שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לכולם

מוצ"ש וכולם הלכו לישון וכרגיל אני נכנסת לפורום כמו ל"בית השני" שלי. קוראת ומשתתפת בכאב, ברגשות וסיפורים של אנשים טובים על בני משפחתם החולים. היתה לנו שבת נהדרת. כל הילדים בבית, בתי הנשואה ובעלה עם הנכד ומה צריך יותר מזה? ברוך השם בעלי לא היה לחוץ מדי וכולנו נהנינו מאד. כל פעם אני חושבת לעצמי , כמה שבתות כאלה עוד יהיו לנו? אבל אסור לאבד את התקווה. לצוות המסביר , אכן התנדבתי ואני מקווה שאוכל להועיל. שבוע טוב לכולם , טובה.

ענתי44

New member
שבוע טוב לטובה../images/Emo140.gif

ראשית ברור שתועילי והרבה! גם אם לא תבואי למפגש עם רשימה של אורך הגלות, הרי להגיב על סעיפים שלנו ובתבונה כהרגלך וודאי שתוכלי. אף אחד מבני האנוש אינו יודע כמה זמן נותר לו. בספרי העידן החדש חוזרים ומדגישים את ההמלצה לחיות כל יום כאילו הוא האחרון בחיינו... אז פשוט תהני מכל רגע של צלילות טובה, תתענגי על כל רגע של ביחד ותשאירי לקדוש ברוך הוא את החישובים של למה וכמה.... הלילה חלמתי על אמא א', לראשונה מאז המחלה. היה לנו איזה אירוע משפחתי ואמא , אחותי ואני הלכנו לקנות לה בגדים. איך שהיא הלכה בנחישות ובקלילות פשוט נעים היה להזכר מה היה לפני שנתיים. והיא בחרה לה חצאית מדהימה ומכובדת וחייכה ודיברה ממש חבל שהשעון המעורר צילצל.כן טובה גם מקטע של חלום אפשר לחייך ולהיות מאושרת. כי בשנה האחרונה אני חולמת רק זוועות שקשורות באמא.... למשל אני חולמת שאני שומעת אותה נופלת מהמיטה. הלוואי ויהיו לכם המון המון שבתות נפלאות שכאלה

תודה לענתי המקסימה

כיף לקרוא מה שאת כותבת.גם בתי הקטנה אומרת אותו הדבר , לחיות כל יום כאילו אין יותר ולהנות מהרגעים הקטנים שלנו עם אהובינו. אני שמחה לקרוא על היציאה שלך עם אמא לקנות בגדים. זה מראה לנו שצריך תמיד לחשוב על יקירינו שבתוכם הם אותם האנשים שהיו פעם , אך האישיות מסתתרת לעיתים. זה נפלא שאמא נהנת מהקניות ולוואי שתזכי לימים רבים מאושרים כאלה. בתקווה שצוות ההסברה יתכנס ויתחיל להזיז דברים בתחום היחס לחולים במחלה ולבי משפחותיהם. להתראות, טובה

ענתי44

New member
טובה יקרה

תשמעי לבת שלך... היא צודקת! הלוואי שיכולתי ללכת עם אמא לקניות בכלל ובגדים בפרט. מה שסיפרתי זה היה חלום שחלמתי הלילה.והיא היתה כל כך יפה בחצאית שמדדה. הפעם האחרונה שהלכתי איתה לקנות בגדים, היתה לפני שאובחנה. רוב הבגדים שלה היו גדולים כי היא ירדה מאוד במשקל. ואז היא רצתה למדוד בגד וככה בחנות אל מול הנוכחים וגם עוברים ושבים בקניון שהציצו לחנות היא רצתה להתפשט ולא זכרה בכלל שיש תאי מדידה. אני רציתי לבכות, לא הבנתי מה קורה לה אבל הבנתי שאנחנו בצרות!!!!! בקיץ האחרון, כשהיא בכסא גלגלים כבר חזרנו לאותה חנות עם אחיינית שלי ולקחנו בגדים בשביל אמא בלי למדוד מהפחד. עכשיו אני קונה לה לבד בגדים.

לענתי , חבל באמת שזה היה רק חלום

כנראה שכל כך רציתי להאמין שזה קרה לאמא ולך שלא שמתי לב שזה היה המשך של "חלמתי חלום". בכל מקרה גם החלומות שלך על אמא א' הם נהדרים וגורמים לך להזכר בתקופות הנהדרות שלכן יחד ולאהוב אותה על כך. אני כל הזמן קוראת כאן על מצבם של החולים ומנסה לחשוב מה יהיה אצל בעלי ואיך נתמודד, אך רוב הזמן אני לא חושבת על כך. מדחיקה. יום טוב וד"ש לאמא שלך שאני בטוחה שהיא נהדרת. טובה

zs1957

New member
שמחתי שאת בצוות שנו

מה נשמע הכל בסדר? זהבה שחם

zs1957

New member
שבוע טוב ורגוע

בוקר טוב טובה, שמחתי שהצטרפת לצוות ההסברה.אני מוקסמת מהרוגע שלך, מהשלווה,ומהאמונה שצריך להנות ממה שיש ואין לאבד תקווה. יישר כוח!!! כל טוב זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

תודה זהבה

בוקר טוב, תודה על ברכות. מה שלום אמא שלך? קראתי בפורום על הטיפול הניתן לה ואני שמחה שלא היה צורך בניתוח והטיפול ניתן בביתה. טוב לשמוע שהיא כבר לא סובלת וגם אתם כבר יותר רגועים. את כותבת שאני שלווה ומלאה אמונה. אכן , זה נראה כאילו אני רגועה , אך בפנים הרגשות והמחשבות עובדות ב"טורים" גבוהים ואני מצליחה להמשיך בחיים של עבודה , בעל , ילדים , הורים על ידי יכולת הפרדה בין הדברים וכאילו אני שמה בצד את הדברים הלא נעימים ומתעסקת במשהו אחר כרגע. הטכניקה הזו של לשים את המחלה בצד, מועברת בסדנאות של התמודדות עם מחלות . מומלץ לכל אלה שנכנסים לפורום לנסות בשעות שהם לא נמצאים בחברת האדם החולה, לנסות לשכוח, לחוות את הדברים שאתה עוסק בהם באותו הרגע ולשים בצד את המחלה. באותה מידה גם כל אחד מאיתנו שיש לו מחלה או מיגבלה אחרת , אסור לו לחיות כל היום "עם המחלה" . עליו ללמוד שבזמן עבודה או בילוי ה"מחלה" שלו איננה והוא מתעסק בדברים אחרים. זה מאד עוזר. אני מקווה שניפגש ונתחיל לדון באותם נושאים חשובים של קידום הסברה בנושא. יום טוב, טובה

zs1957

New member
נושאים לדיון בצוות ההסברה

שלום טובה, אנא כתבי לך רשימה של נושאים שהיית רוצה שנטפל בהם במפגש ההסברה. אני וענת כבר כתבנו. זהבה שחם.

למעלה