שבוע טוב לכולם..יוליקה קחי פסק זמן למנוחה!!!!

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, אני עדיין על בריקדות בבית....

מה דעתכם על הצעתה של ח"כ עדי קול - נשמע לי מאד הגיוני

השבוע עברה בקריאה טרומית הצעת החוק שלי, לתיקון חוק השמות. התקשורת עסקה בה לא מעט, אבל כמעט בכל כתבה או שידור, באופן לא מדויק. אז הנה אני עושה סדר. הצעת החוק עוסקת בשתי סיטואציות שונות. האחת, כאשר הורים מעוניינים לשנות את שמם של ילדיהם, כיום הם יכולים לעשות זאת בכל שלב ובכל עת מבלי לשאול את דעתם. התיקון שהצעתי קובע שהחל מגיל 10 הם יזדקקו להסכמתם. הסיטואציה השניה מדברת על מצב שבו ילד מעוניין לשנות את שמו. התיקון קובע שקודם כל הוא ינסה לקבל את הסכמת הוריו, אך אם לא יצליח, יוכל לפנות לבית המשפט, אם יוכיח כי בהעדר הסכמתם ההורים פוגעים בו פגיעה חמורה של ממש. כאמור מדובר במקרים נדירים ביותר, אך גם מזעזעים ביותר, כמו זה שהגיע לשלוחני של ילדה שהוריה כינו אותה "אבלות" וסרבו לשנות את שמה כדי לא לפגוע בזכר המתים. חשוב להבין כי בבסיס ההצעה עומדת הנחת יסוד מאד ברורה שהיא גם הבסיס למחקר האקדמי שלי - שילד הינו אדם בעל זכויות ואינו רכוש בידי הוריו.

http://www.israelhayom.co.il/article/159775

הדסהש1

New member
ישר מהמכבש .קרן פלס ילדה אתמול בת

וקראה לה "לונה" ירח באיטלקית למה? לזכר ליל
הירח בפגישתה עם נועם באיטליה...אני זוכרת
שבמשפחתה של אימי הקשישות קרו להם לונה...
גם המשפחות שמדברים לדינו...

י מ י ת 2

New member
אתן מכירות בודאי את אורנה שמעוני

מארבע אמהות וזו שהקימה את גן השבעה בגשר בקיצור אישה רבת פעלים. בלידתה קראו לה בשם חזונה. אתם מתארים לעצמכם איך קראו לה הילדים עד שקמה והחליפה את השם למגינת לבו של אביה. (אולי הוא כבר לא היה בחיים)

עדגיל

Well-known member
ולחשוב שאמא שלי הגיעה לישראל עם השם א מ ה

שם יקה מובהק שהיום כל תינוקת שלישית נקראת בשם הזה, ורק פה היא ביקשה להיקרא בשם העברי א ה ו ב ה.

למעלה