שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לכולם

אז האפרוח אצלי ממש גדל (טיפש כמו אימא שלו) והאם לא מטילה, כנראה מנגנון של הגוף שלה שלא מאפשר הטלה עד לגדילת האפרוח. לכן חשבתי אלי להוציא את האפרוח מהלול ולשים אותו בקרטון בבית, האם ניראה לכם ? האם הוא יסתדר בלילה לבד כי הלילות לא ממש חמים... אגב, ראיתי שמישהי כותבת שהיא מביאה גזם לתרנגולות שלה, אילו צמחים הייתם ממליצים לתת ? אולי אפילו ארכוש ואשתול בגינה כדי להאכיל את החברה.

למה אתה רוצה להוציא אותו מהלול?

התקופה של הגדילה שלו הכי טוב שיהיה עם האמא שלו, אם תשים אותו לבד יש סיכוי שהוא לא ישרוד. לגבי גזם אין בעיה כל דבר הם אוכלים, בעיקר זרעים ונבטים, אבל גם עלים פירות ירקות וכל מה שתביא להם.

הסיבה היא ...

אני רוצה שהאם תחל להטיל שוב דבר נוסף הוא ששמתי לב שהתרנגולות האחרות וגם התרנגול תוקפים את האם. לא ברור למה, ואני חוששת שהם יתקיפו את האפרוח האפרוח כבר בן שבועיים, עושה רושם שהוא יכול להסתדר לבד אך אני מתייעצת פה כדי להחליט מה לעשות על אילו עלים היית ממליץ לי להאכיל אותם ? יש לי תות בגינה, רוזמרין, לימון, תפוז

לדעתי זה טעות לעשות את זה

עדיף שיהיו לך כמה תרנגולות שמטילות ואף פעם שלא יהיה לחץ, עדיף שהאמא שלו תדאג לו ולא להתחיל לעשות גידול בבית כי זה לא תמיד מצליח, אנחנו לקחנו 15 אפרוחים שמתוכן שרדו 7, כאשר הכי קטנים היו בני חודשיים. עלים זה לא משנה פשוט שימי להן ותראי איך הן מגיבות לזה, גם שימי דברים נוספים חוץ מעלים, עשבים שיש להם זרעים וירקות ופירות שאריות מהבית וכו'.

yishi

New member
אפרוחים

היי לכולם ושבוע טוב היום חבר הפתיע אותי בא לביקור והביא לי 5 אפרוחים חמודים לאלא .רק הבעייה היא שהגדולים כל הזמן רודפים אחריהם ומנקרים אותם .מה אני אמור לעשות בדבר? והאים בלילות אני אמור לידאוג להם למקום חמים? ביי והמשך שבוע מקסים ומהנה לכולם

כן אם הם בלי אמא אז תשים אותם בקופסה

ובלילה תדליק עליהם מנורה של לפחות 50-75 וואט רק שים לב לא להקריב יותר מידי כי הם עלולים להכוות.

הלינקה

New member
בזמנו היו לי אפרוחים ממדגרה, בלילות חיממתי

אותם בעזרת בקבוק מים חמים נתון בגרב עבה ובכובע סרוג מצמר לבידוד. הבקבוק רגיל אחרי מים מינראליים. האפרוחים ישנו בקופסה צמודים לאותו הבקבוק, וגדלו לתפארת.

למעלה