שבוע טוב לכולם,מישהו מכם יודע

sapir8

New member
שבוע טוב לכולם,מישהו מכם יודע

האם יש בדיקת דם אשר בודקת את רמת נוגדי החמצון "בתא קרוטן" וויטימנים C ו E ושבוחנת את רמת התפקוד של האניזימים נוגדי החמצון. אם כן, איך קוראים לבדיקה הזו והיכן אפשר לבצע אותה?

sporTV

New member
../images/Emo35.gif אין לי מושג......

אני מניח שתקבל מענה בימים הקרובים מאורי. שבוע משובח!

orii

New member
בדיקת דם לנוגדי חימצון

יש בדיקות דם לשלושת הויטמינים A, C ו- E (בתא קרוטן הופך בגוף לויטמין A). ב- CF בגלל הקושי בספיגת שומנים, אמורה להבדק תדיר (לפחות כל שנה) רמת הויטמינים השומניים: A ,D ,E ,K (את K בודקים ע"י תפקודי הקרישה של הדם). לדעתי כל מה שצריך זה לבקש מהרופא בדיקת דם לויטמינים אלו.

sapir8

New member
תודה על המענה אבל אני חושב שהכוונה למשהו אחר

sporTV

New member
הפניתי את שאלתך

לגורם מוסמך, אני לא מפרסם פרטים אודותיו בכדי שלא לאכזב במידה והוא לא ישיב לשאלתי.

sporTV

New member
המקור שלי השיבה לשאלתך:

הכותבת הינה דיאטנית קלינית באחד ממרכזי הסי.אף בארץ: ניתן לבדוק את רמת כל אחד מהויטמינים הללו. בטא קרוטן הופך בגוף לוויטמין A ואחת לשנה בודקים את רמות A ו-E לכל חולי ה-cf ולפי רמתם בדם מתאימים את מינון האקווהדקס המומלץ. ויטמין c לרוב אינו נבדק. לעיתים משתמשים בו במחקרים אך אין בו שימוש קליני ממשי.

sporTV

New member
אז אולי תנסה לשנות את השאלה?

גם אורי ביקש שתכווין טוב יותר..

sapir8

New member
קשה לכוון למשהו מדוייק יותר כאשר אני בעצמי

לא בדיוק יודע מה זה, הבדיקה הזו נודעה לי כשקראתי בספר תזונה אז נראה לי שבסופו של דבר אני אבצע את הבדיקות שאורי ציין לגבי הויטמינים. ואת הבדיקה "רמת התפקוד של האניזימים נוגדי החמצון" כנראה שאצטרך לוותר עליה כי אין לי מושג קלוש איך עושים זאת. שבת שלום.

למעלה