שבוע טוב לכולם.יש לי שאלה לגבי השימוש ב-גלוקוז ..

oritta17

New member
שבוע טוב לכולם.יש לי שאלה לגבי השימוש ב-גלוקוז ..

או אולי במוצר אחר, כאשר יש לי נפילת סוכר ,(וזה קורה לרוב, לאחר פעילות -ספורט),
בעבר,ההמלצה שקיבלתי מהרופא הייתה, להשתמש בגלוקוז ,(כזה שנמכר בפארם בשפופרת.)
אבל,הבעייה עבורי היא ,שזהו סירופ מתוק מדי ,שגורם לי בחילות בלתי נסבלות ,לאורך זמן.
בבוקר כשחזרתי מהליכה של שעה, הסתחררתי,ולאחר מדידת- הסוכר,התברר שזו נפילת סוכר .(מצב היפו- הסוכר ירד ל-50,)
מיד שלפתי מהמקרר צנצנת סילאן,(דבש תמרים טבעי)
ואכן כף אחת סילאן ,פתרה לי את הבעייה במהירות.
השאלה היא : האם זה אכן הפיתרון הנכון והבריא להשתמש בסילאן שהוא סירופ תמרים ?
או אולי מיץ פירות טבעי מומלץ יותר ,במצב של נפילת סוכר ?

אשמח לתגובות ותובנות בנושא.
 

mrkorr

New member
אין לזה חוקים כתובים

צריך לצרוך סוכר זמין לפירוק מהיר: הכי מהיר זה בגלוקוז בשפופרות והוא אכן דוחה.
אני שותה מיץ ענבים - כמו של הילדים או תירוש.. מה שיש בבית.
אחרים יעדיפו תפוזים.
העיקר לא לצרוך יותר מידי כדי לא לטוס למעלה. לכן שפופרת הכי טובה כי זו מנה מדודה.
אם יש לך אפשרות למנה מדודה של משהו אחר ויכולת לשלוט ולא להיסחף עם המתוק - אז אפשר משהו אחר.
שוקולד פחות רצוי בגלל שהוא עם הרבה שומן, ושומן מעכב את ספיגת הסוכר.
אפשר סילאן / דבש / קרמל / מייפל / מי סוכר - העיקר לא להפריז.
 
15 גר סוכר יעשו את העבודה

למשל 2/3 טרופית או 1/2 בקבוק ״מיץ תפוזים״
&nbsp
את יכולה גם להכין מי סוכר בכמות ובמתיקות הרצויה (לנוחיות אפשר להשתמש בשקיקי סוכר)
 

תומרונתם

New member
מנהל
הפתרון שמצאת הוא מצויין

רק שהוא רלוונטי אם את בבית ואת לא יכולה לקחת אותו איתך...
לכן, כדאי לקחת מיץ תפוזים/ענבים/וכו' בבקבוק קטן איתך כשאת יוצאת להליכה. כך אני עושה כבר שנים.
&nbsp
אין שום סיבה לסבול עם הגלוקוז בשפופרת או טבליות
 

oritta17

New member
תודה רבה! המיץ תפוזים בבקבוק,רעיון מעולה, אבל,,

בכדי שלא יותר מדי סוכרים בגוף, כמה מיץ תפוזים צריך לשתות במצב היפו ,
1/2 כוס או פחות ?
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
מה שאני עושה...

אני ממלאה מיץ בבקבוק ריק קטן של מים, ולוקחת איתי להליכה/ריצה.
בערך כל 15 דקות אני שותה כמה לגימות.
כשחוזרת הביתה - מודדת. אם מעל 120, אני לוקחת תיקון.
(כיוון שאני גם מפחיתה בזאלי בזמן האימון, אני לפעמים "מחזירה" בזאלי למשך השעה שאחרי האימון, אבל אם אני זוכרת נכון את לא אם משאבה אז זה לא רלוונטי)
 

oritta17

New member
נכון אין לי משאבה ,מכיוון שאני העדפתי ,,

לרכוש את המכשיר ליברה עם החיישן שנצמד לזרוע.
בכול מקרה כשאהיה מחוץ לבית, אקח איתי בקבוק מיץ.
 

mrkorr

New member
לא הבנתי את ה"טרייד אוף"

כתבת שאין לך משאבה... כי העדפת לרכוש מכשיר ליברה.
מכשיר הליברה = מכשיר למדידת סוכר, הוא בעצם מד סוכר "רציף".
המשאבה = מכשיר להזרקת אינסולין בצורה רציפה.
לכאורה, הם לא מתחלפים זה בזה.
יש לי משאבה ויש לי גם ליברה... הם לא מחליפים זה את זה אלא משלימים זה את זה.
אם התכוונת לכך שבגלל העלות ביכולתך לרכוש רק מכשיר אחד ולכן העדפת את הליברה על פני המשאבה, הרי זה שיקול שלך בלבד ואי אפשר להתערב בו, אך אציין שלמשאבה אין כלל עלות!
הקופות נותנות לך לבחור מבין שתיים או שלוש משאבות קיימות בשוק וממנות באופן מלא את "רכישתן". העלות היחידה היא בגין הסטים למילוי המשאבה ובדר"כ מדובר בעלות שבין 20 עד 40 ש"ח לחודש, אאל"ט.
 

zvika2017

New member
אני משלב

בדרך כלל אני דואג שיהיו איתי אחת או יותר מהרשימה הבא:
תמרים, שקיות סוכר, חתיכת לחם קטנה ו\או ענבים או פלח של תפוח.
ותמיד יש לי גם שוקולד מריר.

אם אקח 15 גר' פחמימה, אני אקפוץ מהיפו להיפר - לא טוב מבחינתי.
לכן אני לוקח מעט פחמימה מהירה (תמר קטן, או 2 ענבים קטנים, או ביס מתפוח או ביס מלחם... ואם אין שום דבר אחר, אז קצת סוכר). כמה דקות אחר-כך אקח ביס משוקולד.
הפחמימה המהירה היא כדי לזרז יציאה מהיפו (בהקדם), אבל לא באופן חזק מידי כדי לא לעוף למספרים גבוהים (וכול אחד יגדיר לעצמו איזה מספר הוא גבוה מידי בשבילו).
השוקולד יגרום ל'עקומת הגלוקוז' להתמתן.

במקרים חריגים של טעויות קשות (קרה לי שהזרקתי ואז שיחת טלפון גרמה לי לשכוח לאכול, ומצאתי את עצמי בהיפו לא קל, כשיש עוד הרבה אינסולין פעיל בגוף), אני שותה מיץ ענבים\תירוש + ביס מלחם לבן.
 

oritta17

New member
תובנות בנושא השוקולד ,,

קניתי פעם שוקולד מריר שהכיל תחליף לסוכר,והחזרתי אותו לקופאית ,לאחר שהיא
אמרה לי ,שזה עם תחליף סוכר שמאוד משלשל ,שההשפעה שלו חזקה על מערכת העיכול.
האם זה נכון ?
 
הוא מכיל סוכר כהלי

ששקול פחות או יותר לחצי סוכר מבחינת רמות הסוכר
&nbsp
בכמויות גבוהות אכן משלשל, לא טרחתי לבדוק כמה חפיסות שוקולד ביום זה הרבה
 

zvika2017

New member
לא מכיר את הנושא

אני מעולם לא השתמשתי בתחליפי סוכר ולכן לא למדתי את הנושא.
אני קונה רק שוקולד מריר של לינדט או 85 אחוז או 90 אחוז. זה שוקולד שמכיל סוכר. כשאני צורך אותו, המטרה היא להעלות את רמת הגלוקוז - באופן מתון - ולכן צריך (שוקולד עם) סוכר.
אני באופן כללי לא ממליץ על שימוש בתחליפי סוכר (ובכלל, בחומרים) מעובדים\כימיים.
 
למעלה