שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לכולם:) גולדה- מעדכנת:)

הייתה שבת- להפתעתי נהדרת:) הם מאוד הבינו את כל הצרכים שלנו- וכמה שהיה להם קשה (הם חילונים) על כל דבר הם שאלו אם זה בסדר ואם אפשר ומה מותר- ואני בעלי יצאנו משם בהרגשה טובה... ומה הכנתי? אז ככה... לערב שבת הכנתי דג אדום חריף טוב טוב ואכלנו גם תבשיל עוף,ירקות שורש וכוסמת שהיה נהדר... הכנתי את העוגת גבינה על פי מתכון של קרין גורן שסחטה מחמאות, הכנתי כמובן חלות לשבת ולחמניות על פי מתכון של סבתא שלי שהן תמיד מנצחות ומנחמות (יש משהו מנם בלחם)... דאגתי גם לעוגות פרווה בשביל בעלי- והלכתי על עוגות שמרים- קראנץ' שוקולד, שושנים שוקולד חלווה וסינרולים של קינמון וברוך השם היה טעים... גיסתי אגב שכל מה שקשור ב"פרווה" עושה לה לא טוב- הפתיעה ונתנה מחמאה שהיא בכלל לא הייתה חושדת שמדובר בפרווה ושהיה טעים... ובאמת- הקיש פטריות- הייתי אמציה ולפי מה שאמרת גולדה- אכן עשיתי את ההמרות- והפלא ופלא...יצא טעים:), אני אישית הרגשתי שהוא יצא קצת יותר מדיי עם טעם של מרגרינה (השתמשתי במחמאה)- אבל כולם אכלו והיו מרוצים... אז זהו...נחתי בשבת והיה כייף ומחכה כבר לשבת הבאהה:))))))))) שבוע טוב
 

cial 1

New member
שבוע טוב גם ממני לכום יש משהו לי?../images/Emo6.gif../images/Emo68.gif

 

ddh1

New member
כל הכבוד שירת מדבר

איזה כיף שכולם נהנו. אפשר בבקשה את המתכון של סבתא? שבוע טוב דינה
 
מתכון קל וטעים:)וסוד...

קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 2 כפיות מלח (עם המלח והסוכר את יכולה לשחק- תלוי אם רוצה אותן יותר מתוקות או מלוחות) 2 בייצים בין 2-3 כוסות מים ללוש טוב טוב להתפיח שעה, ללוש שוב להוצאת אוויר ולהתפיח שוב לשעה-- לאחר מכן ליצור צורות ולמרוח ביצה, שומשום,פרג לפי בחירה ולהתפיח שוב, ואז לתנור חם חם... אני תמיד שופכת אחרי כמה דקות קצת מים על תחתית התנור- האדים שעולים עושים טוב ללחם והופכים את הקרום לקראנצ'י... לפי דעתי-= הסוד הוא בהפרשת חלה:))))))))))) זה מה שעושה את כל הטעם:)))))
 

ddh1

New member
תודה יקירתי. אנסה בהזדמנות הראשונה

רותי לדעתי הפרשת חלה זה על 1.600 ק"ג. אבדוק בספר..
 

רותי410

New member
אני יודעת שיש אומרים 1,200 ויש 1,600 אבל לא

קילוגרם אחד. לכן שאלתי.
 
רותי- ראיתי רק עכשיו- הפרשת חלה

כַּמּוּת העיסה שתתחייב חלה בברכה, היא קמח הנכנס במדה המכילה נפח של־מ"ג ביצים וחומש ביצה (ורמוז בגימטריא חל"ה) שהם במשקל זמנינו לפי מנהגינו 1,666 גרם. ומ־1,200 גרם, ראוי להפריש חלה בלא ברכה (רק טוב לומר אז "הרי זו חלה") כדי לצאת מן הספק. ופחות מזה, אין צורך להפריש כלל.... אני בדרך כלל משתדלת להכין מעל כדי כן לברך ולהפריש...
 
רותי ושירת המדבר

בהרצאה גם היא אומרת על כמות הקמח לחיוב ההפרשה. אני עושה בד"כ 2 קילו כי איך אחשב כמות של קילו 6 ומשהו? אז עדיך על בטוח. (גם רוב המתכונים הם על קילו קמח או 2 קילו.., אז שלא אסתבך...)
 
אש יש לך משקל אז יכולה לחשב

בשביל קילו 250 משמעותי לשנות רק את כמויות הדוכר והמלח והשמן (חצי כוס שמן במקום רבע כוס ושתי כפות)-= ובשביל קילו 660- באמת עדיף כבר 2 קילו..
 
שירת אני מעריצה אותך!!! כל הכבוד!

קודם כל הכנת מלא דברים ודבר שני אני גאה בך על ההתמודדות. אני שבאתי ממשפחה דתית לא מכירה את ההתמודדות הזאת ולא יודעת איך הייתי מתמודדת איתה אז יש לך כל הכבוד גדול ממני!!!!!!!!!!!!!
 

ddh1

New member
שבוע טוב ומבורך לכווווווווווווווולם!

השבת היינו באשקלון אצל חמי וחמתי שתחי'. היתה אחלה שמש. ואלעד הקטן שלי התחיל לזחול. אז היה ממש כיף. הבעלול עדין חולה, ואני מקוה שיבריא בקרוב. שיהיה לכולכם שבוע שכולו טוב. ולנו הירושלמים, הרבה, הרבה, המוווווווווווווווווווווווווווןןןן ש ל ג !!!
דינה
 
למעלה