שבוע טוב לכולם!!! רוצה את דעתכם..

• פותח הנושא joz7
  • פורסם בתאריך

joz7

New member
שבוע טוב לכולם!!! רוצה את דעתכם..

בתור מדריכת ספינינג אני מתעניינת בכל מה שקשור לתחום הרכיבה בסטודיו. בעבר שמעתי על אופניי ספינינג שהקידון שלהם זז ומדמה תחושת רכיבה בשטח. אתמול בפעם הראשונה ראיתי את האופנים האלה בסרטון בפייסבוק ורציתי לדעת מה הקטע של הקידון הזז? האם זה בטיחותי? (כי זה נראה מסוכן) אשמח לשמוע כל מידע על כך תודה ויום מקסים ג'וזי

etaym1

New member
קיימים גם אופניים שזזים לצדדים(לא רק הקידון)

לפני מס' חודשים ראיתי לראשונה אופני ספינינג שגם השילדה עצמה זזה לצדדים, התלהבתי נורא :) לפני מספר שבועות אמרתי שאני חייב לנסות בשיעור, האופני ספינינג האלו נמצאות בסטודיו מדהים במכון החדש בראשון VIM. הסטודיו נראה מעולה. איך היה..!?!? האופניים מגניבות לגמרי, לגבי בטיחות, צריך קצת יותר שליטה מאופניי ספינינג רגילות, מצב 2,3 בעייתי טיפה צריך לייצב הרבה יותר את הגוף אחרת מאוד קשה לעבוד, מה גם שצריך המון עומס(כמו ברכיבה בשיפוע קשה בחוץ). אני באופן אישי אהבתי את הרעיון, לטעמי בחדר ספינינג כזה/חדר רכיבה(עם אופניים כאלו) חייבים מדריך שהוא רוכב כביש, או לפחות מישהו שהתנסה ויש לו קצת יותר נסיון ממה שהיה למדריכה בשיעור שהייתי בו :(

etaym1

New member
היי, הינה הסרטון

טוב מאיזו שהיא סיבה הוא לא מצליח לעלות לי את הקישור, אבל את יכולה לרשום בגוגל VIM ולהכנס לאתר שלהם, יש שם לשונית- VIM GYM ויש שם בצד ימין באמצע העמוד קישורים לסטודיו שלהם, יש שם סרטון של האופנים האלו.

האופניים שהתכוונת נקראים ex - bike

בשנה הראשונה שסניף דיזינגוף נפתח נרכשו כמה עשרות זוגות מהסוג המוזכר. לאחר שנה - נמכרו, והוחלפו לאופני SPINING עם כידון נורמלי. למה? זה היה זוועה, וזאת בלשון המעטה. על ידי שחרור כפתור מסויים הכידון היה מתנועע שמאלה ימינה וכו' המתאמן היה צריך להניע רק את הזרועות ופלג הגוף העליון, שמאלה ימינה, והגוף התחתון היה צריך להישאר כמה שיותר יציב. הכוונה של ממציאי האופנים הללו היה לדמות - רכיבת שטח. השימוש בכידון הפך למין ריקוד, שבו עפו לכל הכיוונים כל מיני אבריםםם. ואם נניח לא רצית להשתמש בכידון למטרה זו - גם אם חיזקת את הבורג כדי שהכידון יהיה יציב - הוא היה משוחרר, ותפקד כיחידה עצמאית בלי שתהיה לך שליטה.. לא נהניתי, מההמצאה "הגאונית" הזאת, ובשנה הראשונה ביקרתי יותר בעזריאלי מאשר בבסיס האם שלי.

joz7

New member
חיים חדשים1 תודה שהגבת לשאלתי!!....

זה נראה ממש לא טוב ומבחינה פיזיולגיות הם מסכנים את המתאמנים. מדוע מכונים ממשיכים להשתמש באופנים האלה? אין מי שאכוף את העניין הזה? אגב גרוע מזה, אני מכירה מאמנת שנחשבת לתותחית בתחום שמעבירה ספינינג באור יהוד ובקרית אונו במרכז לידר ומבצעת תרגיל שנקא "אלכסונים" שבו בדיוק כמו בסרטון זזים ימינה ושמאלה בקצב מטורף וגם את זה אף אחד לא עוצר.

adiu2

New member
קודם כל אילו אינם אופני ספינינג

וחיים חדשים יש לך זיכרון קצר - כי האופניים האילו היו בסנטר הרבה יותר משנה הרעיון של האופניים הזה הוא אחר והם לא מיועדות לספינינג רגיל - ובסנטר העבירו שיעורים רגילים (רוב המדריכים) היה כנראה מי שחשב שבנעילה מלאה של הכידון האופניים הופכים להיות דומים לאופני ספינינג - אבל לא כך הדבר ובמקרה של הגב להפך העובדה שהכידון היה גמיש בעצם מנע מצב של אנשים שנשענים על הכידון להעמיס את הגוף - כי אי אפשר להישען עליו - כי בתגובה הוא היה פשוט זז אני מאמין שבמכון בראשון עליו דיברו הבעיה תהיה זהה כי צריך להכשיר מורים לשימוש במכשיר הזה ואם יעבירו שם שיעורי ספינינג רגילים - אז כל הרעיון אובד ואולי אף הופך לחיסרון. לפני שפוסלים מכשיר צריך לבדוק - יכול להיות שהבעיה היא לא במכשיר אלא במדריכים שמאמנים איתו - האם הם מוכשרים / מוסמכים לעבודה איתו - האם הם יודעים מה הם עושים ? זוהי השאלה האמיתית

הי adiu2 , לפני שנתחרה על הזכרון אתקן, אחרי

שנה ופחות מזה, הוחלט בהנהלה להחליף את האופניים הללו כיון שהגיעו המון תלונות ממתאמנים לגביהם, כמובן עד שהחליפו אותם, לקח עוד פרק זמן, וכולם נשמו לרווחה. בעקבות החלפתם , אימוני הספינינג קבלו תנופה רצינית. הרעיון הבסיסי שלהם היה להביא לפתיחת סניף הדגל משהו חדשני, שלא צלח. לגבי רמת המדריכים ומקצועיותם - בשנה הראשונה כולם היו ליגה לאומית!!! זכותך לאהוב סוג זה של אופניים. זה בסדר. לא כולם חייבים לאהוב את אותם הדברים)):

adiu2

New member
אולי שנינו צודקים

כי כמו שאמרת לקח זמן עד שהחליפו אותם ולא לא דיברתי על איכות המדריכים כמאמני ספינינג התכוונתי לאיכות מדריכים ומקצועיות בנוגע לשימוש באופניים שאינם אופני ספינינג ולא לא אהבתי את הסוג הזה של האופניים לכן באותה התקופה בד"כ הייתי עושה בשעות המקבילות יוגה בסנטר ובצהריים מגיע לספינינג בעזריאלי בסוף נגלה שאנחנו גם מכירים בפנים :)

רוןר9

New member
מירשם לאנשים שמזמינים כאבי גב תחתון

לקהל שאיננו מיומן ברכיבה זוהי הזמנה קלאסית לכאבים באיזור החוליות המותניות עם סיכוי לנזק דיסקלי ובנוסף הזמנה לסקרו-אילאיטיס . בסכום לדעתי לא מומלץ רון9

etaym1

New member
קיימים 2 סוגים של אופניים שזזות

הסוג הראשון הוא באמת האקס בייק שאתם מדברים עליהן, הכידון זז לצדדים ולפי מה שהבנתי הוחלפו בשייפ דיזנגוף דיי מהר, הסוג השני, (שהאמת אין לי מושג מה השם של האופניים) הם ממש זזות לצדדים עם כל השלדה, כלומר, כל גוף האופניים זז לצדדים כאשר מזזים את הכידון, כמובן בהתאמה. האופניים מאוד יציבות יש להן בסיס חזק ויציב. בסוגיית המדריך, אין ספק שצריך שם מדריך שמנוסה ברכיבת כביש או לפחות מדריך שעבר מספר רב של שיעורים על האופניים האלו. סכ"ה אחלה של רעיון ואחלה של אופניים. =)

למעלה