שבוע טוב לכולם :)

Mr Brown2

New member
שבוע טוב לכולם :)

בעברי כתבתי פה הרבה, תחת שמות שונים, ומזמן לא יצא לי לחזור לכאן, אבל מרגיש כמעט כמו בבית לשוב :)
האמת הכנה היא שדווקא מצב מבלבל מחזיר אותי לכתוב כאן,
יותר נכון צומת דרכים, ולא תזיק קצת אמפתיה ואולי אפילו עצה או שתיים.
אני אוטוטו בן 25, אחרי טיול, אחרי ותוך כדי עבודות זמניות, מרוויח את לחמי ומשתדל להנות תוך כדי.
אבל השאלה הגדולה נותרת בעינה - מה הלאה? איך בוחרים מה ללמוד? איפה ללמוד? איך בכלל מרימים את עצמך מאיזור הנוחות שלך ומתחילים לגלגל את העניינים קדימה? לעבור דירה? להישאר בבית?
איך אתם התגברתם/מתגברים על הדילמות האלו?

ערב טוב מלא במחשבות ותהיות!

raptor89

New member
שבוע מצויין

לגבי לימודים - נסה לחשוב עם עצמך מה מעניין אותך, במה תרצה לעסוק וכו'
אחרי שתיסגר על זה, צריך לבחור איפה הולכים ללמוד. פה זה תלוי בכמה אתה רוצה לצאת מהבית או להישאר בו, באיזה מוסדות לימודים מציעים את מה שאתה רוצה ללמוד, איפה אופן הלימודים מתאים לך יותר, איפה יש לך חברים שכבר לומדים וכו'.
לגבי לעבור דירה - אם אתה לומד במקום שנגיש מהבית, אני לא הייתי עובר. יש המון יתרונות להישארות בבית בזמן הזה, בעיקר כלכליים. מצד שני, החסרון המהותי הוא שאתה עדיין בבית של ההורים. זה תלוי בך ובמה שאתה מוכן להתפשר עליו.
אם אין ברירה ואתה לומד רחוק, אז תתחיל לחפש דירה - כנראה שלכל הערים שקרובות למוסדות אקדמיים יש קבוצות פייסבוק ייעודיות לחיפוש דירות ובנוסף יש אתרים בנושא גם כן. לפעמים שווה לגור שנה ראשונה במעונות של המוסד כדי להבין מי נגד מי ואז לחפש דירה יותר בנוחות לשנים הבאות.

בקיצור, אין נוסחת פלא שמתאימה לכל אחד. שב ותחליט עם עצמך מה הכיוון שלך ומשם תתגלגל הלאה.
הבעיה העיקרית היא בהחלט להניע את התהליך, כי ברגע שאתה בתוכו, אתה כבר די זורם איתו. נראה לי שבחירת חוג לימודים ומוסד אקדמי זה טריגר מצויין להתחלת תהליך כזה. גם אם תחליט שלא בא לך ללמוד כרגע (או בכלל), מציאת מקום עבודה שמעניין אותך יכול לתת את אותו אפקט.

בהצלחה.

התשובה כמו בבדיחה על להיות כסף ולהיות מאושר

כסף לא יפתור יעשה אותך מאושר אבל הוא יכול לממן צוות של מומחים שיפתור את הבעיה.
לכל בעיותך:
&nbsp
יש מכוני אבחון ושלל מומחים שמאבחנים מה כדאי לך ללמוד, ואני לא מדבר על מיסטיקנים.
&nbsp
מה ללמוד? מה שאתה אוהב לעסוק וללמוד אותו, ואם אפשר גם יביא לך מספיק כסף כדי לממן יותר מאת עצמך בגיל 25
בעתיד (קריירה+משפחה).
&nbsp
איך מרימים? בועטים בתחת, ואם כואב אז כנראה שהתחלת לצאת מאיזור הנוחות. אתה יכול להתחיל לספר לאנשים שאתה מזיז עניינים, כדי שלא יהיה נעים אם תמשיך לשבת בבטלה ויתפסו שסתם חרטטת. אתה יכול גם להגדיר לעצמך ובסיפורים תאריך, כדי שבאמת תתחיל לפעול.
&nbsp
דירה/בית- כסף! אם יש כסף תעבור, אם אתה לא סובל באמת בבית תשאר, אם ההורים יכולים או יסבלו מהשארותך ומעדיפים לממן אותך מרחוק תעבור (כי כסף לא יהיה אם תלמד ותממן דירה+כל השאר).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה