פ

New member
לגבי החלב, חכי עוד כמה ימים

כשתרגישי שהקיבה בסדר (אין התכוצויות וכד`) שתי מעט חלב פשוט (מנסיוני) יש סיכוי שתצטרכי לרוץ לשרותים אחרי החלב וזה לא מומלץ במצבך) שתי תה בינתים (בלי סוכר :))

רוייקו

New member
כלכלה לאחר הניתוח :

שלום לך ובשעה טובה ארבעה ימים ראשונים לאחר הניתוחים מומלץ לקיים כלכלת נוזלים, ריבוי שתיה (דלי קלוריות) תה, נס קפה, מרק 10, מיצים דלי קלוריות וללא חתיכות או גושים. מהיום החמישי והאילך אפשר להוסיף בהרדרגה גבינה רכה ומעדנים ללא גושים או חתיכות עד 5 אחוז שומן, דייסות דלילות, מרקים מסוננים, מחיות גרבר ומחיות ירקות ופירות מרוסקים היטב בבלנדר. מומלץ מאוד להתקיים על כלכלת מזון בלנדר או נוזלי דל קלוריות וזאת לא רק משום שמסייע בהורדה במישקל אלא על לתת לריקמת הקיבה להתרפא לאחר הניתוח ולהמנע מלחץ על הקיבה בחודש הראשון. כדאי להיות ממושמעים.

RomiVais

New member
תודה לך!!

תודה רוייקו, למזלי אני מאוד ממושמעת אז לא נראה לי שיהיו בעיות... :) רק שלא פירטו לי בצורה כזאת מקודם, בבית החולים. מה לגבי ממתיק מלאכותי? (נוזלי למשל) לתה? מותר? שוב תודה רומי

רוייקו

New member
* מותר להמתיק בכל ממתיק מלאכותי

כדאי להמנע ממינונים משמינים של סוכר. כדאי להשתמש בכל צורה של ממתיק מלאכותי דל קלוריות.

שירז29

New member
רומי,מזל טוב,וברוכה השבה...........

כמה טוב לראות אותך פה שוב איתנו..... לגביי מה ששאלת אני מצטרפת לתגובתו של עדי,ורוייקו. ולגביי הממתיק המלאכותי,שהוא סוכרזית,אפשרי להוסיף לתה... שיהייה לך בהצלחה,בהמשך הדרך.... באהבה שירז.......

רונית-1

New member
בשעה טובה ובהצלחה

רומי תשתדלי לנצל את המומנטום של תחילת הניתוח להורדה מירבית במשקל. אם את מרגישה שאת יכולה להמשיך על כלכלה נוזלית דלת קלוריות מעבר לחמישה ימים או שבוע כמו שהמליצו לך עשי זאת. ולגבי כלכלת בלנדר בהמשך אחרי חודש בערך תתחילי לחזור לאכילת אוכל לא טחון אלה מעוך במזלג ולאט לאט להגיע למצב של אכילת מזון רגיל. כך תאכלי הרבה פחות. מרגישים את הפאווץ מתמלא ומפסיקים מיד לאכול. ואל תשכחי ללעוס ללעוס ללעוס וללעוס. למידת לעיסה נכונה תמנע ממך צרות רבות עקב חתיכות מזון גדולות שנתקעו במעבר הפאווץ`. בהצלחה רונית

RomiVais

New member
תודה!

לכמה זמן התכוונת שאמשיך עם הכלכלה הנוזלית? אני קצת מפחדת מהבעייה הבאה: אם אני ממשיכה בכלכלה נוזלית הרבה זמן- ברגע שאני אכניס גם אם קצת קלוריות נוספות - אני אשמין. אצלי זה תמיד היה ככה... יש הצעות? תודה רבה והמשך יום נעים, רומי :)

רוייקו

New member
* השלב השני או השלישי של כלכלה

שלאחר הניתוח, מורכבת גם היא ממיסגרת של עד 1200 קלוריות. הניתוח מסייע לצמצם כמויות ולאכול לאט. אם אוכלים מזון רך, ניתן לאכול ממנו כמעט ללא הגבלה. בשביל זה צריך משמעת פנימית שלך. כשתגיעי לשלב הכלכלה המוצקה, אשמח לנדב לך תפריטים למכביר.

RomiVais

New member
עכשיו שאני חושבת על זה

עולה עוד שאלה, אני ממש מצטערת אם אני מציקה, אבל למען האמת אני מפחדת לטעות ומפחדת להיכשל במטרה העיקרית... אמרת ``...מורכבת גם היא ממסגרת של עד 1200 קלוריות...`` אני היום עם מה שאני שותה מגיעה למעט מאוד קלוריות... אולי 200-300, ואפילו לא... אני אמורה להגיע ליותר? אם כן, איך? שוב תודה רומי נ.ב. מה היינו עושים בלי הפורום הזה? ;-)

רוייקו

New member
רומי, הערך הקלורי שצורכים אחרי

הניתוח הולך וגדל בהדרגה עד למיסגרת של 1200 ק` לא כדאי לצרוך מעט מדי קלוריות. זה משבש את כל התהליך המטבולי והגוף מסתגל למעט קלוריות, כך שברגע שמעלים את כמות צריכת הקלוריות ליותר מיזה, עולים במישקל. הצריכה השפויה עומדת בין 1000 ל 1200 ואחר כך, כשרוצים לשמור על זה ולרדת לאט יותר, אפר לעבור ל 1500, אבל יותר מיזה לא כדאי כבר.

RomiVais

New member
אני מודה לך,

אבל השאלה היא בעצם, לכמה קלוריות כדאי להגיע בתקופה של הכלכלה הנוזלית, ואיך? אני מקווה שאני לא מטרד ;-) אתה בהחלט עוזר המון! לילה טוב ושיהיה יום נפלא, רומי

רוייקו

New member
בשלב הנוזלי, מומלץ לצרוך לא פחות

מ 800 ק` ליום ולא יותר מ 1200. חשוב לשתות הרבה. כ 3 ליטר ביום... המקורות לכלכלה הנוזלית יכולים להיות מרקים מסוננים, מיצים דלי קלוריות מסוננים, ללא חתיכות, מעדני חלב עד 3 אחוז שומן, ללא חתיכות וגושים, תה, קפה, נס קפה בשבוע השני אפשר להתחיל עם כלכלת בלנדר שכוללת דייסה, גבינות רכות, מעדנים, פירה, ירקות מבושלים מעוכים, מרקים ללא חתיכות או מרוסקים, גרבר, מחיות פירות או ירקות, ביצה רכה מעוכה (כדאי עם גבינה או משהו רטוב) ועוד

עדי.פ

New member
800 קלוריות בשלב הראשון?? איך???

בחיים לא אי אפשר להגיע ל800 קלוריות מהנוזלים (מנסיון - ואני שתיתי המון) אפילו לא בשלב הכלכלה הרכה . אל תתרגשי מפחות מדי קלוריות (תפחדי מיותר מדי קלוריות) עדי

למעלה