שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לכולם

מה שלומכם? האמת היא שכבר כמה זמן אני רוצה לכתוב על מאסטר שף בהקשר של רפואה סינית- אבל לא מצאתי את הקשר. אפילו לא קטן. אפילו לא פצפון, אבל אתמול, התוכנית כמו שמעה את מחשבותיי, והעניקה לי הזדמנות קטנה ביותר. אתמול אלקנה קיבל עגלה ובה מוצרים בריאים. והנה, מתאפשר לי לכתוב על מאסטר שף!
האח לטופו של אלקנה! יש דיונים רבים סביב עניין הכשרות של המנות בתוכנית, אבל משום מה לא מדברים אף פעם לא הערך הקלורי, על המוצרים השמנים וכו'. ואני תוהה- האם אפשר לעשות תוכנית אחת שמוקדשת לתזונה בריאה יותר? לא שאני איזו אכלנית בריאה, ממש לא, אבל אם כבר מעלים את החשיבות של אוכל למודעות, ומספרים לנו על הקשרים תרבותיים וגיאוגרפים למזון שמונח לנו בצלחת (ותודה לאייל שני שהופך את התוכנית למעולה ומעניינת לא רק ברמת "ריאליטי")- אז למה שלא יהיה גם פרק אחד שמספר איך לעשות אוכל יותר בריא, פחות משמין, ועם פחות כולסטרול? אין ספק שמאסטר טופו זה פחות אטרקטיבי, וזו הרי לא כוונתי, אבל זה חלק בלתי נפרד מהמטבח, בטח היום. מה דעתכם? אפשר לשלב? כדאי לשלב?
 

ינוקא1

New member
אפשר לשלב. . .

אני אישית בעניני תזונה לא הכי מהווה דוגמה (גם לא מטפל יותר מידי באמצעות זה). מה שאני מתלהב מהתוכנית זה שאצל אייל שני רואים מישהו שחי את מה שהוא עושה , מישהו שמרגיש. (גם אצל השפים האחרים רואים את זה , רק שאצל אייל שני זה מקבל ביטוי ציורי במיוחד). אוכל זה כמו אומנות - נכון שיש כללים ונוסחאות , אבל צריכה להיות לאוכל איזושהיא "אמירה" , איזושהיא הבאה של האדם שבישל את האוכל לתוך האוכל. צריכה להיות יכולת להרגיש ולהיות מחובר למה שעושים ברמה הכי עמוקה. בעיני רפואה סינית זה בדיוק אותו דבר ! אי אפשר לדקור ללא אמירה , ללא יכול להרגיש , ללא חיבור לנקודה.
 
באומנות כמו באומנות

בוקר טוב, גם אני חושבת שרפואה סינית זה כמו אומנות, ואני חושבת שבסופו של יום, כל מי שאוהב את המקצוע שלו ונושם אותו עמוק ללב מתייחס לזה כך. הייחוד של אייל שני הוא היותו אדם מוכשר כנראה לא רק בבישול, והיכולת הוורבלית הפיוטית שלו גורמת לו להיות צבעוני מאוד ומעניין מאוד. אני חוושבת שאנשים מתחברים לרפואה סינית מכל מיני כיוונים, ולכל אחד החיבור חזק. שזה גם אחד הדברים היפים ברפואה הסינית- אין אמת אחת. ככה גם באומנות.
 

RanLoel

New member
תכניות בישול ורפואה סינית ../images/Emo13.gif

יכול להיות שאני היחיד בארץ שלא רואה מאסטר שף??? אני, באופן כללי, לא מת על תכניות בישול. בעיני זה מפספס. הטעמים והריחות לא ממש עוברים דרך מסך הטלויזיה ומה שנשאר בסופו של דבר הם התיאורים של אייל שני - אישיות, אין ויכוח. תסכימי איתי שיש משהו מאוד מעצבן בלראות בטלויזיה את תהליך ההכנה של סביצ'ה מוסר ים בקרם בטטות ואז ללכת לפתוח את המקרר ולגלות שני מלפפונים ושניצל מאתמול. ובקשר לאוכל הבריאותי, זה רעיון לא רע בכלל. אולי לא להפוך את הבריאות לנושא העיקרי אבל לשלב פה ושם טיפים לבישול בריא יכול בהחלט להעלות את מודעות הציבור.
 
כן, אתה כנראה היחיד בארץ ../images/Emo13.gif

זה נכון שהריחות והטעמים לא עוברים מסך, אבל יש עוד דברים שעוברים. אייל שני רק מדגיש את זה, אבל אני חושבת שכולנו יודעים שבסופו של דבר, אוכל זה יצירה, ומכיל בתוכו המון המון מרכיבים חוצי מסכים וגבולות אחרים. לא רק בשל היותו אומנות אלא בשל היות אוכל חובק עולם ותרבויות. לכל תרבות הבישולים שלה, הכלים שלה, המחשבה שלה- אבל באוכל אפשר לשלב, והערבובים הללו יכולים ליצור תרבויות חדשות ודברים מעניינים. אני חושבת שתוכניות בישול מנסות להעביר לא רק מתכונים ואת זה ש"ממממממ טעים", אלא גם להעביר את כל מה שאמור לעיל. וכמה אוכל הוא דבר מרכזי בחיים? הרבה יותר ממה שאנחנו בדרך כלל שמים לב.
 
מאסטר שף

יעל יקרה איתך מילה במילה....
כדאי ורצוי לשלב...לגבי הערך התזונתי והקלורי....חשוב ביותר... היום בשפע שלנו יש כל כך הרבה מוצרים טובים ובריאים...חבל פיספוס גדול... שבוע מקסים לכולם:))
 
היי שרון

את יודעת, זה בא בעיקר לידי ביטוי כאשר פתאום רואים את לרדת בגדול.... אין לי דבר נגד אף אחת מהתוכניות וכמובן שלשתיהן יש מקום. אבל כאשר שמים אחת מול השניה, אולי שווה במאסטר שף להכניס קצת מודעות. לא שזה מה שהם באו לעשות, אני חושבת שהם באו לחגוג את עולם האוכל במלוא תפארתו, אבל אולי כדאי להאיר את זה בכל זאת.
 
היי יעל

ועל זה נאמר....כדאי להתחיל להקנות הרגלי אכילה ותזונה בריאה להורים... להפעיל את המטבח הביתי בתזונה טובה, מזינה ומחזקת...ולא תזונת איסטנט...שמחלישה את כל המערכות... אבל להגיע לכזאת עשייה...זה אומר לא להכניס את כל המפרסמים הגדולים שהם בעלי מזון משגשגים בשוק...הרחקתי לכת....
לרדת בגדול האמריקאי הרבה יותר מעניין...ואייל שני מדהים...הוא רק מתחיל לדבר והוא מפעיל את כל החושים...
 

רואי17

New member
לא חשבתי שהתכנית תתפוס אותי

אבל היא תפסה ובגדול. פחדתי מהעניין שאי אפשר להריח ולטעום... אבל בסוף זה לא מפריע. אייל שני הורג אותי.. הוא מוטרף ומצחיק ועושה את התכנית. וגם היצרתיות.. היצירתיות...!! זה עובר ובגדול. באופן אישי לא בוער לי הקטע של הבישול הבריא בתכנית. אפילו הבישול עצמו נראה לי משני בתכנית. זה יותר הקטע של יצירתיות תחת לחץ, ונשמה. מסכן איציק... איך הוא בכה! אבל באמת הוא קצת היה באטרף מדי כל הפרק.... מאמין שזה יהיה סמדי נגד אינה או הגרמניה הזאת. "מזרח" מול "מערב" (הרי אי אפשר בלי קצת שד עדתי...)
 
למעלה