שבוע טוב לכולם - אשמח באם תארגנו

dag007

New member
שבוע טוב לכולם - אשמח באם תארגנו

קבוצה לדייג מסירה. באם סקיפר (מקווה שלא יכעס) יכול לתרום מעט ידע בנושא + עליות זה יהיה נחמד. אולי מנהלי הפורום ירימו את הכפפה? אפרופו, דיג מסירה,לא חשבתי על מחלת ים!! אני מניח שזה יכול להוות בעיה עבור חלקנו. האם למישהו יש נסיון?? אני יודע שיש מדבקות שניתן להדביק מאחורי האוזן וזה עוזר!!! בטוח לרוקח בבית המרקחת. ממתין להתפתחויות חיובית בנושא.

לגבי מחלת ים

יש כדורים למחלת ים. לי יש נסיון מ-ע-ו-ל-ה עם דרממין וטראבמין. את שניהם אפשר לקנות ללא מרשם. מונעים את מחלת הים לחלוטין, ויש לכם עסק עם אלוף העולם במחלת ים. חיסרון קטן הוא שהם מרדימים. לא ממש קריטי בפעילות שאינה מסוכנת ולא צריך ריכוז מיוחד.

בת ים

New member
דרממין חסר כרגע בארץ

זלזול רב חודשים בחולי הים
טרבמין כדור חזק, אבל יעיל. על המדבקות אני לא ממש ממליצה,הן גורמות ליובש קיצוני בפה וטשטוש ראיה. קיימות גם תרופות טבעיות כמו קוקוליין. בגדול, מחלת ים היא מחלה חולפת...קצת קשה בהתחלה, אבל מתגברים. בהצלחה

רגע רגע רגע. ראיתם מה שאני ראיתי?

בחורה פה בפורום דיג? ממש בחורה מהסוג הניקבי? אמנם לא תקדים, אבל בהחלט נדיר. אפשר לשאול את הגברת האם היא דייגת ממש, או דייגת כורסה?

חץ הכסף

New member
דראמאמין וטראוומין זו אותה גברת -

- אותה גברת בשינוי אדרת. דודי הדייג אומר שמחלת ים היא מחלה של מרבית האנשים הבריאים, הבודדים שאינם נפגעים ממנה הם מיעוט יחידי סגולה שמרביתנו אינו נמנה עליו לצערנו. מחלת הים קשה בהתחלה, באמצע ובסוף ההפלגה !!! אלא אם היא חולפת קודם לסוף... וחולפת לה לאחר זמן קצר וללא תרופות כאשר מציבים את הרגליים על הבטונים של המזח. בת ים, שתי שמות התרופות שאת ויוביוב הירוק מדברים עליהםDramamine\Travamin הם למעשה אותה תרופה המיוצרת ע"י שני יצרנים שונים בשמות מסחריים שונים אך למעשה מדובר באותה תרופה. "דימנהידרינאט" הוא השם המקצועי של תרופות אלו, המשמשות לטיפול בבחילה ובהקאה, במחלת ים ובסחרחורת. מנגנון פעולת התרופה אינו ידוע אך כנראה שהיא משפיעה על המבוך באוזן הפנימית. תופעות הלוואי העיקריות בנטילת התרופה הן טשטוש, יובש בפה וכאבי בטן אשר במקרים חמורים יש לדווח לרופא. טשטוש הראיה והפרעות במתן שתן הן תופעות נדירות אך עליהן יש לדווח לרופא בכל מקרה. הפסקת התרופה כאשר משתמשים בה למחלת ים- תעשה כאשר אין בה צורך יותר, במקרים אחרים רצוי להוועץ ברופא. לפני קבלת התרופה יש לדווח לרופא על מחלות לב, פרכוסים, מחלת כבד או כליה, גלאוקומה, ערמונית מוגדלת, לחץ דם גבוה, נטילת תרופות אחרות, הריון, הנקה, תינוקות, ילדים וקשישים. מומלץ להימנע מנהיגה (או מהשטת כלי שיט, הטסת כלי טיס, רחיפה וכדומה) עד שלומדים כיצד התרופה משפיעה על המשתמש בה. מומלץ להמנע מאלכוהול שעלול להגביר את תופעות הלוואי של התרופה במערכת העצבים המרכזית, ועוד. שתי התרופות דורשות מרשם רופא! הסיכון ממנת יתר הוא גבוה. הסיכון לפיתוח תלות הוא נמוך. המידע הנ"ל מהספר- תרופות, המדריך השלם החדש. מאחר והתרופה עשויה לגרום לטישטוש ולטשטוש הראיה, הרי היא עלולה לגרום לתאונות עבודה "לימאי" הטירון או הותיק או למי שאסור לו להשתמש בתרופה זו. טישטוש עלול לגרום לנפילה על הסיפון ולחבלות בשעה שהסירה מתנועעת על הגלים או חס ושלום לנפילה לים ולשמש מזון לחיות הים למיניהן(למרות שיש כאלה שהיינו עוזרים להם בדחיפה קלה...). מאחר ויש לבלוע את התרופה חצי שעה לפני ההפלגה יתכן כי נוטל התרופה יחוש בהשפעות הלוואי טרם ההפלגה ולכן במקרה של הרגשת טישטוש, טישטוש בראיה או כאבי בטן וכו´, עדיף לדעתי להשאר על החוף\ על קרקע מוצקה מאשר לסבול למשך מספר שעות על הסירה. תרופה יעילה אחרת שאני מכיר נקראת "סטונאטרון" ומיועדת במיוחד, למיטב ידיעתי, לטיפול במחלות שיווי משקל (כגון מחלת ים). יתכן שניתן לרכוש אותה "מעבר לדלפק" כלומר ללא מרשם רופא בבית המרקחת ואם לא, הרוקח יידע אתכם על כך. בכל מקרה, רצוי להתייעץ ברופא ובוודאי במקרים של אנשים הנוטלים תרופות אחרות או לכאלה החולה במחלות מסויימות או נמצאים במצב רפואי שונה מהרגיל. ושתיהיו לי בריאים!

helpmeplz

New member
מספר תיקונים

תשובה יפה רק היא לא מדויקת... אני משתמש בכדורים טרבמין נגד הקאות בנסיעות, לצערי יש לי את הבעיה הזאת, אני משתמש בתרופה זאת הרבה ולא דרוש לה מרשם, רק עדיף להתיעץ עם הרופא המשפחתי לפני... אני לא מרגיש תופעות לוואי... הכדור קטן וכדאי להתיעץ עם הרופא אם לקחת חצי כדור או כדור שלם, על מנת שהכדור ישפיע צריך לקחת אותו חצי שעה לפני השייט / נסיעה, הכדור משפיע 6-8 שעות והוא מונע כאבי ראש, בחילות ועוד... הוא גם עוזר להיפטר מהמחלה המעצבנת של ההקאות, יש גם תרופה נוזלית (לא זוכר את שמה) שמשפיעה 4 שעות... דברים מהכתוב על הדף המצורף עם הטרבמין: כל התופעות שכתבת יכולות לקרות, התופעות נעלמות עם ההסתגלות לתכשיר ואם הן ממשיכות להטריד יש לפנות לרופא. תופעות הצריכות התחייהות מיוחדת: טישטוש בראיה, קושי או כאב בהטלת שתן, להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות לרופא. שינוי בקצב פעילות הלב, להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות לרופא מיד! עייפות, חולשה, להמשיך בטיפול ולפנות לרופא. הדברים הללו הם נדירים וצריך לשים אליהם לב... בדף כתוב שיש לקחת שעה-שעתיים לפני הנסיעה, הרופא אמר לי שצריך חצי שעה..

חץ הכסף

New member
helpmeplz אתה טועה ומטעה

העובדה שיש לך בבית את התרופות האלה זמינות לשימוש מראה לכל היותר שבבית המרקחת אליו אתה או הוריך הולכים לא ממלאים אחר הוראות החוק או שמלאי התרופה שברשותך מקורו בשאריות שנשארו מבני משפחה אחרים אשר רופא רשם להם את התרופה ואז גם כדאי לבדוק שתוקף התרופה לא פג (נגמר). כפי שכתבתי התרופות דורשות מרשם רופא וכדאי שתדבר עם הרופא שלך, או עם תעיין ב"ספר התרופות" במהדורה העברית המלאה תגלה כי גם כאן רשום כי תרופות אלו דורשות מרשם ולכן תגובתך עלולה להיות מסוכנת למבוגרים, לנערים ולילדים הקוראים את הכתוב בפורום הדיג של תפוז ובכך לסכן את בריאותם. ובכלל לא כדאי לך להמליץ לאחרים אודות יעילותן של תרופות כלשהן מפני שאתה לא רופא ואין לך את הכלים המתאימים להחליט או אפילו להמליץ על תרופות.

בת ים

New member
אכן אותה ../images/Emo184.gif

אך המינון, אוי המינון!!! טרבמין אחד והסירה שטה לבד. דרממין less drozy formula ואני אישית משיטה אותה ללא כל תופעות לואי. כמובן שהעניין משתנה מאדם לאדם. בעניין הצורך המרשם, מעולם לא ביקשו ממני....... את הסטונארון, גם לא הצלחתי להשיג בארץ. אגב, אחת השיטות הטובות להמנע ממחלת הים היא, צפיה קבועה אל האופק ושמירה על ראש ישר, לחלופין שכיבה בעינים עצומות בתנוחת עובר..והיריעה קצרה מלהכיל . תודה!!!

paluta

New member
התרופות האלו יהרגו אתכם

גבירותי ורבותי - חשבתם פעם לא להיות תלויים בחומרים כימיים מסוכנים בעלי השפעות שליליות מרחיקות לכת שרק בשבתכם בזיקנתכם תבינו את הטעות האיומה שעשיתם בצעירותכם בנטילת חומרים אלו (תשבו כי לא תוכלו לעמוד) ? התשובה המדעית והמוכחת לפתרון הבעיות הכרוכות ב"מחלת ים" ברי פיתרון לטווח הארוך בטיפול באמצעות הומאופתיה קלאסית ההדגשה על קלאסית תתחברו לחבריכם בפורומים באנגליה למשל שם התרופה ההומאופתית הקלאסית מככבת כפתרון ל"מחלת הים" הידועה ללא תופעות לואי ללא נטילת סיכונים בשל בליעת חומרים מסוכנים וכיו"ב באופן כללי אין שם ספציפי לרמדי שכן הרמדי ניתן לכל אחד ואחת לפי מספר גורמים אישיים ולכן יש צורך להיוועץ עם הומאופת קלאסי (זה תלוי בפרסונל עצמו) אפשר להרחיב בנדון עוד שעות ארוכות וכאן זה לא המקום אולם רציתי שתדעו שיש פתרונות אחרים הרבה יותר ידידותיים לאדם ולבעלי החיים ( כן גם בעלי חיים זוכים לטיפולים שכאלה בהצלחה גורפת)

למעלה