שבוע טוב לכולם...היום המוצרים עשויים כך

הדסהש1

New member
שבוע טוב לכולם...היום המוצרים עשויים כך

שיחליפו אותם לעיתים תכופות...היו לי מכונת כביסה ומדיח של EAG
25 שנה ועבדו ללא הפסקה...וכאשר הוחלפו ""אכלתי " אותה
כל המוצרים הן מהמזרח הרחוק.טורקיה...היתה לי מכונה מטורקי שהתקלקלה בלי הרף
לאחר דין ודברים הוחלפה לחדשה אבל מתוצרת איטליה ועובדת בנתיים טוב...
היום יש הרבה דברים זולים תלוי כמה משתמשים בהם...ולאיזה צורך ..כל ההשקעה
מינימלית...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש עם זמן חדש

זה נכון שעם הזזת השעון יכולנו לישון שעה נוספת...
אבל השעון של הגוף שלי...העיר אותי כרגיל...

הנייד שלי והמחשב כיוונו את עצמם לבד... איך הם יודעים לעשות זאת??

הכותרות עוסקות בעולם התחתון... וזה די מפחיד אותי... זה עלול להגיע גם
לאנשים חפים מפשע ותמימים שבמקרה עוברים במקום...

מכשירים שלא יותר מידי חכמים

לא צריכים שום פעילות לעידכון השעה כיוון שיש מה שנקרא "עידכון אוטומטי".
למשל הטלפון, אם השעה לא השתנתה, מכבים ומדליקים אותו והוא מתעדכן, בזכות המערכת המרכזית ששולחת אות לעידכון המיכשור.

מיום ליום הרושם הוא שאנחנו מדינה שחיה באויר. "לופט-גשפט" (עיסקי אויר) הם העסקים המניבים ביותר, והחקלאות הולכת ומיתדרדרת, כי גם כאן מעדיפים קרקעות לבניה ולא לחקלאות.
אתמול אשתי קנתה רביעית ראשי-שום בשקית רשת לבנה. על הפיתקית כתוב שהשום הזה גודל בסין.....
זה פשוט נראה לי בלתי נתפס.

על מה החקלאים בוכים כל הזמן שאפילו שום הם לא רוצים לגדל ? יודעים רק לקחת המון כסף ללא הצדקה על ירקות ופירות ?
ואיך מתרברבים בערבה על גידול ירקות בכל מיני גוונים וצורות (למשל פלפל שנראה כמו חציל בדיוק), וכן, גם במגוון גבוה מאוד של מחירים.
לכן בחנויות הירקות הרגילות לא תראו פלפל כמו חציל ולא עגבניה בצורת פרח וכו, זה רק לעשירים.

ואין בגידול השום, כמשל, שום בעיה מיוחדת, גידלנו שום ובצל ומלפפונים ועגבניות ופלפל וכרוב וכרובית ואבטיחים ומלוני-ננס ומה לא בחצר הבית (לכל הבתים הראשונים של עפולה עלית היתה חצר גדולה מאחורי הבית למטרה זו) ולא היתה לנו אף פעם בעיה עם זה, וזו לא היתה טירחה מיוחדת.

כן, חומוס מגדלים בנגב כ-70.000 טון כי זה צמח שלא צריך אפילו מים, רק לקטוף ולמכור.....

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, יש שום ישראלי - וכך כתוב על האריזה

אבל יש גם שום מיובא שבא בשקית עם רשת...

רק לידיעתך... הרשת משמשת אותי לחמין... כלומר
אני מכניסה לחמין את השום חתוך לרוחבו בתוך הרשת קושרת...
וכך השום לא מתפזר בחמין....

אתה זוכר שייבאו מלפפונים מיוון?? היו מלפפונים ארוכים כאלה....
זה הופסק...כניראה בלחץ איגוד מגדלי הירקות בארץ...

ladybug4NLP

Active member
יוליקה-השום המיובא מסין מכיל כל מיני חומרים

מאד מזיקים כולל מלבין.

בשום ישראלי אין חומרים כאלה

לבחירתך

אני מודה לך על המידע

אני כבר אומר לאשתי להקפיד להבא שהשום יהיה רק ישראלי.
רק שאשתי אומרת שהשום הישראלי הרבה יותר קטן מהסיני.

אגב השום הטעים ביותר שטעמתי אי פעם (אני צרכן שום, זה הולך עם השפק יופי) היה בלבנון. יש ללהם שום סגול בהיר (לא כמו הבצל שהוא סגול כהה) והוא טיפה יותר חריף, אבל טעים מאוד.

ladybug4NLP

Active member
הגלדים של השום הסיני הרבה יותר קטנים

בסופר שלנו (סופר-דיל)
דווקא השום הישראלי גדול יותר (לפחות בחודשים האחרונים כי לפני שידעתי-גם אני קניתי שום סיני)
בלבנון לא הייתי

אנחנו קונים בחצי חינם

ואשתי אומרת שלא מצאה שם שום ישראלי טוב.
נראה לי שאני הולך לבדוק אצל ירקנים שכונתיים, אולי להם יש.

אגב, איך מקלפים שום ?
המסורתי זה כמובן בסכין, ופעם המציאו צינור קצרצר שמגלגלים בו את השום והוא מתקלף.
ראיתי באיזה מקום וניסיתי: לוקחים סיר קטן עם מכסה (מתכת) מכניסים פנימה שיני שום נפרדים, מנערים היטב את הסיר 2-3 דקות, כל השום מקולף.....
אז אם אני צריך לקלף 2 שיני שום לכריך , בסכין זה מהר, אבל אם צריך כמות, פטנט הסיר עובד מצויין וחוסך ריח מהידיים.

ladybug4NLP

Active member
מה הבעיה בלקלף? בכל תכנית בישול השיף דופק עם

החלק הרחב של הקופיץ או הסכין ומיד הקליפה נפרדת.

גם אני לא נולדתי עם תעודה לקלוף שום וגם לא מאמא שלי.
למדתי בתוכניות בישול שונות

הדסהש1

New member
עוד מעט יהיה מצב שאנשים יבדקו

מתחת למכוניות? היו מיקרים שחפים מפשע נהרגו...ממש מפחיד
ותראו איזה עורכי דין מגינים עליהם...מהשורה הראשונה????

איך בכלל נולד המקצוע של עוכרי-הדין ?

בית המשפט באנגליה החליט למנות פקידים מבית המשפט לנאשמים כדי לסייע להתמצא בסבך החוקים והמערכת המשפטית. משך השנים הרבות הפכו הפקידים לעצמאיים שכל מטרתם לזכות את הלקוח שלהם.
מכאן, שאין שום קשר לצדק ולניהול המשפט:
השופטים פועלים לפי החוק
עורכי-הדין יעשו הכל לזיכוי הלקוח שלהם, גם אם זה כולל "דריסת" הנפגע שוב ושוב.
רק התביעה מחפשת צדק, ולרוב לא תמצא.

אף פעם לא קיבלתי תשובה מעורכי-דין לשאלתי איך הם מגינים על עבריינים, אין להם מצפון ?
מסתבר שלא, ויש להם תשובה מוכנה אחידה:"זכותו של כל אדם להגנה". מענין, הם לא כוללים במונח הזה את הקורבן שנפגע באולם בית המשפט על ידם.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר... האם הטעות בהקלדה היתה מכוונת?

אכן זה עוכרי דין ולא עורכי דין....

EFFE 7

New member
בוקר טוב - אולי שמתם לב שענידת

שעון על היד הולכת ופוחתת - "צחקו" עלי
שאני עדיין עונדת שעון - הרי יש נייד עבור זה.
נו, באמת, כשאני רוצה להסתכל בשעון רק
מעיפה מבט. ואילו בנייד צריכה להוציא מהתיק
לחבוש משקפי ראייה ולהסתכל.

המשך יום נעים
אפרת

יוליקה

Member
מנהל
אפי!! צודקת!!

יש דברים שבשבילנו ישארו נוחים יותר!!

בעלי מנסה לשכנע אותי לעבור לכל מיני אפליקציות בטלפון
ואני מסרבת... לוח שנה , לוח ארועים ופגישות, מחשבון וכד'...
טלפון שיהיה טלפון כדי לדבר, מספיק שהתרגלתי לרשימת אנשים בטלפון
במקום ספר טלפונים... גם הפנגו לחניה וה-waze זהו!!

הדסהש1

New member
יש לי טלפון דיי משוכלל..ואנני משתמשת

בו לכל מה שאפשר...השעון לא יורד מהיד...

תביטו סביבכם: הרוב הולכים עם הטלפון ביד.

גם להיות זמינים בכל שניה וגם לפעולות רבות המשמשות אותם.
כל פיפס שהם עושים, מיד הם מדווחים לכל העולם. כמות המלל המיותרת העוברת בתקשורת היא מטורפת.

הבעיה המרכזית של הדור הנוכחי שבמקום שהציוד הטכני ישרת אותם, הם עבדים נרצעים של המערכות הטכניות.

אצלי הטלפון לא עושה קפה !
התפקיד שלו: לשמש ככלי תקשורת, מחסן למספרי טלפון שבשימוש תכוף (לכל המספרים יש לי "פאלם"). זה הכל. אני לא צריך יותר מזה.
הטלפון פשוט עם מסך מגע, והעיקר פעמון חזק...

יש לי שעון-יד "פרו-טרק" שהוא שעון לטיילים, והוא לא תלוי בשום גחמה של אינטרנט או אחרים, והוא גם מראה שעה/יום/תאריך, גם נותן לי את מזג האויר ולחץ ברומטרי, גם מצפן כולל אזימוט, טיימר, ומד-גובה.
ואין לי שום כוונה לוותר עליו.

למוזיקה יש לי מכשיר זעיר בגודל 3 על 4 ס"מ ובו כ-2000 שירים מסוגים שונים+אוזניות.

יש לי מכשיר ניווט פשוט ויעיל שעובד מול מפה (מי היום יודע לקרוא מפה?).
כשהסברתי למישהו שאני מהדור שלפני טיול לומד את המפה וכך יודע מה והיכן ללכת, הוא צוחק עלי: הכל יש בפלאפון-שמלפון.
ואם זה מתקלקל ?
אין דבר כזה.....

על זה אמרו חכמינו :"לא שמים את כל הביצים בסל אחד".

ראינו השבוע שהטלפונים שותקו לשעתיים, אנשים הסתובבו ברחובות כמו "זומבים" המומים, לקחו להם את החמצן.....
מה קורה למישהו שהאייפון-שמייפון שלו מתקלקל ?

לגבי עוכרי-הדין, אחרי מאות רבות של הופעות בבתי המשפט משך שנים רבות , לראות את עוכרי-הדין מתעמרים בקורבנות, מתעללים בקורבנות אונס וכו והכל בשם ההגנה על הלקוח, זו המציאות.
רק עוכר דין מסוגל להגן על עבריין שביצע עבירות בניגוד לחוק ונגד בני אדם, ולעשות הכל כדי להוציא אותו זכאי, אפילו בטיעון טכני.
בעיני, עוכרי-הדין ופוליטיקאים נמצאים בדיוק על אותה מדרגה, ליתר דיוק, בתחתית גרם המדרגות.
מה שמצער אותי שפיספסתי מלשמור את המאמר של אביגדור פלדמן, מבכירי עורכי-הדין שאמר בדיוק אותו הדבר, והוא מהצד שלהם בכלל.

אני בכלל לא מרוצה מהטלפונים

החדשים "החכמים" האלה, היינו בטיול ובעלי לקח את הטלפון החדש שלו ,היה לי קשה איתו , כל פעם זה בורח , ואם כותבים
מסר והאצבעות קצת יותר רחבות , כבר יוצא משהו אחר, ובכלל זה כל כך רגיש , לי הוא לא מתאים, בכלל, לי יש טלפון מהראשונים שיצאו ומרוצה מאוד לא מנהלת איתו שום רומנים, מקבלת שיחות וגם מטלפנת שיחות ובזה זה נגמר !!!

עמיקם10

New member
השתמשנו אתמול ב-WAZE שהראה פקק באשדוד

פעם שלישית שהייתי באשדוד.יש שתי כניסות לעיר..בטעות נכנסנו בצפונית-והמסעדה[רוסית]היא בפינת שדרות בגין ורחוב בני ברית.האוכל בסדר. מחירים רגילים.100 לאיש.
אשדוד עיר מתוכננת..כבר שכחתי איך נראית עיר גדולה-שלא צפופה כמו ראשון [מושבה שבנו עליה עיר..ויצא משהו בין לבין.]
בערוב ימי אני מגיע למקומות חדשים. בוחן את ישראל שיש בה 8 מליון...והאמת המצב לא רע.
נ.ב.
שמעתי את [האלוף]בני פלד לפני מותו בסרט[ביוטיוב] הוא אמר[ב-1998] משהו אקטאלי -[ לפני 15 שנה]
אם ישראל לא תהיה מדינה חילונית והרבנים יקבעו כאן דברים- הצעירים לא יישארו כאן. האמת..צדק. בכלל בני פלד ראה רחוק..מאוד. אמרו עליו שהוא שרלטן-אבל מתברר שהיתה לו ראיה נכונה. אגב הוא הציע לשמעון פרס [שר הבטחון דאז] לחלץ את חטופי טנטבה- הרמטכ"ל דאז מוטה גור התנגד רבין היסס אבל בסוף הסכים.

למעלה