שבוע טוב לכל חבריי לפורום

ruthi50

New member
שבוע טוב לכל חבריי לפורום

לבועז ולכל חברי הפורום המקצועיים שבוע טוב מה שלומכם. יש לי שאלה שמצריכה תשובה מקצועית כשלמדתי שזירת פרחים לימדו אותי כך שאני שוזרת זר כל פעם לסובב את היד כדי שהזר יצא סימטרי ויפה אני מנסה אבל תמיד יש לי בעיה של גבהים יצא לי לראות סרט הדרכה של שזירת פרחים והשוזר לא סובב את ידו בכלל תמיד הוא הוסיף קבוצה של פרחים ומבלי לסובב את היד בכלל.הייתי רוצה לקבל איזשהו סרט הדרכה לגבי שזירת זר ואני לא מדברת על זרים קטנים הלה על זרים עם מספר גדול של פרחים וירק רציתי גם לשאול כמה זרים שוזר מקצועי צריך לעשות בשעה כולל הכנת הפרחים לזר מפני שבמקום שאני עובדת בו מבקשים ממני 10 זרים לשעה ואני יכולה רק לחלום על כמות כזו של זרים אודה לכם אם תתיחסו לשאלתי למרות שאני יודעת שבועז מגיב על כל שאלה ופניה שעולה לפורום בתודה מראש
 

בועז בר

New member
עשרה זרים בשעה זה די הרבה,

ולהערכתי זה ניתן לביצוע רק אם ישנה הכנה מוקדמת של כל הפרחים, ניקיון הירק וכו', למעשה הפעולות שגוזלות את רוב הזמן, והאריזה כמובן... קצת קשה להעביר טכניקה של מלאכת יד בכתיבה דרך המסך. [משהו כמו ללמוד שחיה בהתכתבות
] לכל שוזר יש את הטכניקה שלו ליצירת זר ספירלי ולייצוב הפרחים כך שיישארו במיקום המיועד להם ולא "יטיילו" לפי עובי הגבעולים או איך שבא להם... יש כאלה שמחזיקים את הזר ישר וניצב, יש כאלה שעובדים הפוך, כלומר ראשי הפרחים כלפי מטה, ויש כמוני שעושים את הזרים בכלל בשכיבה על השולחן. כדי למנוע סיבובים מיותרים אני מעדיף לעבוד כל פעם על צד אחד, אבל מקפיד על מבנה הספירלה של הגבעולים, ואח"כ הופך לצד השני ומשלים, כך שלוש ארבע פעמים בהתאם לגודל הזר, כמות וסוג הפרחים. גבהים: המרכז צריך להיות גבוה בד"כ והשוליים נמוכים יותר, אז כל סיבוב של הזר "יורדים קומה" כך שמעגל הפרחים הבא נמוך יותר [למעט אלה הבולטים החוצה מהזר
] בקיצור: צריך הרבה אימון, ניסוי וטעייה, עד שנעשים מיומנים בטכניקה נוחה ויעילה. כדאי להביט בשוזרים אחרים בעבודתם כדי לאמץ "טריקים" וטכניקות שמתאימות לך.
 

ruthi50

New member
תודה על התגובה

בועז אין עליך אף פעם לא איכזבת תמיד עוזר. אתה יודע מרב שראיתי כל מיני שוזרים בעבודתם וכל אחד מסביר לי אחרת קשה לי לפתח טכניקת עבודה משלי אני צריכה להיות צמודה לשוזר מקצועי ולהיצמד לטכניקות שלו אבל איה הוא ???????..... אתה יודע לגבי 10 זרים בשעה גם לי זה נראה מוגזם לכן אני מרגישה מתוסכלת וחוסר ביטחון טוטלי בעבודה הנ"ל בגלל הדרישה של בעלי החנות. ושתדע הכל אני עושה ללא שכר כדי שאלמד את המקצוע. אני יכולה להגיע אולי לשלוש זרים כולל הנקיון והפריסה שלהם לשעה האם זה מעט תודה
 

בועז בר

New member
20 דקות לזר זה הרבה...

כשמכינים כמות של זרים, השיטה היעילה ביותר היא לעשות סרט נע. לדעת מראש מה הפרחים והירק, לנקות הכל, לחלק לכמויות הנדרשות, לפרוס על השולחן את הפרחים והירק ואז להתחיל במלאכה. אל תנסי להעתיק ולהיצמד לטכניקות של אחרים, כי לכל אחד יש את צורת העבודה הנכונה עבורו. החסרון בעבודה כשהזר בשכיבה היא שלא רואים את ראשי הפרחים וקצת קשה יותר לעשות ספירלה. היתרון הוא פחות כאבי גב ואפשרות להחזיק כמות פרחים כזו שכף היד כבר לא מצליחה להקיף. לי זה נראה ניצול לעבוד ללא שכר יותר מימים ספורים. כשעבדתי בהכנת זרים לימדתי את כל מי שעבד לצידי את הטכניקה ועזרתי לו/ה לפתח טכניקה משלה. אם את עובדת ללא שכר, מן הראוי לפחות שתקבלי הדרכה הולמת. אם אין לך הדרכה כזו, אולי כדאי לחפש מקום שידע גם לתרום לך וללמד אותך ולא רק לנצל. קצת לא נעים לי להגיד.... אבל לא לכל אחד "יש את זה" [כמו שלא כל אחד יודע לבשל או לתקן דבר כזה או אחר]. נתקלתי כבר בכאלה שמאוד רצו והתאמצו אבל משום מה לא "יצא להם"
. אני מקווה בשבילך שלא זה המצב אצלך, ואחרי לימוד והתנסות תצליחי במעשי ידייך
 
למעלה