שבוע טוב לכולם, מתכון ופנינה של הראל
דפנה - בשבילך, מתכון למרק כתום, לא יודעת אם תראי את זה קל או לא, אבל שווה ביותררררררררררררררררר. מרק כתום 6 מנות חומרים: 50 גרם חמאה, או מרגרינה 1 בצל אדום, קצוץ דק 500 גרם דלעת, קלפוה וחתוכה לקוביות 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות 6 גזרים, פרוסים 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 2 כוסות חלב 5 עלי דפנה מלח ופלפל 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר קורט אגוז מוסקט טרי, מגורר שמנת מתוקה לעיטור: עירית, קצוצה דק אופן ההכנה: • שמים בסיר בינוני את החמאה והבצל, ומאדים יחד עד שהבצל יזהיב. מוסיפים את הדלעת, הבטטות, הגזרים, תפוח האדמה, החלב ועלי הדפנה, מוסיפים מים כך שהנוזלים יגיעו עד 1 ס"מ מעל התכולה, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, עד שהירקות יתרככו. • מוסיפים את התבלינים והג'ינג'ר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. • מוציאים את עלי הדפנה מהמרק וזורקים. מרסקים בבלנדר ידני או במזלג. מוסיפים את אגוז המוסקט ומשפרים תיבול. • מוסיפים את השמנת המתוקה לעוד כ-5 דקות, לתבל שוב לפי הטעם. • לפני ההגשה, מקשטים כל מנה במעט עירית קצוצה. ============================================================================== פנינה של הראל: אתמול הראל ראה את אחד הסירים שלנו, יש בתחתיתו עיגולים (בטח מכירים את הסירים האלו), אז הוא שאל: "העיגולים זה בשביל לדעת בן כמה הסיר?". חחח. השבוע הוא גם אמר לי: "אמא, את יודעת שיש ילדים בגן שיש להם אהובות, לי אין, את האהובה היחידה שלי". ================================================================================ שיהיה לכולם שבוע נפלא. שרית
דפנה - בשבילך, מתכון למרק כתום, לא יודעת אם תראי את זה קל או לא, אבל שווה ביותררררררררררררררררר. מרק כתום 6 מנות חומרים: 50 גרם חמאה, או מרגרינה 1 בצל אדום, קצוץ דק 500 גרם דלעת, קלפוה וחתוכה לקוביות 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות 6 גזרים, פרוסים 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 2 כוסות חלב 5 עלי דפנה מלח ופלפל 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר קורט אגוז מוסקט טרי, מגורר שמנת מתוקה לעיטור: עירית, קצוצה דק אופן ההכנה: • שמים בסיר בינוני את החמאה והבצל, ומאדים יחד עד שהבצל יזהיב. מוסיפים את הדלעת, הבטטות, הגזרים, תפוח האדמה, החלב ועלי הדפנה, מוסיפים מים כך שהנוזלים יגיעו עד 1 ס"מ מעל התכולה, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, עד שהירקות יתרככו. • מוסיפים את התבלינים והג'ינג'ר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. • מוציאים את עלי הדפנה מהמרק וזורקים. מרסקים בבלנדר ידני או במזלג. מוסיפים את אגוז המוסקט ומשפרים תיבול. • מוסיפים את השמנת המתוקה לעוד כ-5 דקות, לתבל שוב לפי הטעם. • לפני ההגשה, מקשטים כל מנה במעט עירית קצוצה. ============================================================================== פנינה של הראל: אתמול הראל ראה את אחד הסירים שלנו, יש בתחתיתו עיגולים (בטח מכירים את הסירים האלו), אז הוא שאל: "העיגולים זה בשביל לדעת בן כמה הסיר?". חחח. השבוע הוא גם אמר לי: "אמא, את יודעת שיש ילדים בגן שיש להם אהובות, לי אין, את האהובה היחידה שלי". ================================================================================ שיהיה לכולם שבוע נפלא. שרית